• MMA

  Er zijn bij Tabonon MMA lessen voor beginners, gevorderden en er is een wedstrijdgroep. Kom een keer kijken of vraag een proefles aan en doe mee.

  Meer Lezen
 • Personal Training

  Meer persoonlijke begeleiding, gerichter naar je doelen werken en je sneller ontwikkelen. Met een personal trainer werk je op een persoonlijke, gezonde manier aan je doelen en deel je je eigen trainingstijden in.

  Lees meer
 • Kickboksen

  Goed leren kickboksen doe je bij Tabonon. Er zijn iedere dag lessen voor beginners, gevorderden en op wedstrijdniveau. Kom eens kijken, of beter nog, neem een proefles

  Meer Lezen
 • Jeugd training

  Tabonon is de eerste kickboksschool in Nederland, die voor de jeugdleden examens aanbiedt. Het is iets moois voor ze om naartoe te trainen.

  Meer Lezen
 • Krachttraining

  Tijdens de krachttrainingen varieren we verschillende sportonderdelen tot een complete work-out. Een uitstekende manier om je explosiviteit en uithoudingsvermogen te ontwikkelen.

  Lees Meer
 • Yoga

  Yoga kan helpen om stress te verminderen, te (leren) ontspannen en om je beter te voelen in je eigen lijf. Tijdens de les doen we rekoefeningen, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen.

  Lees meer
 • Dames Training

  Twee keer per week is er een kickbokstraining voor de dames bij Tabonon. Je kunt je hierbij aansluiten als je wilt, er kan op alle niveau’s meegetraind worden.

  Meer Lezen

Over Ons

Wat is Tabonon, wat betekent Tabonon en wie zijn we

Tabonon (Thai Boxing Noord Oost Nederland) is de grootste vechtsportschool in Oost Nederland waarbij 56 medewerkers verdeeld zijn over 3 locaties. Tabonon biedt kickboksen, MMA (Mixed Marterial Arts), grappling en BJJ aan. Daarnaast wordt er yoga, krachttraining ,personal training aangeboden. Tabonon biedt ook een inhouse opleiding tot leraar martial arts (CIOS) en een module de kick van kickboksen (Calo, Windesheim). Ook geeft Tabonon psychomotorische therapie, verschillende workshops en kinderfeestjes. 

Visie en missie

Visie

De visie van Tabonon: met mooie mensen mooie dingen te doen voor mensen. Wat bedoelen we hiermee? Door met eerlijke, oprechte en integere mensen te werken die vanuit passie vechtsport aanbieden voor mensen. Dit bereiken we door onze kernwaarden veiligheid, sfeer, professionaliteit en kwaliteit in acht te houden.

Missie

De kracht van Tabonon is zorgen voor een goede sfeer, gezamenlijkheid & gelijkwaardigheid.
Dit doen we met eerlijke, oprechte en integere mensen die werken vanuit passie, bij ons mag iedereen zichzelf zijn. Als een team werken we, strijden we en vieren we onze persoonlijke en gezamenlijke overwinningen. In sport heb je geen huidskleur, geen leeftijd, geen religie, geen afkomst, geen geslacht. Sport/Tabonon kent geen taal.

Onze kernwaarden

Bij ons is (vecht)sport voor iedereen. En daar maken we ons elke dag weer hard voor aan de hand van onze kernwaarden: veiligheid, sfeer, professionaliteit en kwaliteit.

Veiligheid

Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen zich binnen de sportschool zowel fysiek als mentaal veilig voelt. We hopen en zorgen er natuurlijk voor dat er geen blessures ontstaan. En we vinden ook dat je mag zijn wie je bent. We vinden dat iedereen veilig bij ons moet kúnnen sporten en iedereen is daarom ook welkom, iedereen mag zijn wie hij/zij is. We trainen samen en geven elkaar tips, helpen elkaar verder en houden elkaar veilig tijdens de trainingen. Ook werken wij met vertrouwenspersonen waar je altijd terecht kan. Hier vind je meer informatie over de vertrouwenspersonen.

Sfeer

Onder sfeer verstaan we dat we de sportschool graag persoonlijk houden, we zijn een groep waar iedereen bij hoort. Tabonon is meer dan alleen sporten, denk maar aan de uitjes of aan het gezellig kopje thee na de les. We willen dat onze leden gezien worden en dat iedereen zich welkom voelt. Er zijn altijd gastvrouwen of gastheren op de sportschool aanwezig die daar zorg voor dragen.

Professionaliteit

Ook professionaliteit vinden wij heel belangrijk. We leiden onze trainers zelf op en veel van onze trainers hebben ook een sportopleiding gedaan. We willen af van het idee binnen de (vecht)sport waarbij trainers iets doen omdat “ze het zo gewend zijn”.

In onze trainingen willen we onderdelen aanbieden waar over nagedacht is en die zorgen voor een goede, positieve fysieke ontwikkeling en die vooral inhoudelijk zinvol zijn. Daarom volgen we altijd de laatste ontwikkelingen.

Alle trainers volgen na hun diploma een 1 tot 3 jarige interne opleiding om Tabonon trainer te worden. Ze worden dan opgeleid in: veiligheid, pedagogiek, psychologie, maatwerk voor iedereen tijdens elke les, techniek, didactiek (lesgeefkunde), methodiek (opbouw les), technische kennis, stemgeheim, materiaalverbruik etc.

Kwaliteit

Bij Tabonon is vechtsport voor iedereen. Daarom bieden wij alleen kwalitatief hoogwaardige lessen aan. Door de jaren heen hebben wij goed naar onze leden geluisterd en aan de hand daarvan hebben wij vier thema’s vastgesteld:

 1. Sparren: je leert jouw grenzen opzoeken.
 2. Leren: je steekt altijd iets op van onze trainingen.
 3. Vieren: tijdens onze trainingen staat niet alleen leren centraal, de training moet ook leuk zijn.
 4. Ontmoeten: bij Tabonon word je gezien, gehoord en ontmoet je nieuwe mensen.

Genoemde thema’s komen in al onze lessen terug. Daarnaast bieden wij jou verschillende soorten lessen aan. Op deze manier kun jij zelf bepalen wat je graag wilt leren en waar je wilt komen trainen. Onze trainers trainen zelf ook meerdere keren per week en daarnaast kunnen zij deelnemen aan seminars om aan de kwaliteit van de trainingen te werken.