• Jeugd training

  Tabonon is de eerste kickboksschool in Nederland, die voor de jeugdleden examens aanbiedt. Het is iets moois voor ze om naartoe te trainen.

  Meer Lezen
 • Personal Training

  Meer persoonlijke begeleiding, gerichter naar je doelen werken en je sneller ontwikkelen. Met een personal trainer werk je op een persoonlijke, gezonde manier aan je doelen en deel je je eigen trainingstijden in.

  Lees meer
 • Kickboksen

  Goed leren kickboksen doe je bij Tabonon. Er zijn iedere dag lessen voor beginners, gevorderden en op wedstrijdniveau. Kom eens kijken, of beter nog, neem een proefles

  Meer Lezen
 • MMA

  Er zijn bij Tabonon MMA lessen voor beginners, gevorderden en er is een wedstrijdgroep. Kom een keer kijken of vraag een proefles aan en doe mee.

  Meer Lezen
 • Bootcamp

  Iedere zaterdagochtend, weer of geen weer, gaat de bootcamp groep los op diverse locaties in Zwolle. Lekker werken aan je conditie in de frisse ochtend dauw.

  Meer Lezen
 • Krachttraining

  Tijdens de krachttrainingen varieren we verschillende sportonderdelen tot een complete work-out. Een uitstekende manier om je explosiviteit en uithoudingsvermogen te ontwikkelen.

  Lees Meer
 • Yoga

  Yoga kan helpen om stress te verminderen, te (leren) ontspannen en om je beter te voelen in je eigen lijf. Tijdens de les doen we rekoefeningen, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen.

  Lees meer
 • Dames Training

  Twee keer per week is er een kickboks training voor de dames bij Tabonon. Je kunt je hier bij aansluiten als je wilt, er kan op alle niveau’s meegetraind worden.

  Meer Lezen

DE SPORTEN

Sportiviteit, kwaliteit en gezelligheid

Train je bij Tabonon dan zijn sportiviteit, kwaliteit en gezelligheid voor jou heel gewoon. De sfeer tijdens en rondom de trainingen is bijzonder goed en wanneer je voor het eerst bij ons binnenkomt voor een proefles of om zomaar even rond te kijken, merk je dit gelijk. Je krijgt een warm welkom van onze gastvrouw en wij maken altijd tijd om onder het genot van een kop thee of koffie je vragen te beantwoorden.

Bij Tabonon kun je verschillende sporten beoefenen tijdens kwalitatief hoogwaardige trainingen. De sporten die wij aanbieden zijn; kickboksen, MMA/grappling, boksen, krachttraining en yoga. Je beoefent de sporten door deel te nemen aan de reguliere trainingen, personal training en/of small group training.

Meer informatie over de manieren waarop je bij ons kunt trainen vind je hier.

Kickboksen

De snelst groeiende sport in Nederland

Wil je lekker fit worden, werken aan je lijf, afvallen of je zelfvertrouwen een flinke boost geven? Kom dan bij ons kickboksen. Een kickboks training biedt een complete work-out.  Door de combinatie van kracht en conditie worden alle onderdelen van het lichaam getraind en kun je in iedere training je grenzen opzoeken. Kickboksen is een manier om fit te worden en fit te blijven en het kan ook gebruikt worden om je zelfvertrouwen en weerbaarheid te verbeteren. Tijdens de lessen werken we aan techniek, conditie, snelheid, lenigheid, kracht, controle, explosiviteit en mentaliteit.

De trainingen

De kickbokstrainingen bij Tabonon in Zwolle en Raalte zijn laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Ongeacht je leeftijd, conditie of niveau bieden wij verschillende techniek, sparrings- en padstrainingen aan. Naast het harde werken tijdens de training, is voor- en achteraf altijd ruimte voor gezelligheid. We trainen met respect voor elkaar en elkaars lichaam. Dit betekent dat iedereen met iedereen traint: je past je aan de tegenstander aan. Op deze manier leer je niet alleen van elkaar, maar help je elkaar ook om te ontwikkelen.

Voor wie

Tabonon biedt kickbokstrainingen aan voor kinderen vanaf 5 jaar, dames, 40+ers, beginners en gevorderden. Ook hebben wij een wedstrijdgroep. Of je nu als recreant wilt kickboksen of wedstrijden wilt vechten: wij bieden jou een training op maat.

