Sportief Verbinden

Sportief Verbinden

𝗢𝗽 𝗱𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟲 𝗳𝗲𝗯𝗿𝘂𝗮𝗿𝗶 𝟮𝟬𝟮𝟯 𝘃𝗼𝗻𝗱 𝗱𝗲 𝟮𝟭𝗲 𝗲𝗱𝗶𝘁𝗶𝗲 𝘃𝗮𝗻 𝗦𝗽𝗼𝗿𝘁𝗶𝗲𝗳 𝗩𝗲𝗿𝗯𝗶𝗻𝗱𝗲𝗻 𝗽𝗹𝗮𝗮𝘁𝘀 | Onze eigenaresse Hanieh van Vilsteren Kamran was uitgenodigd door Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) ondernemende om aan de Minister voor Langdurige Zorg en Sport Conny Helder, haar inspirerende verhaal te vertellen.

Het is een evenement waar politiek, bestuurlijk en maatschappelijk Nederland elkaar ontmoet, verbindt en inspireert mét en vóór de sport. Binnen dit congres stond het Sport Akkoord II centraal. Suse van Kleef leidde deze dag het gesprek. Hanne van Aart was aanwezig als Vice Voorzitter Vereninging Sport en Gemeenten (VGS) en Marc van den Tweel, als Algemeen directeur van NOC*NSF.

De overheid wil ervoor zorgen dat de vergoedingen op het gebied van sport op een goede plek terecht komen. Maar op dit moment is er ruimte voor verbetering, daarom is Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) opgezet. Om ook maatschappelijke sportondernemingen als Tabonon een kans te bieden. Hanieh van Vilsteren Kamran werd uitgenodigd om te laten zien dat er ook sportondernemingen bestaan waarbij de focus ligt op mens en maatschappij in plaats van op winst. Hanieh van Vilsteren Kamran mocht haar verhaal vertellen om de minister te inspireren en te laten zien dat het anders kan.

Tabonon is een sportonderneming die iedereen hulp wil bieden. Ieder persoon komt binnen met een vraag en een rugzakje. De ene wil graag afvallen, de ander is onzeker, de ander heeft concentratieproblemen, weer een ander wil aan zijn trauma werken. Maar vanaf moment één staat hulp bieden aan de persoon die binnenkomt centraal. Vanuit daar zijn alle lessen en diensten ontstaan. We zijn dus altijd gefocust geweest op de personen in plaats van op winst. In ons hart zijn we een vereniging, maar opgezet door een inspirerende en innoverende ondernemer.

We hopen dat iedereen die bij het evenement aanwezig was inspiratie op heeft kunnen doen uit ons verhaal. Op naar meer sportief verbinden en samenwerken!