Boxing bags

Boxing Bags door heel Zwolle

Tabonon staat voor vechtsport voor iedereen. Gevorderd, beginner, arm, rijk, dik, dun bij Tabonon mag iedereen er zijn. Het belangrijkste voor ons is gelijkwaardigheid en sport voor ieder mogelijk maken. En vanaf nu ook voor de mensen die laagdrempelig willen kickboksen, het niet kunnen betalen of het eens willen proberen. We kondigen jullie met trots aan: Boxings Bags. Bokszakken door heel Zwolle!  

De coronatijd zorgde er helaas voor dat (vecht) sportscholen de deuren moesten sluiten. Maar Tabonon wilde nog steeds sport voor iedereen mogelijk maken. Daarom heeft Tabonon in de coronatijd bedacht om Bokszakken in de Gemeente Zwolle buiten op te hangen.  

Groot succes

Op deze manier zorgden we ervoor dat iedereen gewoon lekker kon blijven sporten. We merkten dat dit een groot succes was. Veel mensen kwamen op de bokszakken af. Jong, oud, jongens, meisjes, dik en dun iedereen kon samen van de bokzakken genieten. We ontvingen er veel dankbaarheid voor en positieve reacties. Hier ontstond het te gekke idee: Boxing Bags.  

boxing bags zwolle

 Innovatiebudget Salland

Zorgverzekering Salland gaf kort na het ontstaan van het idee een budgetvrij voor een innovatieproject. We werden door hen benaderd of wij nog een tof plan hadden om iets moois te betekenen voor de maatschappij op het gebied van sport. En dat hadden we! Tabonon wilde op dat moment graag dat de Boxings Bags in de toekomst niet meer weg te denken zijn uit Zwolle.  

We zijn hard aan het werk gegaan voor een sterk en leuk plan. Meerdere bedrijven zonden mooie plannen in, maar Tabonon heeft het innovatiebudget weten te winnen.  Naast Zorgverzekering Salland, geloofden meerdere personen en bedrijven in ons plan. We hebben meerdere subsidies ontvangen waar we heel dankbaar voor zijn.  

Kick off 6 april 2023

Vanaf dat moment zijn we van start gegaan met het project: Boxing Bags. We zeiden gelijk dit gaan we voor de Gemeente Zwolle doen. Onze bokszakken komen door heel Zwolle te hangen, waar iedereen elke dag kan komen sporten. Samen met Sport Service Zwolle zijn we van start gegaan. We zijn in overleg gegaan met de Gemeente en partners voor locaties. Na anderhalf jaar hard werken is het nu eindelijk zo ver: op 6 april 2023 is de kick off van de eerste Pilot van Boxing Bags. De eerste boxing bag zal geplaatst worden bij Jongeren Centrum Rezet. We hopen jou deze dag te zien!  

boxing bags zwolle

Hoe werkt het?

Met het plaatsen van openbare boxing bags maken we kickboksen mogelijk voor iedereen, alle Zwollenaren, zodat iedereen een gelijke kans heeft om fit en sterk te worden. Dus nu is het aan jou; ga naar buiten, kies een locatie en ga lekker aan de slag! Train met de audiotrainingen of sluit je aan bij een bokstraining in de openbare ruimte en voel je nadien moe, voldaan, sterk en trots op jezelf! 

Heb je (nog) geen handschoenen? Loop dan even het buurtcentrum naar binnen of koop ze bij Tabonon.

boxing bags zwolle 1
EWN_4913

Beweging en Verbinding

We willen met dit project bewegen en verbinden stimuleren. Dat zijn belangrijke termen die beschrijven wat de maatschappij en daarmee de inwoner van de stad Zwolle nodig heeft. De sport kickboksen heeft deze elementen bij uitstek in zich en is daarmee heel geschikt om te gebruiken voor het uitlokken van meer beweging en verbinding onder de Zwolse Bevolking. Een voorbeeld is te vinden bij het beweegstation op het Lübeckplein die volop benut wordt door allerlei groeperingen. 

 

Audio- en openbare trainingen
We gaan meer doen dan alleen boksstations plaatsen, we willen ook bijdragen aan de manier waarop jij aan jezelf kan werken. Dat gaan we doen op twee manieren. Enerzijds organiseren we trainingen op de locaties van de boksstations. Voor de tweede manier gaan wij programmering gebruiken. Denk hierbij aan het bieden van gratis trainingen via audiobestanden die gratis op te halen en te gebruiken zij via een QR-code op de bokszakken.  

 

Duurzaam
Uiteraard denken wij ook aan een duurzaam karakter. We werken hecht samen met o.a. gemeente Zwolle en een aantal sociaal-maatschappelijk en culturele organisaties in de stad en ook wordt er een duurzame bokszak ontwikkeld.