• Jeugd training

  Tabonon is de eerste kickboksschool in Nederland, die voor de jeugdleden examens aanbiedt. Het is iets moois voor ze om naartoe te trainen.

  Meer Lezen
 • Personal Training

  Meer persoonlijke begeleiding, gerichter naar je doelen werken en je sneller ontwikkelen. Met een personal trainer werk je op een persoonlijke, gezonde manier aan je doelen en deel je je eigen trainingstijden in.

  Lees meer
 • Kickboksen

  Goed leren kickboksen doe je bij Tabonon. Er zijn iedere dag lessen voor beginners, gevorderden en op wedstrijdniveau. Kom eens kijken, of beter nog, neem een proefles

  Meer Lezen
 • MMA

  Er zijn bij Tabonon MMA lessen voor beginners, gevorderden en er is een wedstrijdgroep. Kom een keer kijken of vraag een proefles aan en doe mee.

  Meer Lezen
 • Bootcamp

  Iedere zaterdagochtend, weer of geen weer, gaat de bootcamp groep los op diverse locaties in Zwolle. Lekker werken aan je conditie in de frisse ochtend dauw.

  Meer Lezen
 • Krachttraining

  Tijdens de krachttrainingen varieren we verschillende sportonderdelen tot een complete work-out. Een uitstekende manier om je explosiviteit en uithoudingsvermogen te ontwikkelen.

  Lees Meer
 • Yoga

  Yoga kan helpen om stress te verminderen, te (leren) ontspannen en om je beter te voelen in je eigen lijf. Tijdens de les doen we rekoefeningen, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen.

  Lees meer
 • Dames Training

  Twee keer per week is er een kickboks training voor de dames bij Tabonon. Je kunt je hier bij aansluiten als je wilt, er kan op alle niveau’s meegetraind worden.

  Meer Lezen

DE SPORTEN

Sportiviteit, kwaliteit en gezelligheid staan bij ons centraal

De sfeer bij Tabonon wordt door al onze leden als bijzonder goed ervaren en onze trainingen zijn van hoge kwaliteit. Als je voor het eerst bij ons binnenkomt voor een proefles of om zo maar eens even rond te kijken, dan zul je dit direct merken. Kom gerust een keer langs, er is altijd een gastvrouw aanwezig om je te voorzien van een kop thee of koffie en je vragen te beantwoorden.

De sporten die wij aanbieden zijn kickboksen, MMA/grappling, boksen, krachttraining en yoga. Je kunt ze beoefenen door deel te nemen aan de reguliere trainingen, of via personal training (1-3 pers/uur) en/of small group training (4-8 pers/uur).
Meer informatie over de manieren waarop je bij ons kunt trainen.

Kickboksen

Kickboksen is de snelst groeiende sport in Nederland

Waarom Kickboksen

Wil je lekker fit worden, werken aan je lijf, afvallen of je zelfvertrouwen een flinke boost geven? Kom dan bij ons kickboksen. Een kickboks training biedt een complete work-out.  Door de combinatie van kracht en conditie worden alle onderdelen van het lichaam getraind en kun je in iedere training je grenzen opzoeken. Kickboksten is een manier om fit te worden en fit te blijven en het kan ook gebruikt worden om je zelfvertrouwen en weerbaarheid te verbeteren. Tijdens de lessen werken we aan techniek, conditie, snelheid, lenigheid, kracht, controle, explosiviteit en mentaliteit.

De trainingen

De kickboks trainingen bij Tabonon zijn laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk, ongeacht je leeftijd, conditie of niveau. Naast het harde werken tijdens de training, is er vooraf en na afloop altijd ruimte voor gezelligheid. We trainen vanuit respect voor elkaar en voor elkaars lichaam. Dat betekent dat iedereen met iedereen kan trainen; je past je aan elkaar aan. Op deze manier leer je niet alleen het meeste van elkaar maar help je elkaar ook om verder te komen.

We bieden verschillende techniek, sparrings- en padstrainingen aan.

Kickboksen,
een complete
work-out voor
lichaam en geest

Voor wie

Er zijn trainingen voor de jeugd, dames, beginners en voor gevorderden. Ook is er een aparte wedstrijdgroep.

Trainers

Bij Tabonon hebben we verschillende trainers, die allen op hun eigen manier de training verzorgen. Hierdoor leren we onze leden niet een enkele stijl aan, maar geven we de mogelijkheid om uit de verschillende stijlen de stukjes te pakken die het beste bij jou passen. Alle trainers zijn volledig gecertificeerd en de meeste trainers hebben zelf ook wedstrijden gevochten.

Gratis Proefles

Geef je op voor een gratis proefles en ervaar zelf hoe lekker het is om te kickboksen!

