Niels: Matsuri voor mij de ideale uitkomst

Sinds dit kalenderjaar ben ik verantwoordelijk voor de blogs van Tabonon. Wellicht heb je ze al eens gezien of gelezen. Iedere week interview ik iemand waarna ik zijn/haar verhaal op papier zet. Op die manier leer ik veel nieuwe mensen kennen en de lezers natuurlijk ook. In december 2018 heb ik mezelf via een blog voorgesteld, maar ik wilde graag nogmaals het woord pakken. Wat daar de reden van is? Lees het hier in de blog van deze week.

‘’Inmiddels ben ik alweer zo’n anderhalf jaar lid van Tabonon. Als ik terugblik op m’n eerste bezoek aan Tabonon valt me één ding eigenlijk op. Dat m’n eerste indruk eigenlijk overeen komt met mijn huidige indruk. Er heerst een gezellige, veilige sfeer en de trainingen worden serieus en professioneel ingericht door de verschillende train(st)ers.

Tabonon beweegt

Dat betekent overigens niet dat er niks verandert bij Tabonon. Integendeel. Er wordt dagelijks gewerkt aan verbeteringen, nieuwe concepten en natuurlijk de opening van de nieuwe locatie in West. Vanuit de kernwaarden van Tabonon worden diverse ideeën tastbaar gemaakt. Zo zie je dat Tabonon beweegt, maar dat het unieke DNA gerespecteerd blijft.

Matsuri 4.0

Vorige week heb ik deelgenomen aan de vierde editie van de Matsuri. Het was de eerste keer dat ik mee heb gedaan. Echt een aanrader! Voor de mensen die niet weten wat het is; de Matsuri is een uniek evenement van Tabonon waarbij je een wedstrijd vecht op maximaal 40%. Zo krijg je de kans op een wedstrijdervaring waarbij er geen risico is op een knock-out.

Iedere week train ik zo’n drie keer bij Tabonon. Dat mag ik graag doen, maar het natuurlijk wel leuk om er een doel aan te koppelen. Dat je ergens naartoe werkt. De Matsuri was voor mij persoonlijk de ideale uitkomst, omdat ik geen echte wedstrijden ambieer.

Terugblik

Wat een leuke ervaring! Er waren wat vrienden en familie aanwezig om me aan te moedigen. Nogmaals bedankt daarvoor! Maar wat was het intensief zeg. Het incasseren heb ik denk ik het meest onderschat. Dat kostte me veel energie. De wedstrijd duurde drie keer anderhalve minuut. Dat klinkt niet zo lang, maar ik was helemaal op na de laatste bel. Ik denk dat mijn tegenstander en ik beiden een goede partij hebben gevochten die terecht is geëindigd in een gelijkspel.

De volgende editie van de Matsuri ben ik er vanzelfsprekend weer bij. Een leuk evenement om bij aanwezig te zijn en om aan deel te nemen. Het zorgt toch voor wat extra motivatie bij de trainingen en je hebt iets om naartoe te werken. Twijfel je om er ook aan deel te nemen? Gewoon doen! Ik spreek nu uit ervaring en raad het je echt aan. Grijp je kans op een unieke ervaring. Osu.’’