Tabonon opleidingen

Tabonon opleidingen

Ben je op zoek naar nieuwe mogelijkheden om kickboksen in te zetten als middel voor persoonlijke groei en/of gedragsverandering?
Dan hebben we bij Tabonon enkele interessante opleidingen voor jou.

Bij Tabonon geloven we dat kickboksen meer is dan alleen een fysieke activiteit. Het is een krachtig middel voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Of je nu geïnteresseerd bent in het worden van een kickbokstrainer, het toepassen van kickboksen in therapeutische context of het verbeteren van de dynamiek binnen een bestuursteam, onze opleidingen bieden waardevolle kennis en ervaring.

Om te beginnen bieden we een kickboksenleraren opleiding in samenwerking met NOC*NSF aan. Tijdens deze interne opleiding bij Tabonon ontwikkel je jezelf verder als trainer. De opleiding bestaat uit een aantal opleidingsdagen. Deze dagen bieden een divers scala aan onderwerpen, zoals het succes van Tabonon, het worden van een goede kickbokstrainer en andere relevante thema's.

Het traject op de mat begint met het bijwonen en observeren van trainingen. Na verloop van tijd krijg je de mogelijkheid om in overleg de warming-up te verzorgen en werk je samen met je stagebegeleider aan een plan voor verdere lessen. Uiteindelijk ben je in staat om zelfstandig beginnerslessen te geven. Na afronding van de opleiding leg je een examen af waarin je een les van een half uur geeft, waarin je alles wat je hebt geleerd kunt demonstreren.

Onze tweede opleiding richt zich op het ‘’leren kickboksen als middel voor Psychomotorische Therapie (PMT)’’. Kickboksen biedt een unieke spiegel waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt, omdat je vecht zoals je bent. In deze cursus leer je niet alleen de basis van kickboksen, maar ook belangrijke thema's zoals ruimte nemen en geven, spiegelen, objectieve feedback geven, effectieve vragen stellen en leiderschap.

Tot slot bieden we een uniek programma aan genaamd "De Kick van besturen". Voor ieder team -dus ook voor een bestuursteam- geldt: ‘je bent zo sterk als je zwakste schakel’. Daarom is het van belang aandacht te besteden aan het functioneren van het team. ‘Wie ben jij binnen het bestuur, wat breng je mee en hoe zou jij met je medebestuursleden willen communiceren?’ zijn bijvoorbeeld vragen die aan de orde kunnen komen in ‘De Kick van besturen’. Het programma gericht op bestuurscoaching, wordt verzorgd door Tabonon in samenwerking met kickboksschool SportService Zwolle.

Neem contact op met Tabonon voor meer informatie en ontdek hoe kickboksen jouw wereld kan verrijken.