In gesprek met Mert

WhatsApp Image 2024-03-29 at 16.13.49

Voor Mert, een 20-jarige Raaltenaar, is Tabonon niet zomaar een sportschool; het is een tweede thuis, een plek waar hij al zeven jaar zijn passie voor kickboksen beoefent. Binnen Tabonon heeft hij zich zowel mentaal als op het gebied van kickboksen ontwikkeld.

 

Start

Merts kickboksavontuur begon een aantal jaar geleden tijdens een familiediner. Zijn vader ontdekte via de Facebookpagina van Tabonon de destijds pas geopende vestiging in Raalte. De rest is geschiedenis. Sinds dat moment heeft Mert ontelbare uren bij Tabonon doorgebracht, zowel aan zijn eigen kickboks- als aan zijn trainerscarrière. Inmiddels is Mert een graag geziene gast binnen Tabonon Zwolle en Raalte. Iedereen kent Mert als een sociale en gedreven kickbokser en trainer.

 

Sfeer

Mert is zeer enthousiast over de sfeer bij Tabonon. "Binnen de muren van de sportschool heerst een gevoel van saamhorigheid en respect. In tegenstelling tot sommige kickboksscholen waar een machocultuur de overhand heeft, is Tabonon totaal het tegenovergestelde." Tabonon is een sportschool waar sfeer en veiligheid hoog in het vaandel staan en dat zijn kernwaarden waar Mert zich in thuis voelt. Hij geniet van het enthousiasme en onderling respect van zijn trainingsmaatjes en collega's. "Ik kan mijn passie voor kickboksen delen met jongens en meiden die dezelfde gedrevenheid hebben als ik en dat is geweldig."

 

Hoogtepunten

Merts hoogtepunten zijn, zijn ervaringen in de ring als wedstrijdvechter namens Tabonon. In februari 2024 vocht hij twee belangrijke partijen, beide won hij overtuigend en zonder blessures, waardoor hij vandaag de dag uitkomt in de C-klasse. "Ik heb ook een keer een partij gedraaid in Den Haag. Kickboksen in de Randstad is toch een andere ervaring dan in de buurt van Zwolle, zeker voor herhaling vatbaar!"

 

Doelen

Met zijn opgedane ervaring in de N-Klasse is Merts doel om te stijgen op de ranglijsten van de C-klasse. "Ik wil de B-klasse bereiken voordat ik 30 ben; dat is mijn doel. Met hard trainen en het opvolgen van adviezen van mijn trainers weet ik zeker dat dit gaat lukken." Mert is een explosieve vechter die graag zijn tegenstanders onder druk zet. Met zijn snelheid en harde lowkicks weet hij zijn tegenstanders te verrassen en te domineren in de ring.

 

Trainerschap

Naast wedstrijdvechter is Mert ook trainer bij Tabonon. Dit doet hij met veel plezier, misschien nog wel met meer plezier dan zelf vechten. "Ik vind het heel leuk om training te geven. Het mooiste vind ik het proces richting wedstrijden. Het geeft mij enorme voldoening om kickboksers te zien groeien en ontwikkelen. Wanneer mijn vechters winnen, vier ik het meer dan mijn eigen partijen. En als ze verliezen, ben ik nog steeds hartstikke trots! Ik weet hoe hard ze ervoor hebben getraind!’’

 

Aanbevelingen

Op de vraag aan wie Mert Tabonon zou aanbevelen, antwoordt hij: "Ik zou Tabonon aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een plek waar je jezelf kunt uitdagen en jezelf kunt zijn. Ongeacht leeftijd, geslacht of achtergrond; bij Tabonon word je omarmd door een tweede familie die je ondersteunt en inspireert bij het bereiken van jouw kickboksdoelen!"

x

Vond je deze blog leuk? Klik HIER voor nog meer interessante blogs van Tabonon.