• Jeugd training

  Tabonon is de eerste kickboksschool in Nederland, die voor de jeugdleden examens aanbiedt. Het is iets moois voor ze om naartoe te trainen.

  Meer Lezen
 • Personal Training

  Meer persoonlijke begeleiding, gerichter naar je doelen werken en je sneller ontwikkelen. Met een personal trainer werk je op een persoonlijke, gezonde manier aan je doelen en deel je je eigen trainingstijden in.

  Lees meer
 • Kickboksen

  Goed leren kickboksen doe je bij Tabonon. Er zijn iedere dag lessen voor beginners, gevorderden en op wedstrijdniveau. Kom eens kijken, of beter nog, neem een proefles

  Meer Lezen
 • MMA

  Er zijn bij Tabonon MMA lessen voor beginners, gevorderden en er is een wedstrijdgroep. Kom een keer kijken of vraag een proefles aan en doe mee.

  Meer Lezen
 • Bootcamp

  Iedere zaterdagochtend, weer of geen weer, gaat de bootcamp groep los op diverse locaties in Zwolle. Lekker werken aan je conditie in de frisse ochtend dauw.

  Meer Lezen
 • Krachttraining

  Tijdens de krachttrainingen varieren we verschillende sportonderdelen tot een complete work-out. Een uitstekende manier om je explosiviteit en uithoudingsvermogen te ontwikkelen.

  Lees Meer
 • Yoga

  Yoga kan helpen om stress te verminderen, te (leren) ontspannen en om je beter te voelen in je eigen lijf. Tijdens de les doen we rekoefeningen, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen.

  Lees meer
 • Dames Training

  Twee keer per week is er een kickboks training voor de dames bij Tabonon. Je kunt je hier bij aansluiten als je wilt, er kan op alle niveau’s meegetraind worden.

  Meer Lezen

DE SPORTEN

Sportiviteit, kwaliteit en gezelligheid staan bij ons centraal

De sfeer bij Tabonon wordt door al onze leden als bijzonder goed ervaren en onze trainingen zijn van hoge kwaliteit. Als je voor het eerst bij ons binnenkomt voor een proefles of om zo maar eens even rond te kijken, dan zul je dit direct merken. Kom gerust een keer langs, er is altijd een gastvrouw aanwezig om je te voorzien van een kop thee of koffie en je vragen te beantwoorden.

De sporten die wij aanbieden zijn kickboksen, MMA/grappling, boksen, krachttraining en yoga. Je kunt ze beoefenen door deel te nemen aan de reguliere trainingen, of via personal training (1-3 pers/uur) en/of small group training (4-8 pers/uur).
Meer informatie over de manieren waarop je bij ons kunt trainen.

Kickboksen

Kickboksen is de snelst groeiende sport in Nederland

Waarom Kickboksen

Wil je lekker fit worden, werken aan je lijf, afvallen of je zelfvertrouwen een flinke boost geven? Kom dan bij ons kickboksen. Een kickboks training biedt een complete work-out.  Door de combinatie van kracht en conditie worden alle onderdelen van het lichaam getraind en kun je in iedere training je grenzen opzoeken. Kickboksten is een manier om fit te worden en fit te blijven en het kan ook gebruikt worden om je zelfvertrouwen en weerbaarheid te verbeteren. Tijdens de lessen werken we aan techniek, conditie, snelheid, lenigheid, kracht, controle, explosiviteit en mentaliteit.

De trainingen

De kickbokstrainingen bij Tabonon  in Zwolle en Raalte zijn laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk, ongeacht je leeftijd, conditie of niveau. Naast het harde werken tijdens de training, is er vooraf en achteraf altijd ruimte voor gezelligheid. We trainen vanuit respect voor elkaar en voor elkaars lichaam. Dat betekent dat iedereen met iedereen kan trainen; je past je aan elkaar aan. Op deze manier leer je niet alleen het meeste van elkaar, maar help je elkaar ook om verder te komen.

We bieden verschillende techniek, sparrings- en padstrainingen aan.

Voor wie

Er zijn kickbokstrainingen voor jeugd vanaf 5 jaar, dames, 40+ers, beginners en voor gevorderden. Ook is er een wedstrijdgroep. Of je nou als recreant wilt kickboksen of een wedstrijd wilt vechten: wij bieden trainingen voor elk niveau.

Ben je benieuwd naar wat kickboksverhalen van onze leden? Lees dan bijvoorbeeld het verhaal van Bert, ons oudste lid (69!), van Elisa en Alfred, die beiden al een keer een wedstrijd vochten of van een van onze andere leden.

