Zwollenaren pakken podiumplekken op gerenommeerd grapplingtoernooi

Op het snelst groeiende grapplingtoernooi van Nederland deden afgelopen zondag 10 leden van vechtsportschool Tabonon mee. Met succes: 3 sporters wisten een podiumplek te veroveren.

De ‘Primal Games’ is één van de snelst groeiende grapplingtoernooien van Nederland, waar tegenwoordig ook internationale sporters aan meedoen. Tijdens de 7de editie afgelopen zondag was Tabonon goed vertegenwoordigd op de mat. In totaal deden tien leden mee, waarvan er vijf hun debuut maakten in de wereld van de grapplingwedstrijden.

Winst voor drie leden

In de -91 kilo gevorderden klasse wisten sporters Carlo Vrolijken en Ruben Drost de 2e en 3e plaats te behalen. In de -91 kilo beginners klasse stond Fabian Lammertse op de 2e plek op het podium. Het doel is om de volgende editie van het toernooi met 15 leden deel te nemen.

Wat is grappling?

Grappling is een technische en veelzijdige sport die is ontstaan vanuit het Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ). De focus bij grappling ligt op het grondgevecht, waarbij er geen trappen en stoten zijn toegestaan. De filosofie achter Jiu Jitsu is dat een klein individu door het gebruik van de juiste technieken kan winnen van een groter en sterker individu. Door steeds een betere positie te krijgen ten opzichte van je tegenstander scoor je punten en vergroot je de kans dat je een klem of verwurging kunt aanleggen. Dit zal de tegenstander laten afkloppen: de “tap-out” – het ultieme doel van grappling. Het grote verschil tussen BJJ en grappling is dat er bij grappling geen Gi (judopak) gedragen wordt. Mede hierdoor wordt het ook wel ‘NoGi Jiu Jitsu’ genoemd. Het is dan ook niet toegestaan om aan de kleding vast te pakken.

Gratis proefles Grappling in Zwolle

Wil jij een keer een proefles grappling of mma volgen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Vanaf 3 januari is ook grappling voor kinderen mogelijk in de Tabonon Grappling Warriors Kids training. Schrijf je hier in voor een gratis proefles.