Ben je benieuwd naar de kickboksverhalen van onze leden? Lees dan het verhaal van Bert, (ons oudste lid) ElisaAlfred, of één van onze andere leden.

Trainers

Bij Tabonon werken verschillende trainers die allemaal op hun eigen manier een training verzorgen. Hierdoor leer je niet één specifieke kickboksstijl, maar krijg je de mogelijkheid om uit de verschillende stijlen de ‘stukjes’ te pakken die het beste bij jou passen. Al onze trainers zijn volledig gecertificeerd en de meesten hebben zelf wedstrijden gevochten.

Gratis proefles kickboksen

Kom langs voor een gratis proefles kickboksen en ervaar deze fantastische sport zelf!

Jeugd trainingen

De jeugd is ingedeeld in twee groepen: 5 tot 11 jaar en 12 tot 16 jaar. Tijdens de jeugdtrainingen wordt het kickboksen spelenderwijs aangeleerd. Deze manier van trainen biedt de mogelijkheid om niet alleen doelen gerelateerd aan kickboksen, maar ook andere doelen te bereiken. Denk hierbij aan:

• Het ontwikkelen van zelfvertrouwen
• Omgaan met winnen en verliezen
• Omgaan met regels
• Het ontwikkelen van assertiviteit
• Met iedereen, ongeacht leeftijd, gewicht of sekse spelen en trainen
• Omgaan met eigen kracht en de kracht van een ander
• Agressie en woede reguleren

Iedere training wordt op pedagogisch verantwoorde wijze gegeven en de trainers worden ondersteunt door een gediplomeerde leraar Lichamelijke Opvoeding. De kinderen leren tijdens de training om op een respectvolle manier met elkaar, de trainer, maar ook met zichzelf om te gaan. Naast de reguliere trainingen bieden wij ook een training aan voor de meer gevorderde jeugd.

Een aantal van onze leden en trainers delen graag hun ervaringen met jou. Zo ook Sylvana, die net als haar vader bij Tabonon traint.

Ouders

Wij begrijpen dat je als ouder tijdens de training van je kinderen graag aanwezig wilt zijn. Onze gastvrouw zorgt daarom voor een drankje en ondertussen neem jij plaats aan de leestafel of in de zithoek waar je gebruik kunt maken van Wifi.

Gratis proefles kickboksen

Nieuwsgierig? Doe mee met een gratis proefles kickboksen voor kinderen.

BJJ

Technisch en veelzijdig

Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) is een technische en veelzijdige sport en wordt beoefend in een Gi (pak). Deze sport heeft veel overeenkomsten met bijvoorbeeld judo, maar met als groot verschil dat de nadruk ligt op het grondgevecht. De filosofie achter BJJ is dat een klein individu door het gebruik van de juiste technieken kan winnen van een groter en sterker individu. Door steeds een betere tegenstander te verslaan, scoor je punten en vergroot je de kans dat je een klem of verwurging aanlegt. Dit laat je tegenstander afkloppen (de ‘tap-out’) en zo bereik je het ultieme doel van BJJ. De sport is een goede aanvulling op Mixed Martial Arts om je grondspel te verbeteren.

De training

De BJJ-training in Zwolle is voor zowel beginners als gevorderden vanaf 16 jaar oud. Hierdoor ligt de focus voornamelijk op het aanleren van de basisposities. Je leert hoe je van positie naar positie verplaatst en hoe jij je ondertussen verdedigt. Ook komen er verschillende ‘submissions’ aan bod, zoals verwurgingen en armklemmen. De gevorderde leerling wordt voldoende uitgedaagd door de verschillende technieken die worden behandeld. Daarnaast is tijdens iedere training ruimte om te rollen (randori/sparren).

Voor wie

Braziliaans Jiu Jitsu is voor iedereen een fantastische sport. Je leert hoe jij jezelf op een functionele manier verdedigt, hebt een lekker work-out en leert omgaan met stresssituaties. De sport wordt beoefend door recreanten en mensen die wedstrijden vechten.

Trainers

De training wordt gegeven door twee trainers onder de vlag van Oliver Geddes, namelijk Barry van Dorssen (bruine band) en Nadine Laarman (paarse band). Wil je meer weten over onze trainers? Lees hun verhalen en laat je inspireren.

Gratis proefles

Ben jij benieuwd naar deze veelzijdige sport? Kom langs voor een proefles BJJ in Zwolle.

