In gesprek met Peter

1 (1 van 1)-16

Tabonon: Niet enkel een sportschool, maar een levensveranderende reis

In de wereld van sportscholen en fitnesscentra zijn er zelden plekken waar je werkelijk een gevoel van thuis vindt. Voor velen is de sportschool slechts een locatie om te trainen en in vorm te blijven, maar voor Peter en vele leden betekent Tabonon veel meer dan dat.

In een recent interview deelde hij zijn inspirerende verhaal over hoe Tabonon niet alleen zijn fysieke gezondheid heeft verbeterd, maar hem ook een warm gezelschap heeft geboden waar hij zich oprecht thuis voelt.

 

Het begin van een nieuw hoofdstuk

Het verhaal van Peter begint met een netwerkbijeenkomst waar hij Hanieh ontmoette, een inspirerende persoon die zijn perspectief op kickboksen voorgoed veranderde. Hanieh benaderde kickboksen vanuit een ander oogpunt, waarbij ze de nadruk legde op meer dan alleen fysieke actie Ze benadrukte respect, weerbaarheid en mentale gezondheid. Deze vernieuwende benadering van kickboksen intrigeerde Peter en wekte zijn interesse.

Peter besloot een proefles bij Tabonon te nemen, op dat moment woog hij 130 kilo en begon met kickboksen. Naarmate hij meer ervaring opdeed, verbeterde zijn techniek. Hij merkte op dat technische ontwikkeling minder snel ging in grote groepen, dus koos hij ervoor om personal training te volgen bij Carlo om zijn techniek te verfijnen en zijn doelen te bereiken. Op een gegeven moment was hij 20 kilo lichter. Door het kickboksen, maar ook zijn motivatie voor wielrennen groeide en droeg bij aan het proces.

 

Tabonon als tweede thuis

Peter benadrukt dat Tabonon voor hem aanvoelt als een tweede thuis, en misschien is het een cliché om te zeggen, maar het voelt als familie. Vooral omdat hij geen contact heeft met zijn eigen familie, waardeert hij de warmte en het gemeenschapsgevoel van Tabonon des te meer. De vriendelijkheid, openheid en het respect dat hij ervaart, zijn voor hem van grote waarde.

Wat kickboksen voor Peter zo bijzonder maakt, is de sterke band die hij heeft met zijn trainer Carlo. Ze delen een passie voor mentale weerbaarheid en voeren boeiende gesprekken hierover. Als acteur begrijpt Peter de spanning die gepaard gaat met optredens voor een groot publiek. Hij en Carlo hebben uitgebreide discussies gevoerd over het beheersen van deze spanning en het omzetten ervan in prestatiekracht.

 

Business club

Vol enthousiasme is Peter lid geworden van de business club en tot zijn verbazing ontdekte hij een sfeer van wederzijds respect en gelijkwaardigheid. Hij herkende veel bekende gezichten uit zijn tijd bij PEC Zwolle, wat de band met de leden versterkte. Tijdens het kickboksen met deze club merkte hij iets bijzonders op: in de ring zijn alle deelnemers gelijkwaardig, en ze passen zich aan elkaars niveau.

Hij geniet samen met de business clubleden van leuke uitjes, zoals gezamenlijke diners en speciale evenementen. Hier ontstaat een bijzondere band tussen de leden. Zo vertelt hij over een mooie ervaring tijdens de herenzitting, waar 400 mannen samenkwamen in smoking en strik. Ook waren er een aantal mannen van de business club aanwezig. Als kickboksers van de business club zochten ze elkaar speciaal op en maakten ze samen een groepsfoto.

Peter kan met trots zeggen dat deze business club voor hem de meest persoonlijke en betrokken club is waar hij ooit deel van heeft uitgemaakt. Hier staat iedereen voor elkaar klaar en kijkt men naar elkaar om. Carlo zegt altijd: "Je kunt met iedereen trainen." En dat is precies wat deze club zo bijzonder maakt.

 

Wat heeft Tabonon Peter gebracht?

We vroegen Peter wat Tabonon hem tot nu toe heeft gebracht, waarop hij antwoordde: "Dat ik voor het eerst echt vanuit mezelf aan het afvallen ben en vitaliteit. Vitaliteit begint bij jezelf; je kunt alle hulp krijgen, maar je zult het zelf moeten doen." Hij benadrukt het belang van persoonlijke verantwoordelijkheid en zelfmotivatie, en hoe Tabonon hem heeft geholpen zijn doelen na te streven.

De motivatie die hij ontvangt van Tabonon zet door in zijn persoonlijke leven. Zelfs in het winterseizoen blijft hij zowel kickboksen als kilometers fietsen. Hij blijft zichzelf uitdagen.

Ook vertelt hij over zijn ervaring met een oefening waarbij je tegen de muur moet zitten met je benen recht, wat zorgt voor verzuring van de bovenbenen. Carlo zegt dan altijd: "Er is nog nooit iemand doodgegaan aan te lang tegen een muur zitten." Op vakantie was hij aan het wandelen en merkte dat een stukje bergopwaarts zwaar was. Hij zei toen tegen zijn vrouw: "Er is nog nooit iemand doodgegaan aan een stukje de berg op lopen." Hij vindt het prachtig om te ervaren dat de motivatie en mentale weerbaarheid die binnen Tabonon ontstaan, doorzet in zijn dagelijkse activiteiten.

 

Tabonon anders dan andere sportscholen

Tabonon onderscheidt zich van andere sportscholen, vooral door de persoonlijke aandacht en de afwezigheid van een macho-sfeer. Hier draait het niet om spiegels en spiermassa, maar om de strijd met jezelf en het delen van die strijd in een veilige en ondersteunende omgeving. Veel mensen associëren kickboksen met agressie, maar dat is bij Peter nooit opgekomen.

Bij Tabonon heeft Peter niet alleen een plek gevonden om aan zijn fysieke gezondheid te werken, maar ook een gemeenschap waar hij zich gewaardeerd en thuis voelt. Tabonon is niet zomaar een sportschool, het is een levensveranderende ervaring.

Ten slotte vroegen we Peter om Tabonon kort samen te vatten, waarmee hij het gesprek afsloot. Tabonon is vechtsport met liefde, het is de strijd met jezelf die je mag delen, Tabonon is veilig.