Hoe kwam onze trainer en A-klasse vechter Rudienne Davis bij Tabonon terecht?

Rudienne

Een verhaal van passie en toewijding.

 

Hoe het allemaal begon

‘’Het is alweer zo'n 9 of 10 jaar geleden dat ik voor het eerst de drempel van Tabonon overstapte. De locatie was destijds anders, ergens naast een schooltje geloof ik. Ik herinner me nog de eerste keer meetrainen. Het voelde anders dan bij andere sportscholen. Er hing een sfeer van vriendelijkheid en saamhorigheid die me meteen aantrok. In elke sportschool wordt er lesgegeven, maar de sfeer sprak me zo aan, iedereen was welkom en ik voelde me gelijk op mijn gemak. Dat heb je echt niet overal. In elke sportschool heb je groepjes en dat is normaal, maar hier komt iedereen bij elkaar. Na een paar trainingen wist ik het zeker: hier wilde ik zijn.

Toen ik eenmaal een bekend gezicht werd bij Tabonon, zag ik na al deze jaren een vacature voor trainer. Ik kende Hanieh al en besloot de sprong te wagen. De sfeer en de mensen trokken me aan, en ik wilde graag deel uitmaken van deze bijzondere organisatie. En zo begon ik als trainer bij Tabonon.

 

Wat heb ik binnen Tabonon geleerd?

Ook heb ik al een aantal jaren zelf een sportschool. Als eigenaar van mijn eigen sportschool neem ik veel mee van wat ik bij Tabonon heb geleerd. Vooral de nadruk op structuur en regels is iets wat ik heb overgenomen. Bij Tabonon is er een duidelijk draaiboek, waardoor iedereen weet wat er van hen wordt verwacht. Dat niveau van organisatie en professionaliteit wilde ik ook in mijn eigen sportschool implementeren.

Tabonon heeft me niet alleen lessen in kickboksen gegeven, maar heeft me ook geleerd op een andere manier naar dingen te kijken. De openheid van de trainers onderling en de bereidheid om van elkaar te leren, heeft me geïnspireerd. Het heeft me geholpen mijn eigen visie te ontwikkelen en mijn trainingen te verbeteren.

Soms krijg je een vraag waarom je iets toepast, en dan ga je eigenlijk zelf ook nadenken van wat is de reden dat ik het doe. Op gegeven moment wordt het normaal voor me en sta je daar niet altijd bij stil. Hier heb ik geleerd om dat juist wel te doen.

 

Tabonon gaat verder dan alleen lessen geven

Hoewel ik nog niet lang als trainer bij Tabonon werk, zijn er al veel waardevolle momenten geweest. Ik kijk altijd uit naar evenementen zoals bijvoorbeeld Matsuri, hier wil ik graag bij aanwezig zijn. Deze momenten zijn niet alleen belangrijk voor de sport, maar ook voor de sportvereniging die Tabonon vormt. Het verbindt mensen met elkaar.

Als ik Tabonon zou aanbevelen, zou ik dat doen aan iedereen die geïnteresseerd is in kickboksen. Of je nu serieus wilt trainen voor wedstrijden of gewoon wilt leren kickboksen, bij Tabonon ben je aan het juiste adres. De diversiteit aan mogelijkheden en de vriendelijke sfeer maken het een unieke plek om te trainen.

 

Mijn eigen kickboksreis

Mijn eigen ervaring in de wereld van kickboksen begon al op jonge leeftijd. Ik begon op vijfjarige leeftijd en heb vele jeugdpartijtjes en demo's gevochten. Later ben ik serieus gaan trainen en heb ik wedstrijden gevochten in de A-klasse.

Als ik iets doe, wil ik er ook echt voor gaan. In mijn wedstrijdtijd, trainde ik met zweetpakken om het zwaarder te maken. Reisde ik dag in dag uit, van Den Bosch naar Amstedam met de trein, en niet alleen in de ochtend ook in de avond weer. Als je iets wil bereiken, dan moet je daar 100 procent voor gaan. Ik doe niet aan half werk, anders hou je jezelf voor de gek. Alles wat ik toen heb geleerd, neem ik dagelijks mee in mijn kickbokslessen. Mijn toewijding aan de sport heeft me gebracht waar ik nu ben, zowel als trainer bij Tabonon als eigenaar van mijn eigen sportschool.

Kickboksen is meer dan alleen een sport voor mij. Het is een passie, een levensstijl. En dankzij Tabonon kan ik die passie delen met anderen, hen inspireren en begeleiden op hun eigen weg binnen deze mooie sport.’’

x

Vond je deze blog leuk? Klik HIER voor nog meer interessante blogs van Tabonon.