MMA

Mixed Martial Arts (MMA) trainingen van hoge kwaliteit

Ben jij op zoek naar het complete plaatje, waarbij het gevecht zowel staand als op de grond plaatsvindt? Probeer dan eens een MMA-training. MMA staat voor Mixed Martial Arts, oftewel gemengde vechtsporten. Tijdens de gevechten wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken uit onder andere het Braziliaans Jiu Jitsu, worstelen en kickboksen. MMA wordt wereldwijd steeds bekender. Dit heeft de sport onder meer te danken aan het grote succes van organisaties zoals de UFC (Ultimate Fighting Championship) in de Verenigde Staten.

De training

Tijdens de MMA-trainingen van Tabonon besteden wij aandacht aan alle aspecten van de sport. Wij trainen onze sporters op techniek, conditie, snelheid, lenigheid, kracht, explosiviteit en mentaliteit. De trainingen zijn laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk, ongeacht je leeftijd, conditie of niveau.

Tijdens de beginnerstrainingen wordt veel aandacht besteedt aan het leren van de basistechnieken van MMA. Tijdens de training voor gevorderden worden de technieken verfijnd en maken we meer ruimte om te sparren.

Voor wie

Tabonon heeft een beginners- én een gevorderdengroep. Je moet minimaal 16 jaar oud zijn om mee te trainen. Iedereen start in de beginnersgroep en na overleg met de trainer word je eventueel toegevoegd aan de groep met gevorderden.

Fabian is één van onze leden die MMA fanatiek beoefent. Nieuwsgierig? Hij vertelt jou zijn verhaal.

Trainers

Bij Tabonon werken verschillende trainers die allemaal op hun eigen manier een training verzorgen. Hierdoor leer je niet één specifieke stijl, maar krijg je de mogelijkheid om uit de verschillende stijlen de ‘stukjes’ te pakken die het beste bij jou passen. Al onze trainers zijn volledig gecertificeerd en de meesten hebben zelf wedstrijden gevochten.

Via onze blog maak je kennis met onze trainers. Leer hier het verhaal. van onze MMA-trainer Dennis.

Gratis proefles MMA

Wil je een keer meedoen? Dat kan. Kom langs voor een gratis proefles en doe mee met een MMA-training.

Grappling

Lessen door gespecialiseerde trainers

Grappling is een technische en veelzijdige sport die is ontstaan vanuit het Braziliaans Jiu Jitsu. Het grote verschil is dat bij Grappling geen Gi (pak) gedragen wordt. Mede hierdoor wordt de sport ook wel NoGi Jiu Jitsu genoemd. Bij Grappling ligt de focus op het grondgevecht, waarbij trappen en stoten niet zijn toegestaan. De filosofie achter Grappling is dat een klein individu door het gebruik van de juist technieken kan winnen van een groter en sterker individu. Door steeds een betere tegenstander te verslaan, scoor je punten en vergroot je de kans dat je een klem of verwurging aanlegt. Dit laat je tegenstander afkloppen (‘tap-out’): het ultieme doel van Grappling.

De training

Op het lesrooster van Tabonon staan drie soorten Grappling-trainingen. Tijdens de les voor beginners ligt de focus op het aanleren van de basis van Grappling. Je leert hoe je van positie naar positie verplaatst en hoe jij je ondertussen verdedigt. Ook leer je verschillende basis ‘submissions’, zoals verwurgingen, armklemmen en beenklemmen. In het gevorderden/wedstrijd-uur ligt de focus op het aanleren van de meer ingewikkelde technieken en het voorbereiden op wedstrijden en toernooien. Tijdens deze uren ligt ook meer nadruk op het rollen (randori/sparren).

Naast de reguliere trainingen heeft Tabonon twee keer peer week een open mat training. Tijdens dit moment is iedereen welkom om lekker mee te trainen. Het is geen reguliere les waarin technieken worden aangeleerd, maar een ideaal moment om de eerder aangeleerde technieken te drillen of om iets nieuws te proberen.

Voor wie

Grappling is een sport voor jong en oud. Je leert functionele zelfverdediging, je hebt een lekkere work-out en je leert omgaan met stresssituaties. Daarnaast is het een erg sociale sport, waardoor je snel mensen leert kennen.

Wil je graag van één van onze leden horen hoe een training eruitziet? Ruben vertelt je graag meer.

