In gesprek met albert

In gesprek met Albert over Tabonon. ‘’De fijne sfeer, het familiegevoel in de sportschool is een echte trigger dat mij overhaalde om bij Tabonon te gaan trainen.’’ 

We gingen in gesprek met Albert over zijn Tabonon ervaring. Hij begon op zijn 17e met kickboksen en nu al 8 jaar bij Tabonon.  

Wie ben je?  

Mijn naam is Albert Selles. Ik heb een gezin met 4 kinderen. 23 jaar geleden ben ik ondernemer geworden. Toen ik 17 jaar oud was begon ik al met kickboksen in Kampen. Ongeveer 8 jaar geleden ben ik begonnen met trainen bij Tabonon.  

 

Hoe ben je bij Tabonon terecht?  

Ik kan me nog herinneren dat Hanieh met Tabonon in de stentor stond. Net op dat moment in me leven vroeg het gezin en het bedrijf heel van mij. In Kampen trainde ik altijd ‘s avonds. Maar dit zag ik op dat moment in mijn leven niet meer zitten, in de avond was ik te moe. Toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken, want de kickboksschool waar ik al jaren trainde in Kampen bood overdag geen trainingen aan. Naar aanleiding van het nieuwsbericht heb ik Hanieh gebeld. Ze heeft mij toen ontvangen en dat was heel gezellig en leuk. Het klikte persoonlijk gelijk goed. Toen heb ik vervolgens een keer een proefles gevolgd bij Hanieh en zo begon het te lopen. 

 

En wat haalde je over om de stap te zetten?  

De fijne sfeer, het familiegevoel in de sportschool is een echte trigger dat mij overhaalde om bij Tabonon te gaan trainen.

 

Je hebt dus jaren ergens anders getraind, wat is het verschil? 

Hier zijn ze net iets liever voor mij, verteld Albert lachend. Het is hier ook keigoed geregeld allemaal. Ik denk dat Tabonon heel goed bij me past en dan vooral ook bij mijn leeftijd nu. De andere vechtsportschool was soms heel hard, en dat kon ik goed bij benen omdat ik jonger was. Ik werd bijvoorbeeld tegen uitsmijters gezet die ik in het uitgaansleven toen tegenkwam. Het is gericht op wedstrijden dat trekt wel echt zijn charmes.  Dat zou op dit moment niet meer bij me passen.  Bij Tabonon voel ik me helemaal op mijn plek nu. 

 

Hoe heb je Tabonon de afgelopen jaren ervaren?  

De afgelopen jaren heb ik Tabonon als zeer goed en fijn ervaren. Tabonon past precies bij mij. Het past bij mij, omdat het persoonlijk, laag drempelig en no nonsens is. Je mag jezelf zijn. Ik ken het bedrijfsleven goed en daar vind ik dit ook belangrijke factoren. Bij Tabonon zie ik deze vier factoren terug. Ik ben best een bijzonder persoon, maar hier bij Tabonon ben ik nooit bijzonder. Iedereen is gelijk en hoort erbij. Ik proef dat andere leden dat hier ook hebben. Ik zie dit als de succesfactor en kracht van Tabonon.  

 

Hoe zou je de kernwaardes van Tabonon omschrijven? 

Gast vrij, vriendelijk, bijna liefdevol, persoonlijk en laagdrempelig. Je stap hier makkelijk naar binnen. Je voelt je welkom. Dat alles bij elkaar maakt Tabonon een populaire en aantrekkelijke sportschool. Waar ik me helemaal thuis voel. 

 

Met wat voor doel train je bij Tabonon?  

Mijn doel is om fit te blijven. Ik heb vroeger veel bij mijn ouders op de boerderij gewerkt.  Toen was ik loeisterk, dat besef ik mij pas eigenlijk nu ik ouder ben. Ik was eigenlijk altijd in beweging, daardoor was ik altijd sterk en fit. Dat was eigenlijk best bijzonder en een fijn gevoel. Langzamerhand ben ik een eigen bedrijf begonnen en steeds meer in de stoel terechtgekomen. Van de autostoel naar de bureaustoel weer door naar de vergader stoel. Gewoon te veel stoelen. Toen bedacht ik bij mezelf’ik moet blijven trainen, fit blijven, want lichaam en geest is 1.’’ Daarom heb ik voor gekozen, om altijd fit te blijven. Trots ben ik op deze keuze. Ik merk namelijk als ik bij Tabonon ben geweest mijn geest en lichaam weer een keer zo sterk voelen.  Als ik mijn training oversla dan ben geestelijk die week echt op. Kickboksen is dus echt een uitlaat klep voor mij.  

