Onmsibare bijdrage van Martin van Emmen

Colorful cute animal pigs photo collage (1920 x 1080 px)
De onmisbare bijdrage van Martin van Emmen aan het succes van Tabonon
Mentor
Als je aan Tabonon denkt, denk je waarschijnlijk aan een sportschool met een grote geschiedenis in het kickboksen. Na 21 mooie jaren blijven we groeien en ons ontwikkelen. Maar achter elke succesvolle onderneming staat een mentor, iemand die je de weg wijst en de dromen van anderen helpt realiseren. Voor mij, Hanieh Van Vilsteren Kamran is die persoon Martin van Emmen, wereldkampioen kickboksen.
Het begin
Mijn avontuur met Martin begon toen ik nog een jonge wedstrijdvechter was. Hij zag potentie in mij, een talentvolle vechter, en besloot me onder zijn hoede te nemen. Martin nam me mee naar Mejiro Gym Amsterdam, waar de grote kampioenen werden getraind. Denk aan legendes als Remy Bonjasky, Peter Aerts en Andy Souwer.
Van jonge vechter naar eigenaresse sportschool
Als jonge vechter trainde ik met Martin. Hij nam mij overal mee naar toe. Martin introduceerde me bij Peter van de Hemel, een van de grondleggers van het kickboksen in Nederland. Hij gaf mij zelfs een tijdje les. Uiteindelijk besloot ik mijn lidmaatschap bij de sportschool waar ik trainde op te zeggen en mijn eigen weg te gaan om een sportschool te beginnen. Niet per se omdat dit mijn droom was, maar omdat er mensen waren die graag les van mij wilden. Alles begon eigenlijk vanuit de behoefte van mensen om mij heen.
Martin stond altijd klaar om te helpen
Martin stond klaar om me te ondersteunen en nam me onder zijn hoede. Hoewel ik op dat moment nog jong en onbekend was, begon ik snel te groeien dankzij de hulp van Martin.
Martin's bijdrage ging verder dan alleen het opzetten van een sportschool. Hij stond altijd klaar om te helpen met alles, van het regelen van wedstrijden onder de toen nog zijn Tabonon-naam, tot het adviseren over zakelijke aspecten. Zo stond hij met elke vraag die ik had voor me klaar. Hij nam me zelfs mee op reizen naar landen als Polen en Thailand, waar we samen trainden en ik zelfs een wedstrijd vocht met hem in mijn hoek.
Jurylid
Dankzij zijn begeleiding ben ik ook jurylid geworden bij de Nederlandse Kickboksbond. Martin was daar zelf scheidsrechter en heeft me meegenomen naar deze nieuwe rol. Zo ben ik volledig ondergedompeld in de wereld van het kickboksen.
Martin is niet alleen een coach, maar echt mijn mentor
Hij hielp me de weg door de mooie wereld van het kickboksen en zakendoen. Hij waarschuwde me voor valkuilen en introduceerde me bij belangrijke mensen in de branche. Zonder zijn begeleiding en steun zou ik nooit zo ver zijn gekomen.
Nog altijd betrokken bij Tabonon
Zelfs nu, jaren later, staat Martin nog steeds aan mijn zijde. Hoewel ik op een gegeven moment op eigen benen kon staan, blijft hij voor altijd een bron van inspiratie en advies. Hij is altijd bereid om te helpen, of het nu gaat om het geven van seminars, het coachen van wedstrijdgroepen of simpelweg als mentor optreden. Tot de dag van vandaag kan ik hem nog steeds om alles vragen.
Zonder Martin, geen Tabonon
Dus als ik iemand in het zonnetje wil zetten, als ik iemand wil bedanken die Tabonon letterlijk de naam heeft gegeven en tot op de dag van vandaag heeft geholpen, dan is het Martin van Emmen. Zonder hem zou er geen Tabonon zijn geweest. Dat is een feit dat we nooit zullen vergeten: zonder Martin, geen Tabonon.