Grappling Warrior Kids

Tijdens deze training leren kinderen van 6 tot 12 jaar spelenderwijs de technieken van het Grappling. De focus ligt niet alleen op techniek, maar ook op conditie en kracht door middel van oefeningen die speciaal op kinderen zijn afgestemd. Zelfvertrouwen, respect, weerbaarheid, discipline én samenwerken zijn belangrijke elementen tijdens de trainingen.

Trainers

Binnen het Jiu Jitsu wordt gebruik gemaakt van een banden-systeem. Al onze trainers hebben een blauwe of paarse band in BJJ of NoGi Jiu Jitsu. Ze geven allemaal op hun eigen manier les en hebben verschillende specialiteiten. Onze prioriteit tijdens de trainingen is veiligheid, daarna plezier en tot slot groei.

Eén van de trainers die Grappling geeft bij Tabonon is Reinier. Wil je hem alvast een beetje leren kennen? Lees dan zijn verhaal.

Gratis proefles

Nieuwsgierig of Grappling iets voor jou is? Doe mee met een gratis proefles.

Bokscoaching

Leer jezelf (nog) beter kennen

Kickboksen is een goede sport om meer zelfkennis op te doen. Daarom kun je bij Tabonon bokscoaching volgen: een training waarbij je niet alleen actief bezig bent met kickboksen, maar waarbij je tussen de oefeningen door stilstaat bij jouw reacties en gedrag op bepaalde situaties. Met behulp van de trainers kom je erachter dat je veel elementen van je houding en gedrag op de mat terugziet in je dagelijks leven. Zo leer jij jezelf steeds iets beter kennen.

De training

Fysiek aan het werk om mentaal een slag te slaan. Tijdens de bokscoaching lessen ga je in een groep lekker aan de slag met kickboks-oefeningen. We voeren geen lange gesprekken, maar stellen concrete vragen waardoor jij jezelf beter leert kennen. Hoe reageer jij op de oefeningen en herken je dit in situaties uit je dagelijks leven? Je leert iedere les meer over je eigen houding en gedrag. Zo word jij je bewust van jouw natuurlijke reacties. Na de training is er ruimte om dieper in gesprek te gaan wanneer je daar behoefte aan hebt.

Voor wie

Bokscoaching is voor iedereen vanaf 16 jaar oud.

Trainer

Bokscoaching wordt in Zwolle gegeven door drie trainers die allemaal afgestudeerd zijn in de richting sociaalpedagogische hulpverlening/psychomotorische therapie en/of CALO. Maak hier alvast kennis.

Gratis proefles

Wil jij weten wat bokscoaching voor jou kan betekenen? Kom langs voor een gratis proefles en ervaar het zelf.

Krachttraining

Een full-body work-out om krachtiger te worden

Drie keer per week heb je de mogelijkheid om bij Tabonon Zwolle mee te doen met een krachttraining. Onder begeleiding van een trainer werk je aan je spierkracht, houding, vetverbranding en energielevels. Op zaterdag is de krachttraining specifiek toegespitst op alle bewegingen die van belang zijn voor het beoefenen van vechtsporten: ‘Tabonon Warrior Workout’. De oefeningen in dit uur zijn een combinatie van kracht en cardio. Na de training heb je alle tijd om te genieten van ontspanning en gezelligheid.

De training

Tijdens de krachttrainingen voer je zeer gevarieerde oefeningen in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uit. Hierbij combineren we verschillende sportonderdelen zodat jij een complete work-out krijgt. De krachttraining is een uitstekende manier om je explosiviteit en uithoudingsvermogen te ontwikkelen: kwaliteiten die erg belangrijk zijn voor vechtsporters.

Bekijk hier wanneer wij krachttraining geven.

Voor wie

De krachttrainingen zijn bedoel voor iedereen, ongeacht je niveau of conditie.

Onbeperkt vrij fitness

Naast deelname aan de gezamenlijke krachttraining kun je ook op eigen initiatief krachttraining doen op onze locatie in West. Hiervoor heb je een vrij fitnessabonnement nodig. Met dit abonnement kun je tijdens de openingstijden zelfstandig gebruik maken van het crossfitrek en alle overige krachtmaterialen. Lees hier meer.