Trainers

Bij Tabonon hebben we verschillende trainers, die allen op hun eigen manier de training verzorgen. Hierdoor leren we onze leden niet één enkele kickboksstijl aan, maar geven we de mogelijkheid om uit de verschillende stijlen de stukjes te pakken die het beste bij jou passen. Alle trainers zijn volledig gecertificeerd en de meeste trainers hebben zelf wedstrijden gevochten.

Gratis proefles kickboksen

Geef je op voor een gratis proefles kickboksen en ervaar deze sport fantastische zelf!

Jeugd trainingen

Er zijn twee jeugdgroepen: van 5 tot 11 jaar en van 12 tot 16 jaar. Tijdens de jeugdtrainingen wordt het kickboksen spelenderwijs  aangeleerd. De trainingen worden op pedagogische wijze gegeven en er is altijd een gediplomeerde leraar Lichamelijke Opvoeding (LO)  aanwezig. De kinderen leren in de training om op een respectvolle manier met elkaar, de trainer, maar ook met zichzelf om te gaan. Naast de reguliere trainingen is er ook een training voor de meer gevorderde jeugd.

Het spelenderwijs aanleren van kickboksen ook biedt de mogelijkheid om andere, misschien minder specifiek kickboksgerelateerde doelen te bereiken.

Op de Tabonon blog vertellen veel van onze leden en trainers hun verhaal. Zo ook Sylvana, die net als haar vader bij Tabonon traint. 

 • Zelfvertrouwen ontwikkelen
 • Omgaan met winnen en verliezen
 • Omgaan met regels
 • Assertiever worden en steviger in de schoenen staan
 • Met iedereen, ongeacht leeftijd, gewicht of sekse spelen en trainen
 • Omgaan met eigen kracht en de kracht van een ander
 • Agressie en woede reguleren

Gratis proefles kickboksen

Nieuwsgierig?  Kom een keer meedoen met een gratis proefles kickboksen voor kinderen! 

Ouders

Als ouder kun je tijdens de training van je kinderen gewoon aanwezig zijn. Er is altijd een gastvrouw aanwezig die voor een drankje zorgt. Daarnaast vind je bij Tabonon een leestafel, een zithoek en is er Wifi.

Braziliaans Jiu Jitsu

Technisch en veelzijdig

Braziliaans Jiu Jitsu

Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) is een technische en veelzijdige sport en wordt beoefend in een gi (pak). Het heeft veel overeenkomsten met bijvoorbeeld judo, maar met als groot verschil dat de nadruk ligt op het grondgevecht. De filosofie achter Jiu Jitsu is dat een klein individu door het gebruik van de juiste technieken kan winnen van een groter en sterker individu. Door steeds een betere positie te krijgen ten opzichte van je tegenstander scoor je punten en vergroot je de kans dat je een klem of verwurging kunt aanleggen. Dit zal de tegenstander laten afkloppen: de “tap-out” – het ultieme doel van BJJ. BJJ is ook voor MMA een goede aanvulling om je grondspel te verbeteren.

De training

De BJJ training in Zwolle is voor zowel beginners als gevorderden. Hierdoor ligt de focus ten eerste op het aanleren van de basis door middel van de basisposities. Je leert hoe je van positie naar positie kunt verplaatsen en hoe je dit moet verdedigen. Ook komen er verschillende ‘submissions’ aan bod, zoals verwurgingen en armklemmen. Voor de gevorderde leerling is er ook voldoende uitdaging in de technieken die worden behandeld. Daarnaast is er elke training ruimte om te rollen (randori / sparren).

Voor wie

Braziliaans Jiu Jitsu is voor iedereen een fantastische sport! Je leert functionele zelfverdediging, hebt een lekkere work-out en leert omgaan met stress-situaties. Het is voor zowel recreanten als voor mensen die wedstrijden willen doen. BJJ is bij Tabonon voor iedereen vanaf 16 jaar, ongeacht niveau of geslacht.

Trainers

Deze training wordt gegeven door twee trainers onder de vlag van Oliver Geddes, namelijk Barry van Dorssen (bruine band) en Nadine Laarman (paarse band). Wil je meer over onze trainers weten? Je leest hun verhalen op onze blog!

Gratis proefles Brazilian Jiu Jitsu?

Ben jij benieuwd naar deze veelzijdige sport? Meld je dan via onderstaande button aan voor een proefles BJJ in Zwolle!

