Tabonon opent vechtsportschool in Raalte

Zwolle, 10 januari 2017

In Zwolle is het al 14 jaar lang een begrip en ook binnen de landelijke vechtsportwereld worden ze steeds bekender: Vechtsportschool Tabonon. Ooit begonnen als een clubje meiden die samen ging kickboksen en inmiddels is uitgegroeid tot een professionele sportschool met ruim 500 leden op meerdere locaties. Binnenkort komt daar een nieuwe locatie bij, in februari 2017 opent Tabonon namelijk een sportschool in Raalte.

Enorme groei

Tabonon, staat voor Thaiboxing Noord-Oost Nederland en heeft de laatste jaren een enorme groei door gemaakt. Zo werd er op de hoofdlocatie in Zwolle uitgeweken naar een groter pand, kwam er een tweede locatie in Stadshagen, werden er trainingen gegeven op Windesheim, in Staphorst, Vollenhove, Meppel en werd het lesaanbod regelmatig uitgebreid. Inmiddels is Tabonon een professionele sportschool met een compleet trainingsaanbod. De hoofdactiviteiten zijn kickboksen en Mixed Martial Arts (MMA), daarnaast bieden wij personal training, bootcamp, krachttraining en yoga aan. Vechtsport wordt gebruikt als middel om verschillende doeleinden te bereiken (afvallen, zelfvertrouwen, wedstrijden etc.). Het is een sport die klanten direct een spiegel voorhoudt. Waar ligt mijn grens, wat durf ik aan, welk gevoel geeft dit mij, wat is mijn kracht, wil ik aanvallen, verdedigen of juist weglopen, hoe reageer ik, wanneer zijn mijn grenzen bereikt, voel ik de grens van een ander aan, hoe denk ik over mijzelf etc.

Unieke sfeer

Het succes van Tabonon heeft naar alle waarschijnlijkheid te maken met de unieke sfeer die er heerst. Het is er altijd gezellig en daarnaast wordt er keihard gewerkt. De slogan ‘Vechtsport voor iedereen’ wordt breed gedragen, bij Tabonon voelt iedereen zich welkom. De kernwaarden van de sportschool zijn: professionaliteit, een positieve sfeer, hoge kwaliteit en veiligheid.

Raalte

In februari 2017 opent Tabonon een derde locatie aan de Oude Molenweg in Raalte. Het streven is om hier net zo’n groot succes van te maken als in Zwolle. Dat er animo is voor vechtsporttrainingen in Raalte blijkt uit het feit dat er zich al ruim 30 mensen bij de sportschool hebben aangemeld terwijl ze nog niet eens gestart zijn.

In Raalte wordt in eerste instantie gestart met Kickboksen en Personal Training, later komen daar bootcamp, boksen en MMA bij. Er komen speciale trainingen voor dames, zaktrainingen voor mensen die aan hun conditie en techniek willen werken en liever niet fysiek tegenover iemand anders willen staan, gevorderden trainingen voor mensen die extra uitdaging zoeken en trainingen voor de jeugd. In deze jeugdlessen wordt het kickboksen spelenderwijs aangeleerd. De trainingen worden op pedagogische wijze gegeven waarbij de kinderen leren om op een respectvolle manier met elkaar, de trainer, maar ook met zichzelf om te gaan.

Daphne van Vilsteren, geboren en opgegroeid in Raalte, wordt eindverantwoordelijke van de locatie in Raalte. Zij is afgestudeerd kickbokstrainer, MWD-er en opgegroeid in Raalte. Zij en het team van Tabonon gaan dit samen tot een succes maken.

“Waarom mensen zouden moeten komen trainen? Heel simpel, omdat vechtsport een geweldige uitlaatklep is en het een work-out is voor je hele lichaam. Door de trainingen leer je voor jezelf op te komen, sta je steviger in je schoenen en ga je lekkerder in je vel zitten.”, aldus Hanieh Kamran, eigenaresse van Tabonon.

Meer informatie

Mensen die meer informatie willen over Tabonon in Raalte worden verwezen naar de website www.tabonon.nl en naar de facebookpagina van de sportschool. Deze laatste is extra interessant om in de gaten te houden, want hierop komt vanaf 15 januari aanstaande een actie voor de eerste Raalter leden.