Trainers

Bij Tabonon werken verschillende trainers die allemaal op hun eigen manier een training verzorgen. Hierdoor leer je niet één specifieke stijl aan, maar krijg je de mogelijkheid om uit de verschillende stijlen de ‘stukjes’ te pakken die het beste bij jou passen. Al onze trainers zijn volledig gecertificeerd en de meesten hebben zelf ook wedstrijden gevochten.

Rozemarijn is één van de trainers die krachttraining geeft. Ze vertelt jou alles wat je wilt en moet weten.

Gratis proefles

Een keer meedoen met een krachttraining? Kom langs voor een gratis proefles en ervaar hoe leuk het is om te trainen bij Tabonon.

Ouder&kind kickbokstraining

Kickboksen samen met je kind

Tijdens de ouder & kind training sport je als ouder samen met je kind. Met aangepaste kickboksoefeningen werken jij en je kind aan techniek, conditie en kracht. Daarnaast leren jullie om samen te werken en groeit je zelfvertrouwen én respect voor elkaar.

De training

Iedere les bestaat uit gevarieerde oefeningen waarbij techniek, samenwerken en lekker sporten centraal staan.

Voor wie

De ouder & kind training is voor ouders en hun kinderen vanaf 5 jaar oud.

Trainer

De lessen worden gegeven door een gediplomeerde trainer met een CALO-opleiding.

Gratis proefles

Ben je benieuwd naar deze les? Kom langs een gratis proefles en doe een keer mee.

Yoga

Stress verminderen en leren ontspannen

Yoga helpt je om te ontspannen en om stress te verminderen, zodat jij je beter voelt in je lijf. Tijdens de les doe je rek-, ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Wij geven je les in de meest bekende vorm, namelijk Hatha Yoga. Een no-nonsense type Yoga. Je krijgt les van een gediplomeerde Yogatrainer.

De les

Tijdens de Yogales ben je vooral bezig met je coördinatie en ademhaling. Veel mensen ademen op een verkeerde manier en dat kost veel energie. Coördinatie is overkoepelend voor alle ‘grond motorische eigenschappen’, zoals lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid en kracht.

Voor wie

Iedereen vanaf 16 jaar kan meedoen aan de Yogales. Je hoeft niet één van onze vechtsporten te beoefenen om mee te doen. Ook wanneer je alleen Yogales in Zwolle wilt volgen, ben je van harte welkom.

Trainer

De Yogalessen worden gegeven door Larissa Fink. Larissa heeft verschillende opleidingen voor kinderen en volwassen gevolgd en werkt vanuit de traditionele visie van Hatha Yoga. Ze geeft les bij Tabonon omdat ze vindt dat de openheid goed past bij haar Yoga visie.

Lees het verhaal van Larissa en laat je inspireren.

Gratis proefles

Wil je een keer meedoen met een Yogales? Kom langs voor een gratis proefles en ervaar hoe het is om écht te ontspannen.

Psychomotorische therapie

Voor iedereen die wil werken aan persoonlijke doelen.

Psychomotorische therapie

Psychomotorische therapie is een bewegings- en ervaringsgerichte therapie. Dit betekent dat we niet alleen praten, maar vooral ook aan de slag gaan en gaan ervaren. Door middel van kickboksoefeningen en ook andere (sport en spel) oefeningen ga je 1 op 1 aan de slag met jouw doelen.

De PMT-sessie

Tijdens de psychomotorische therapie (PMT) kom je samen met de psychomotorisch therapeut (PMT’er) in beweging. De PMT’er bedenkt daarom van tevoren oefeningen die jou uitdagen om te oefenen met datgene wat jij lastig vindt. Na of tijdens de oefeningen gaat de PMT’er met je in gesprek over hoe jij de oefening ervaart. Vervolgens helpt hij/zij je om te oefenen met ander gedrag.

Voor wie

PMT is voor iedereen die aan persoonlijke doelen wil werken. Doordat de therapie op beweging is gericht, is het zowel voor volwassen als jongeren en kinderen een mooie en effectieve manier om aan doelen te werken.

Trainer

Deze training wordt in Zwolle gegeven door twee ervaren psychomotorisch therapeuten.

Lees hier meer over onze PMT’ers.

Geïnteresseerd in PMT?

Ben jij benieuwd wat PMT voor jou kan betekenen? Stuur een e-mail naar info@tabonon.nl als je geïnteresseerd bent of vragen hebt. Wil je eerst meer informatie? Lees dan op deze pagina meer over PMT bij Tabonon.