Psychomotorische therapie met kickboksen

Wist je dat er bij Tabonon in Zwolle ook psychomotorische therapie (PMT) wordt aangeboden? Psychomotorische therapie is een bewegings- en ervaringsgerichte therapie. Dit betekent dat we niet alleen praten, maar vooral ook aan de slag gaan en gaan ervaren. Door middel van kickboksoefeningen en ook andere (sport en spel) oefeningen ga je 1 op 1 aan de slag met jouw doelen.

Hoe ziet een PMT-sessie eruit? 

Als we bewegen, laten we vaak meer van onszelf zien. Wie zijn we nou écht en hoe reageren we op verschillende situaties? Tijdens de psychomotorische therapie komen we daarom samen in beweging door hele diverse oefeningen te doen. De therapie is erop gericht om jouw doelen te bereiken. De psychomotorisch therapeut bedenkt daarom van tevoren oefeningen die jou uitdagen om te oefenen met datgene wat jij lastig vindt.

Na of tijdens de oefeningen gaat de PMT’er met je in gesprek over hoe jij de oefening ervaart. Vervolgens helpt hij/zij je om te oefenen met ander gedrag. Daarnaast is PMT een mooie manier om stil te staan bij je gevoel. Door minder te praten lukt het vaak makkelijker om stil te staan bij je gevoel in plaats van bij je gedachten.

Ziet PMT voor kinderen er hetzelfde uit?
Voor kinderen is de aanpak vaak meer spelenderwijs. Door middel van spelletjes en opdrachten leert je kind bijvoorbeeld om op te komen voor zichzelf of emoties te uiten.

Voor wie is psychomotorische therapie?

PMT is voor iedereen die wil werken aan persoonlijke doelen. Denk hierbij aan thema’s als:
– meer zelfvertrouwen opbouwen
– beter omgaan met je energie
– grenzen aangeven
– leren omgaan met gevoelens en emoties
Samen met de PMT’er ga je met jouw doel(en) aan de slag. Doordat de therapie op beweging is gericht, is het zowel voor volwassen als jongeren en kinderen een mooie en effectieve manier om aan doelen te werken.

Wie zijn onze PMT’ers?

Bij Tabonon werken drie PMT’ers:

Sylvester Mulder

Werkt als PMT’er bij Tabonon en is zelf regelmatig op de mat te vinden tijdens de kickboks- en grappling-lessen

Lees hier zijn verhaal

Sylvester geeft Pscychomotorische Therapie door middel van Kickboksen bij Tabonon Zwolle

Esmee Berlang

Werkt als PMT’er bij Tabonon en volgt zelf ook de reguliere kickbokslessen

Lees hier meer over Esmee

Wordt PMT vergoed?
In sommige gevallen is vergoeding vanuit de zorgverzekering of een PGB mogelijk. Veel zorgverzekeraars vergoeden PMT vanuit het aanvullend pakket. Wil je weten of jouw zorgverzekering PMT vergoed? Kijk dan op: www.zorgwijzer.nl.

Mocht de therapie niet vergoed worden vanuit de zorgverzekering, dan kan er worden gekeken naar het aanvragen van PGB. Hiervoor moet een aanvraag worden ingediend bij de gemeente. Meer informatie vind je op www.regelhulp.nl.

Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op, wij kijken graag met je mee!

Nieuwsgierig naar psychomotorische therapie bij Tabonon?

Is PMT (misschien) iets voor jou of je kind? Mail ons dan op info@tabonon.nl of bel 06 52 33 11 33 voor meer informatie of het maken van een kennismakingsafspraak.