MMA

MMA (Mixed Martial Arts) trainingen van hoge kwaliteit

MMA

Ben jij opzoek naar het complete plaatje, waarbij het gevecht zowel staand als op de grond plaatsvindt? Probeer dan eens een MMA training. MMA staat voor Mixed Martial Arts, oftewel gemengde vechtsporten. Er worden namelijk verschillende technieken uit onder andere het Braziliaans Jiu Jitsu, Worstelen en Kickboksen gebruikt. MMA wordt wereldwijd steeds bekender. Dit is onder meer te danken aan het grote succes van organisaties als de UFC (Ultimate Fighting Championship) in de Verenigde Staten.

De training

Tijdens de MMA trainingen van Tabonon besteden we aandacht aan alle aspecten van het MMA. Er wordt getraind op techniek, conditie, snelheid, lenigheid, kracht, explosiviteit en mentaliteit. Onze trainingen zijn laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk, ongeacht je leeftijd, conditie of niveau.

In de beginnerstrainingen wordt veel aandacht besteed aan het leren van basistechnieken van het MMA. In de gevorderden training worden de technieken verfijnd en is er meer ruimte om te sparren.

Voor wie

Tabonon heeft een beginners en een gevorderden MMA groep. Je moet minimaal 16 jaar oud zijn om mee te kunnen trainen. Je komt in de gevorderden groep na overleg met de trainer.

Een van onze leden die fanatiek MMA beoefend is Fabian. Je leest zijn verhaal op onze blog!

Trainers

Bij Tabonon hebben we verschillende trainers, die allen op hun eigen manier de training verzorgen. Hierdoor leren we onze leden niet een enkele stijl aan, maar geven we de mogelijkheid om uit de verschillende stijlen de stukjes te pakken die het beste bij jou passen. Alle trainers zijn volledig gecertificeerd en de meeste trainers hebben zelf ook wedstrijden gevochten.

Op onze blog maak je kennis met onze leden en trainers. Zo lees je hier ook het verhaal over een van onze MMA-trainers: Dennis.

Gratis proefles MMA

Een keer meedoen?  Geef je op voor een gratis proefles en doe een MMA training mee!

Krachttraining

Een full-body work-out om krachtiger te worden

Krachttraining

Drie keer in de week is er de mogelijkheid om bij Tabonon Zwolle mee te doen met krachttraining. Onder begeleiding van een trainer werk je aan je spierkracht, houding, vetverbranding en energielevels. Op zaterdag is de krachttraining specifiek toegespitst op alle bewegingen die van belang zijn om vechtsporten te doen; de ‘Tabonon Warrior Workout’. De oefeningen in dit uur zijn een combinatie van kracht en cardio. Na de trainingen is er tijd voor ontspanning en gezelligheid.

De training

Tijdens de krachttrainingen voer je zeer gevarieerde oefeningen in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uit. Hierbij combineren we verschillende sportonderdelen zodat jij een complete work-out krijgt. De krachttraining is een uitstekende manier om je explosiviteit en uithoudingsvermogen te ontwikkelen: kwaliteiten die erg belangrijk zijn voor vechtsporters.

Voor wie

De krachttrainingen zijn bedoeld voor iedereen, ongeacht je niveau of je conditie.

Onbeperkt vrij fitness

Je kunt ook zelf krachttraining komen doen bij onze locatie in West met het onbeperkt vrij fitness abonnement. Hiermee kun je tijdens openingstijden buiten de krachttrainingen om, zelfstandig gebruik maken van het crossfitrek en alle overige krachtmaterialen. Lees hier meer.

Trainers

Bij Tabonon hebben we verschillende trainers, die allen op hun eigen manier de training verzorgen. Hierdoor leren we onze leden niet een enkele stijl aan, maar geven we de mogelijkheid om uit de verschillende stijlen de stukjes te pakken die het beste bij jou passen. Alle trainers zijn volledig gecertificeerd en de meeste trainers hebben zelf ook wedstrijden gevochten.

Rozemarijn is één van de trainers die krachttraining geeft. Ze vertelt je haar verhaal op onze blog!

Gratis proefles krachttraining

Een keer meedoen met een krachttraining? Geef je op voor een gratis proefles en kom ervaren hoe leuk het is om bij ons te trainen.

