Yoga

1 (1 van 1)-232

De sfeer bij Tabonon is uniek. Iedereen voelt zich welkom en er is ruimte voor ontspanning. Tijdens Yoga gaat het om rust en ontspanning vinden in jezelf. Daarbij is het belangrijk om tijdens de les je eigen tempo te volgen. Door te focussen op je ademhaling en lichaam leer je naar je eigen behoeften luisteren en je eigen grenzen te respecteren.

Yoga bij Tabonon is vooral gericht op stretchen en ademhaling. Binnen de vechtsport is het handig om lenig te zijn en de technieken goed uit te kunnen voeren. Ook is ademhaling hier een belangrijk deel van. Hoe beter je ademt, hoe langer je het kickboksen volhoudt. Het is namelijk een hele intensieve sport. lenigheid is 1 van de 5 motorische eigenschappen. Je hebt snelheid, uithoudingsvermogen, coördinatie, kracht en lenigheid. Lenigheid en coördinatie zijn de 2 belangrijkste eigenschappen want hiermee kan je de andere 3 eigenschappen beter uitvoeren. Yoga houdt je spieren en jezelf soepel, ook als je later wat ouder wordt. Yoga helpt je ook ontspannen en stress te verminderen.

Wil jij een keer meedoen met de proefles? Meld je dan aan via de link hieronder!

Barbecue

Aan het eind van de zomer organiseren we een barbecue voor alle leden van Tabonon. Het is een gezellige middag/avond om nieuwe mensen (van andere locaties) te leren kennen en gezellig samen te eten. Het concept is altijd een Amerikaanse Barbecue dat betekent dat iedereen iets lekkers meeneemt!

Bekijk evenement

Thailand

Elk jaar gaan met de sportschool naar Thailand. Het kickboksen komt oorspronkelijk uit Thailand en hoe vet is het om daar 10 dagen lang te trainen en de cultuur te ervaren. Alle leden mogen mee naar Thailand en ook leden van Team Tabonon gaan mee.

Bekijk evenement

Zomerkamp

Een weekend lang gezelligheid, trainen en lekker eten, dat is het Tabonon zomerkamp. Tijdens het kamp zijn leden en Team Tabonon aanwezig om er een gezellig weekend van te maken. Het zomerkamp zit vol met activiteiten en kickboks- MMA- en BJJ-trainingen.

Bekijk evenement

Seminars

Tabonon nodigt regelmatig externe trainers, wedstrijdvechters of andere inspirerende mensen uit om een seminar te verzorgen. Soms geven zij een kickbokstraining, maar ook BJJ trainers en MMA vechters komen langs.

Bekijk evenement

Volwassenexamens

Elk jaar worden de volwassenexamens georganiseerd. Dit is een evenement voor alle leden van Tabonon. De examens worden georganiseerd om leden een doel te geven om voor te trainen. Er zijn zeven verschillende niveaus en aan elk niveau zijn eisen verbonden waar jij voor kan trainen.

Bekijk evenement

Matsuri

De ervaring hoe het is om een wedstrijd te vechten in de ring, die gunnen we iedereen. Daarom zijn we heel wat jaren geleden begonnen met het organiseren van Matsuri, wat staat voor “feestje”, want dat is het! Tijdens ons eigen kickboksgala Matsuri krijgen leden de kans om een echte wedstrijd te vechten op hun niveau.

Bekijk evenement