Politiekids

1680509596348

Tabonon mag elk jaar bijdragen aan het mooie project "Politiekids." 

Dit is een project van Politie Zwolle en Travers Welzijn, in samenwerking met andere partners. Tabonon is een van de trotse partners. Het project heeft als doel kinderen bewust te maken van hun eigen rol in het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid in hun eigen wijk of woonomgeving. Daarnaast leren de kinderen vaardigheden die hen weerbaarder en socialer maken. Ook krijgen ze een kijkje in de wereld van het politiewerk. 

Het project bestaat uit vier onderdelen: "Sterk in de groep" (mentale weerbaarheid en groepsdynamica), "Stevig in je schoenen" (fysieke weerbaarheid en zelfverdediging), "Op pad met de Politie," en "Snel met je Lijf" (conditietraining en gezonde leefstijl). 

Tabonon draagt bij aan dit project door verschillende kickboks- en weerbaarheidstrainingen te geven. Binnen de trainingen ligt de focus van Tabonon op het onderdeel "Stevig in je schoenen." Kickboksen biedt de mogelijkheid om aan zowel mentale als fysieke weerbaarheid te werken. 

Wat mooi is aan Politiekids, is dat kinderen steeds zelfverzekerder en weerbaarder worden. Kinderen die wat stiller en teruggetrokken zijn, zie je helemaal opbloeien. We hebben de deelnemende kinderen elk jaar persoonlijk zien groeien. 

Een concreet voorbeeld is een meisje dat zenuwachtig was voor de tweede les. Ze ging hierover in gesprek met haar ouders, die dit vervolgens aan ons terugkoppelden. Het meisje dacht dat ze bepaalde dingen niet zou kunnen. We gingen met haar in gesprek en boden haar de hulp die ze nodig had. Uiteindelijk verdween alle spanning. Ze zag dat ze veel meer kon dan ze aanvankelijk dacht. Ze eindigde het project een stuk zelfverzekerder en blijer. 

Tabonon vindt het belangrijk en inspirerend om op deze manier bij te dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. We zijn ontzettend trots op alle Politiekids die hebben deelgenomen en kijken uit naar de komende edities. 

 

Bent u ook op zoek naar samenwerking met Tabonon?

Neem dan contact op met info@tabonon.nl