Daarnaast denk ik wel dat lichamelijke beweging en fit blijven in mijn genen zit. Mijn vader is bijvoorbeeld 75 en die fiets elke dag nog 3 keer naar de boerderij op en neer. Hij proeft dat hij elke dag lichamelijk werk en beweging nodig heeft. Dit merk bij mezelf ook. In mijn DNA ben ik een actief persoon.  

 

Hoe vaak train je nu bij Tabonon? 

Op dit moment train ik één keer per week, maar ik streef ernaar om twee keer per week te trainen. Daar gaat mijn voorkeur naar uit. Maar het bedrijf en gezin gaan altijd door en dit gaat niet vanzelf. Hier is dus niet altijd ruimte voor. Daarnaast wil ik het liefst elke dag op de fiets naar mijn zaak en zondags wandelen. 

 

Wat is jouw leukste ervaring binnen Tabonon? 

De bruiloft van Hanieh en Tim. Dit was een bijzonder moment en gaf me het gevoel dat ik er echt bij hoor. Maar ook alle kleine momentjes. De variatie van de verschillende trainingen en de afwisseling van trainers. De lessen van Daphne, Emiel en Carlo allemaal ontzettend fijne trainers.  

Hoe train je bij Tabonon?

Bij Tabonon doe ik aan personal training en groepslessen. Als ik een personal training volg krijg ik alle aandacht voor mezelf. Je traint op basis van jouw behoeftes, dat is fijn. Ik heb ook wel eens dat ik geestelijk oververmoeid ben. Als ik dit aan geef wordt daar dan rekening mee gehouden en werken we hier samen aan tijdens de training. Maar als je kijkt naar een groepsles dan vind ik sparren leuk, dat mis ik dan weer in een personal training. Dat vind ik wel echt leuk om te doen. Vooral als ik redelijk in vorm ben, en dan totaal niet op een agressieve manier. Het mooie aan sparren is dat je trainingen in de praktijk kan brengen. Dan leer je ook aan welke technieken je nog moet werken en hoe je verder kan trainen om beter te worden. Zo heeft Hanieh mij bijvoorbeeld geleerd dat ik alleen maar vooruit aan het sparren ben en dat ik achteruit sparren niet ken. Dat besefte ik me toen pas. 

‘’Tijdens het sparren herken ik mezelf in hoe ik in mijn privé en werk leven ben.’’ 

Dat is grappig en mentaal mooi om te zien.  

 

Heb je daar in je privé-leven ook iets aan? 

Ja dat heb ik zeker. Anderen kunnen niet altijd met mij meekomen, omdat ik altijd maar vooruit wil. Ik ben echt zo’n diesel die keihard vooruitgaat. Ik ben hier echt aan het denken gezet. Mijn gezin heeft mij de afgelopen twee jaar veel nodig gehad. Daar ben ik ook dingen gaan zien, die ik eerst bij mezelf heb ontdekt. Mijn dochter wil bijvoorbeeld ook alleen maar vooruit en ondernemen. Ze zit nu in Sint-Petersburg dat al op zo’n jonge leeftijd, wauw. Daar ging ze, zo ondernemend. Mooi om te zien hoe ik mezelf dan in haar kan herkennen, door middel van de dingen die ik tijdens het kickboksen heb geleerd.  

 

Je sport hier nu ongeveer 8 jaar, wat heeft Tabonon jou opgeleverd? 

Tabonon heeft mij in moeilijke periodes de stimulatie en motivatie gegeven om door te gaan om het kickboksen leuk en mooi te blijven vinden. Bij een ander bedrijf was dat niet gelukt. Denk dat voor anderen hier ook geldt, Tabonon stimuleert je om niet op te geven. Dat vind ik fijn. Zo blijf ik fit.  

Albert