Jeugd trainingen

Er zijn twee jeugdgroepen: van 5 tot 11 jaar en van 12 tot 16 jaar. Tijdens de jeugdtrainingen wordt het kickboksen spelenderwijs  aangeleerd. De trainingen worden op pedagogische wijze gegeven en er is altijd een gediplomeerde leraar Lichamelijke Opvoeding (LO)  aanwezig. De kinderen leren in de training om op een respectvolle manier met elkaar, de trainer, maar ook met zichzelf om te gaan. Naast de reguliere trainingen is er ook een training voor de meer gevorderde jeugd.

Het spelenderwijs aanleren van kickboksen biedt de mogelijkheid om andere, misschien minder specifiek kickboksgerelateerde doelen te bereiken.

 • Zelfvertrouwen ontwikkelen
 • Omgaan met winnen en verliezen
 • Omgaan met regels
 • Assertiever worden en steviger in de schoenen staan
 • Met iedereen, ongeacht leeftijd, gewicht of sekse spelen en trainen
 • Omgaan met eigen kracht en de kracht van een ander
 • Agressie en woede reguleren

Gratis Proefles

Een keer meedoen?  Geef je op voor een gratis proefles en doe een training met ons mee!

Ouders

Als ouder kun je tijdens de training van je kinderen gewoon aanwezig zijn. Er is altijd een gastvrouw aanwezig die voor een drankje kan zorgen en er is een leestafel, een zithoek en er is Wifi.

MMA

MMA (Mixed Martial Arts) trainingen van zeer hoge kwaliteit

MMA

Ben jij opzoek naar het complete plaatje, waarbij het gevecht zowel staand als op de grond plaatsvindt, probeer dan eens een MMA training. MMA staat voor Mixed Martial Arts, oftewel gemengde vechtsporten. Er worden namelijk verschillende technieken uit onder andere het Braziliaans Jiu Jitsu, Worstelen en Kickboksen gebruikt. MMA wordt wereldwijd steeds bekender. Dit is onder meer te danken aan het grote succes van organisaties als de UFC (Ultimate Fighting Championship) in de Verenigde Staten.

De training

Tijdens de trainingen van Tabonon besteden we aandacht aan alle aspecten van het MMA. Er wordt getraind op techniek, conditie, snelheid, lenigheid, kracht, explosiviteit en mentaliteit. De trainingen bij Tabonon zijn laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk, ongeacht je leeftijd, conditie of niveau.

In de beginnerstrainingen wordt veel aandacht besteed aan het aanleren van basistechnieken. In de gevorderden training worden de technieken verfijnd en is er meer ruimte voor sparren.

Voor wie

Tabonon heeft een beginners en een gevorderden MMA groep. Je moet minimaal 16 jaar oud zijn om mee te kunnen trainen. Je komt in de gevorderden groep na overleg met de trainer.

Ook is er een apart MMA dames uur! Deze is speciaal voor vrouwen die wel graag MMA willen trainen, maar liever niet met zwetende mannen over de mat rollen.

Trainers

Bij Tabonon hebben we verschillende trainers, die allen op hun eigen manier de training verzorgen. Hierdoor leren we onze leden niet een enkele stijl aan, maar geven we de mogelijkheid om uit de verschillende stijlen de stukjes te pakken die het beste bij jou passen. Alle trainers zijn volledig gecertificeerd en de meeste trainers hebben zelf ook wedstrijden gevochten.

Gratis Proefles

Een keer meedoen?  Geef je op voor een gratis proefles en maak een MMA training mee!

Grappling

Lessen door gespecialiseerde trainers

Grappling

Grappling is een technische en veelzijdige sport die is ontstaan vanuit het Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ). Het grote verschil is dat er bij grappling geen Gi (judopak)gedragen wordt. Mede hierdoor wordt het ook wel NoGi Jiu Jitsu genoemd. Het is dan ook niet toegestaan om aan de kleding vast te pakken. De focus bij grappling ligt op het grondgevecht, waarbij er geen trappen en stoten zijn toegestaan. De filosofie achter Jiu Jitsu is dat een klein individu door het gebruik van de juiste technieken kan winnen van een groter en sterker individu. Door steeds een betere positie te krijgen ten opzicht van je tegenstander scoor je punten en vergroot je de kans dat je een klem of verwurging kunt aanleggen. Dit zal de tegenstander laten afkloppen: de “tap-out” – het ultieme doel van grappling.

De training

Er staan drie soorten Grappling-trainingen op ons rooster.
Tijdens het beginners-uur ligt de focus op het aanleren van de basis van grappling. Dit houdt in dat de basisposities worden behandeld. Je leert hoe je van positie naar positie kan verplaatsen en hoe je dit moet verdedigen. Ook worden er verschillende basis submissions, zoals verwurgingen, arm- en beenklemmen, aangeleerd.