Grappling

Lessen door gespecialiseerde trainers

Grappling

Grappling is een technische en veelzijdige sport die is ontstaan vanuit het Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ). Het grote verschil is dat er bij grappling geen Gi (judopak) gedragen wordt. Mede hierdoor wordt het ook wel NoGi Jiu Jitsu genoemd. Het is dan ook niet toegestaan om aan de kleding vast te pakken. De focus bij grappling ligt op het grondgevecht, waarbij er geen trappen en stoten zijn toegestaan. De filosofie achter Jiu Jitsu is dat een klein individu door het gebruik van de juiste technieken kan winnen van een groter en sterker individu. Door steeds een betere positie te krijgen ten opzichte van je tegenstander scoor je punten en vergroot je de kans dat je een klem of verwurging kunt aanleggen. Dit zal de tegenstander laten afkloppen: de “tap-out” – het ultieme doel van grappling.

De training

Er staan drie soorten Grappling-trainingen op ons rooster.
Tijdens het beginners-uur ligt de focus op het aanleren van de basis van grappling. Dit houdt in dat de basisposities worden behandeld. Je leert hoe je van positie naar positie kunt verplaatsen en hoe je dit moet verdedigen. Ook worden er verschillende basis ‘submissions’, zoals verwurgingen, armklemmen en beenklemmen aangeleerd.

In het gevorderden/wedstrijd-uur grappling ligt de focus op het aanleren van meer ingewikkelde technieken en het voorbereiden op wedstrijden en toernooien. Er ligt tijdens deze uren ook meer nadruk op het rollen (randori/sparren). 

Naast de reguliere trainingen hebben we twee keer per week een open mat. Tijdens dit moment is iedereen welkom om lekker mee te trainen. Het is geen reguliere les waarin technieken worden aangeleerd, maar dit is het ideale moment om de eerder aangeleerde technieken te drillen of om iets nieuws te proberen. Ook wordt er altijd veel gerold tijdens de open mat.

Voor wie

Grappling is voor iedereen een fantastische sport! Je leert functionele zelfverdediging, hebt een lekkere work-out en leert omgaan met stress-situaties. Daarnaast is het een erg sociale sport en groep, waardoor je snel mensen leert kennen.

Wij bieden ook grappling voor kinderen aan. Hierover lees je hieronder meer!

Ben je benieuwd naar de mensen achter en de leden van Tabonon? Op onze blog vind je veel verhalen, zoals het verhaal van fanatieke grappler Ruben.

Grappling Warrior Kids

In deze training leren kinderen van 6 tot 12 jaar grappling. Tijdens deze training worden spelenderwijs de technieken van het grappling aangeleerd. De focus ligt niet alleen op techniek, maar ook op conditie en kracht door middel van oefeningen die speciaal op de kinderen zijn afgestemd. Zelfvertrouwen, respect, weerbaarheid, discipline én samenwerken zijn daarnaast aspecten die tijdens de trainingen naar voren komen.

Trainers

Binnen het Jiu Jitsu wordt gebruik gemaakt van een banden-systeem. Al onze trainers hebben een blauwe of  paarse band in BJJ of NoGi Jiu Jitsu. Ze geven allemaal op hun eigen manier les en hebben hun eigen specialiteiten. Zo is er altijd voor iedereen wat om te leren. Onze prioriteit tijdens de trainingen is veiligheid, daarna plezier en tot slot groei!

Een van de trainers die Grappling geeft bij Tabonon is Reinier. Je leert hem alvast een beetje kennen door zijn verhaal te lezen op onze blog.

Gratis proefles grappling

Een keer meedoen?  Geef je op voor een gratis proefles grappling!

Worstelen

Van basis tot gevorderdentechnieken

Worstelen

Bij worstelen is het doel om de tegenstander met twee schouders tegelijkertijd op de grond te krijgen. Anders dan bij grappling, is het in het worstelen niet toegestaan om technieken toe te passen die kunnen leiden tot pijn of blessures. Ook wordt er niet gestoten en getrapt.

De training

Tijdens de worsteltraining leer je de technieken en grepen van het vrije stijl worstelen. Hierbij ligt de focus primair op het naar de grond brengen van je tegenstander en daarbij zorgen dat je zelf niet naar de grond wordt gebracht, maar in een dominante positie blijft. In de training is er aandacht voor zowel de basistechnieken voor beginners als de meer ingewikkelde technieken voor de meer gevorderde leden. De training is een goede aanvulling op de MMA- en grapplingtrainingen.

Voor wie

Deze training is voor alle niveaus en voor iedereen van 16 jaar en ouder.

Trainer

Worstelen bij Tabonon in Zwolle leer je van ervaren trainer en wedstrijdworstelaar Pawel Janiak.

Gratis proefles worstelen

Kom kennis maken met de worstelsport, geef je hieronder op voor een proefles!

