NK Grappling

Op zaterdag 22 oktober 2016 zijn 9 leden van de Zwolse vechtsportschool Tabonon afgereisd naar het open NK grappling bij Budo Acadamy Physical in Ede, om daar de strijd aan te gaan met grapplers uit o. a. Nederland en Duitsland.

Kamil wist na 5 zwaarbevochten partijen succesvol beslag te leggen op de 3e plaats in de gewichtsklasse  -60 kg. Ook Ruhan Khancan vocht een sterk toernooi en drong na 4 overwinningen door tot de kruisfinales alwaar hij zijn meerdere op de mat tegenkwam. Nieuwkomer Sanne ter Steege wist met haar eerste deelname aan een grappling toernooi in de open dames klasse, door te dringen tot de kruisfinale, maar moest helaas na een enkelblessure de strijd staken. Ook de overige Zwolse deelnemers hebben een mooie strijd gevochten en daarmee sluit vechtsportschool Tabonon het grappling seizoen 2016 met veel prijzen en positieve ervaringen af.

Grappling is erop gericht de tegenstander naar de grond te krijgen en daar het grondgevecht aan te gaan met als doel om door controle over te gaan naar een verwurging of armklem en daarmee een opgave af te dwingen.