In gesprek met Paul

Schermafbeelding 2024-01-08 om 11.01.58

Tabonon voelt voor mij als thuiskomen, als een tweede familie

Twee jaar geleden begon de sportreis van Renzo Koopmanbij Tabonon met twee keer per week Personal Training, op maandag met Olec en op vrijdag met Carlo. In deze mooie blog vertelt hij over zijn ervaringen binnen Tabonon.

Wat Heeft Tabonon Mij Gebracht?

Tabonon heeft mijn leven positief beïnvloed op zowel conditioneel als mentaal vlak. Ik ben niet alleen fysiek sterker geworden, maar ook mentaal. De vechtsportmentaliteit heeft mijn zelfvertrouwen vergroot. Wat ik bij Tabonon heb ervaren, gaat verder dan alleen afvallen; het heeft me vriendschappen, plezier en een gevoel van thuis zijn opgeleverd. Het is een familiegevoel, waar iedereen zichzelf kan zijn en er geen oordeel is.

Mentale groei door kickboksen

In mijn professionele leven in de zakenwereld, waar incasseren en acteren essentieel zijn, vind ik in Tabonon een uitlaatklep. De lessen helpen me omgaan met de constante druk en stress op het werk. Wat ik leer tijdens het kickboksen, zoals incasseren en anticiperen, zijn vaardigheden die ik dagelijks in mijn werk toepas. Het vermogen om bepaalde zaken van me af te laten glijden, helpt me beter om te gaan met uitdagingen in mijn professionele leven.

Mijn doel

Mijn initiële doel was simpel: afvallen. De eerste les dacht ik dat ik erbij neer zou vallen, maar naarmate de tijd verstreek, ontdekte ik mijn diepere motivaties. "Ik wil afvallen, conditioneel sterker worden, lekkerder in mijn vel zitten en één keer in mijn leven in zo'n ring staan," antwoordde ik vastberaden toen Carlo lachend reageerde dat dat nog wel even zou duren.

Na een jaar intensief trainen breidde ik mijn activiteiten uit en begon ik ook reguliere lessen te volgen. Nu sport ik drie tot vier keer per week bij Tabonon en ben ik 20 kilo afgevallen, terug op mijn oude gewicht van 84 kilo.

Een Warm Welkom bij Tabonon

Wat bracht me naar Tabonon? De gemoedelijkheid en de belofte die in hun motto 'Vechtsport voor iedereen' ligt. Bij mijn eerste bezoek had ik geen idee wat ik kon verwachten. Ik had afspraken met Olec en Carlo en verwachtte een stereotiepe, gespierde instructeur. Maar integendeel, ik werd ontvangen door een diverse groep mensen, mannen, vrouwen, jong en oud, zonder enige vorm van haantjesgedrag. De sfeer was warm, iedereen was gelijk. Hier stond veiligheid en professionaliteit voorop, en dat voelde als thuiskomen.

Tabonon's Business Club - Waar Sport en Netwerken Samenkomen

Na een tijdje besloot ik deel te nemen aan de business club op dinsdagochtend. Samen met anderen hebben we ideeën gedeeld en heeft Hanieh van Vilsteren Kamrandeze mooie club opgericht.

Het is een leuke en diverse groep waar we niet alleen sporten, maar ook zakelijke ervaringen delen. De club heeft een enthousiaste en gezellige sfeer, en het is een geweldige manier om te netwerken op een sportieve en creatieve manier. Het is een plek waar plezier centraal staat, maar waar we zowel sportief als zakelijk kunnen sparren met elkaar.

Tabonon's Unieke Benadering

Wat maakt Tabonon anders dan andere sportscholen? Het draait hier niet alleen om de sport; het zijn de mensen die het bedrijf vormen. Kernwaarden zoals veiligheid, kwaliteit, sfeer en professionaliteit worden hier niet alleen benadrukt maar ook geleefd. De gemoedelijkheid, waarbij de mens centraal staat, vormt het verschil en wordt door het personeel gecreëerd.

Matsuri, een onvergetelijke ervaring

En na enige tijd binnen Tabonon was het zover; ik mocht de ring in tijdens het Matsuri-event. Mijn Matsuri-ervaring was onbeschrijfelijk. De spanning, het gevoel van angst en opwinding voor mijn gevecht waren intens. Het was een van de meest indrukwekkende momenten in mijn leven. De voorbereiding, de show, de adrenaline in de ring; het was uniek en onvergetelijk. Matsuri bij Tabonon is niet alleen een sportieve uitdaging, maar ook een emotionele reis die niet te omschrijven is.

Op de dag zelf was ik klaarwakker om 4 uur 's ochtends, vol met adrenaline. Dus besloot ik om 5 uur 's ochtends een rondje te gaan lopen om die adrenaline uit mijn lijf te krijgen. Kon geen hap door mijn keel krijgen, en ik zat serieus te bedenken hoe ik hieronder kon uitkomen. Super gespannen was ik, en dat zeg ik als iemand die presentaties geeft voor 400/500 man. Maar dit, was next level spanning.

Op weg naar Raalte zat ik nog te bedenken hoe ik eraan kon ontsnappen. Overwogen om mijn trainer te bellen en te zeggen dat ik ziek was. Motivatiefilmpjes op YouTube opgezet om mezelf op te peppen. Maar deep down wist ik dat ik deze strijd moest aangaan.

Eenmaal daar begon ik mezelf op te warmen en voor te bereiden. Mijn opkomst in de ring was één groot spektakel. Dit was mijn moment, en ik ging er vol voor. Na de show stond ik stijf van de adrenaline. Bij de eerste bel ging ik ervoor. Ik deed dingen in de ring die ik niet eens geleerd had, maar uiteindelijk won ik op punten. Het was een van de mooiste ervaringen in mijn leven, serieus.

Veel vrienden en familie waren erbij om mijn Matsuri-gevecht te bekijken. Ze waren onder de indruk van de sportiviteit, hoe iedereen met elkaar omging, en natuurlijk van de hele show eromheen. Vuur, licht, geluid, muziek - het was gewoon een totale belevenis. Het evenement was top geregeld, van begin tot eind.

Tabonon in een paar woorden

Als ik Tabonon in een paar woorden zou moeten beschrijven: professioneel, zorgzaam en trots. Trots op de prestaties, zorgzaam voor de leden, en professioneel in alles wat ze doen. Tabonon heeft niet alleen mijn lichaam getraind, maar heeft ook bijgedragen aan mijn persoonlijke groei en welzijn.