Bokscoaching

Waar jij jezelf (nog) beter leert kennen

Bokscoaching

Kickboksen is een goede sport om meer zelfkennis op te doen. Daarom kun je bij Tabonon bokscoaching volgen: een training waarbij je niet alleen actief bezig bent met kickboksen, maar waarbij je tussendoor stilstaat bij jouw reacties en gedrag op bepaalde situaties. Je zult daarbij zien dat je op de mat veel van je gedrag en houding terugziet uit je dagelijks leven. Hierdoor leer jij jezelf beter kennen, want precies dat is het doel van bokscoaching.

De training

Fysiek aan het werk zijn om mentaal een slag te slaan. Tijdens de bokscoachinglessen ga je in de groep lekker aan de slag met kickboksoefeningen. Er worden geen lange gesprekken gevoerd, maar er worden concrete vragen gesteld en oefeningen gedaan, waardoor jij jezelf beter leert kennen. Want hoe reageer jij op de oefeningen en herken je dit in situaties in je dagelijks leven? Je leert meer over je eigen gedrag en houding en kunt je bewust worden van jouw natuurlijke reacties. Na de training is er ruimte om dieper in gesprek te gaan als je daar behoefte aan hebt.

Voor wie

Bokscoaching is voor iedereen vanaf 16 jaar.

Trainer

Deze training wordt in Zwolle gegeven door drie trainers die allemaal afgestudeerd zijn in de richting sociaal pedagogische hulpverlening/psychomotorische therapie en/of CALO. Je maakt alvast kennis met ze op onze blog!

Lees hier bijvoorbeeld het verhaal van trainer Marjolein.

Gratis proefles bokscoaching

Wil jij weten wat bokscoaching voor jou kan betekenen? Schrijf je dan in voor een proefles en ervaar het zelf!

Yoga

Stress verminderen en leren ontspannen

Yoga

Yoga kan je helpen om je leren te ontspannen en stress te verminderen, zodat je je beter voelt in je lijf. Tijdens de les doe je rekoefeningen, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen. We geven je les in de meest bekende vorm, een no-nonsense type Yoga, Hatha Yoga. Je krijgt les van een gediplomeerde Yogatrainer.

De les

Tijdens de Yogales zijn we veel bezig met coördinatie en ademhaling. Veel mensen ademen op een verkeerde manier en dat kost veel energie. Coördinatie is overkoepelend voor alle ‘grond motorische eigenschappen’ zoals lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid en kracht. Een goede coördinatie kan je helpen om blessures te voorkomen.

Een goede
coördinatie
voorkomt
blessures

Voor wie

Iedereen vanaf 16 jaar kan meedoen aan de Yogales. Je hoeft niet aan een van onze vechtsporten te doen om mee te mogen doen; ook als je alleen Yogales in Zwolle wilt volgen ben je van harte welkom.

Trainer

De yogalessen worden gegeven door Larissa Fink. Zij heeft verschillende opleidingen voor kinderen en volwassenen gevolgd. Zij werkt vanuit de traditionele visie van Hatha Yoga en geeft les bij Tabonon omdat ze vindt dat openheid, interesse en kracht, allemaal kernwaarden van Tabonon, goed passen bij haar Yoga visie.

Lees ook het verhaal van Larissa.

Gratis proefles yoga

Een keer meedoen met een Yogales? Geef je op voor een gratis proefles yoga en proef zelf onze sfeer.

Ouder&kind kickbokstraining

Kickboksen samen met je kind

Ouder & kind training

In de ouder & kind training sport je als ouder samen met je kind. Door middel van speciaal op deze unieke lesgroep aangepaste kickboksoefeningen werken jij en je kind aan techniek, conditie en kracht. Maar ook samenwerken, zelfvertrouwen, discipline én respect zijn belangrijke aspecten die in deze training naar voren komen.

De training

Elke les bestaat uit gevarieerde oefeningen waarbij techniek, samenwerken en lekker sporten met elkaar centraal staan.

Voor wie

De ouder & kind training is voor kinderen vanaf 5 jaar en hun ouder(s).

Trainer

Deze les wordt gegeven door gediplomeerde trainer met een CALO-opleiding.

Gratis proefles ouder & kind training

Zijn jij en je dochter of zoon benieuwd naar deze les? Schrijf je dan in voor een proefles en kom een keer meedoen!

Tabonon Blog

Over events, lestijden, lessen, kickboksen, MMA, krachtraining, bootcamp en meer