Wim blikt terug op zijn kickbokspartij

Op zaterdag 13 Mei 2017 vocht onze kickboks- en kracht-, en personal trainer Wim op het Beast of the East gala in Zutphen. Samen met ons blikt hij terug op zijn kickbokswedstrijd.

“Mijn voorbereiding naar deze partij was anders dan normaal. Want twee weken van te voren besloten we pas dat ik mee zou doen.  Dat was kort dag, maar hierdoor had ik ook minder tijd om me druk te maken. En aangezien ik toch elke week wel trainde was ik fit genoeg, dus dat was geen probleem. Ik ging heel ontspannen de wedstrijd in. In de auto, onderweg naar het gala, waren er nog wel wat zenuwen. Maar dit was voor het eerst dat ik lachend de ring in stapte. Ik had er wel zin in. Het voelde gewoon alsof ik lekker een potje ging sparren. Dit is echt een groot contrast met voorgaande wedstrijden, want toen viel er helemaal niet met mij te communiceren.

Het op zo’n ontspannen manier naar een wedstrijd toe werken is een tactiek die ik vast ga houden. Ook wil ik niet meer weten wie mijn tegenstander is of voor welke sportschool hij vecht. Voorheen ging ik namelijk op Youtube filmpjes van diegene kijken en bedacht ik wat ik ging doen tijdens de wedstrijd. Maar het is me meerdere keren overkomen dat ik op de dag zelf hoorde dat ik toch een andere tegenstander kreeg. Hierdoor schoot ik in de stress en dacht ik dat ik niet klaar was voor de wedstrijd. Maar deze keer wist ik niks en dat was eigenlijk wel relaxt.

In de ring ging het goed. Het lukte me om goed luisteren naar mn coach en de adviezen uit mijn hoek op te volgen. Voorheen hoorde ik ze wel roepen maar lukte het me niet om de bedoelde stoten of trappen eruit te gooien. Nu dus wel.

De eerste twee rondes gingen voor mijn gevoel lekker. In de derde ronde werd ik wat moe, mijn benen werden zwaar en loom. Het lukte ook niet meer om knieën te geven. Waarschijnlijk waren er toch wat zenuwen die me moe maakten. Gelukkig zag ik aan mijn tegenstander dat hij ook moe was.

Toen we in het midden van ring stonden te wachten op de uitslag hoopte ik natuurlijk dat ik had gewonnen. Ik wist wel dat ik veel punten had gemaakt maar ik durfde nog nergens vanuit te gaan. Toen de scheids mijn hand omhoog hield, was dat een lekker gevoel. Ik had gewonnen!

Dit was de derde partij die ik won, waardoor ik vanaf nu in de C klasse uit mag komen. Ik hoop dit jaar nog twee C partijen te mogen vechten. In november gaan Marjoke en ik op reis, we gaan 4 maanden trekken door Australië en Nieuw Zeeland. Dus dan moet het kickboksen even wachten.”