In het gevorderden/wedstrijd-uur ligt de focus op het aanleren van meer ingewikkelde technieken en het voorbereiden op wedstrijden en toernooien. Er ligt tijdens deze uren ook meer nadruk op het rollen (randori/sparren). 

Naast de reguliere trainingen hebben we elke week ook een open mat. Tijdens dit moment is iedereen welkom om lekker mee te trainen. Het is geen reguliere les waarin technieken worden aangeleerd, maar dit is het ideale moment om de eerder aangeleerde technieken te drillen of om iets nieuws te proberen. Ook wordt er altijd veel gerold tijdens de open-mat.

Voor wie

Grappling is voor iedereen een fantastische sport! Je leert functionele zelfverdediging, hebt een lekkere work-out en leert omgaan met stress-situaties. Daarnaast is het een erg sociale sport en groep, waardoor je snel mensen leert kennen.

Trainers

Binnen het Jiu Jitsu wordt gebruik gemaakt van een banden-systeem. Al onze trainers hebben een blauwe of  paarse band in BJJ of NoGi Jiu Jitsu. Ze geven allemaal op hun eigen manier les en hebben hun eigen specialiteiten. Zo is er altijd voor iedereen wat om te leren. Onze prioriteit tijdens de trainingen is veiligheid, daarna plezier en tot slot groei!

Gratis Proefles

Een keer meedoen?  Geef je op voor een gratis proefles en maak een MMA training mee!

Krachttraining

Iedere vrijdag en maandag is er een krachttraining

Krachttraining

Twee keer in de week is er de mogelijkheid om bij Tabonon mee te doen aan een uur krachttrainen. Onder begeleiding van een leraar wordt er gewerkt aan spierkracht, houding, vetverbranding en energielevels. De uren worden altijd goed bezocht en er wordt lekker getraind. Na de trainingen is er tijd voor ontspanning en gezelligheid.

De trainingen

Tijdens de krachttrainingen voer je zeer gevarieerde oefeningen, in een hoge intensiteit, zo snel mogelijk uit. Hierbij combineren we verschillende sportonderdelen zodat het echt een complete work-out wordt. De krachttraining is een uitstekende manier om je explosiviteit en uithoudingsvermogen te ontwikkelen. Kwaliteiten die erg belangrijk zijn voor vechtsporters.

Val af, verbeter
je houding en
vergroot je
spierkracht

Voor wie

De krachttrainingen zijn bedoeld voor iedereen, ongeacht je niveau of je conditie.

Trainers

Bij Tabonon hebben we verschillende trainers, die allen op hun eigen manier de training verzorgen. Hierdoor leren we onze leden niet een enkele stijl aan, maar geven we de mogelijkheid om uit de verschillende stijlen de stukjes te pakken die het beste bij jou passen. Alle trainers zijn volledig gecertificeerd en de meeste trainers hebben zelf ook wedstrijden gevochten.

Gratis Proefles

Een keer meedoen met een krachttraining? Geef je op voor een gratis proefles en kom ervaren hoe leuk het is om bij ons te trainen.

Yoga

Stress verminderen en te leren te ontspannen

Yoga

Yoga kan je helpen om je leren te ontspannen en stress te verminderen zodat je je beter voelt in je eigen lijf. Tijdens de les doe je rekoefeningen, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen. We geven je les in de meest bekende vorm, een no-nonsense type Yoga, Hatha Yoga. Je krijgt les van een gediplomeerde Yoga trainer.

De les

Tijdens de Yoga les zijn we veel bezig met coördinatie en ademhaling. Veel mensen ademen op een verkeerde manier en dat kost veel energie.  Coördinatie is overkoepelend voor alle grond motorische eigenschappen zoals lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid en kracht. Een goede coördinatie is heel belangrijk het kan je helpen om blessures te voorkomen.

Een goede
coördinatie
voorkomt
blessures

Voor wie

Iedereen vanaf 16 jaar oud kan meedoen aan de Yoga les. Je hoeft niet aan een van onze vechtsporten te doen om mee te mogen doen. Als je alleen Yoga wilt gaan doen ben je van harte welkom.

Trainer

De yoga lessen worden gegeven door Larissa Fink. Zij heeft verschillende opleidingen voor kinderen en volwassenen gevolgd. Zij werkt vanuit de traditionele visie van Hatha Yoga en geeft les bij Tabonon omdat ze vindt dat openheid, interesse en kracht, allemaal kernwaarden van Tabonon, goed passen bij haar Yoga visie.

Gratis Proefles

Een keer meedoen met een Yoga les? Geef je op voor een gratis proefles en kom ervaren hoe leuk het is om bij ons te trainen.

Tabonon Blog

Over events, lestijden, lessen, kickboksen, MMA, krachtraining, bootcamp en meer