Maroushka: “Tabonon is mijn uitlaatklep”

“Mijn naam is Maroushka Jibodh, ik ben geboren en getogen in Zwolle. Overdag werk ik als allround administrator en in de avond ben ik te vinden op de sportschool, zowel als trainer als participant.

Liefde voor de sport
Ik heb altijd van vechtsport gehouden en stoeide vroeger vaak met mijn broer en neven. Ze noemden mij toen altijd de kleine Lucia Rijker. Helaas ben ik nooit zover gekomen.. Toen kwam er een dag dat ik ruzie had in de stad. Het liep gelukkig goed af, maar het zette mij wel aan het denken. Niet lang daarna nam John (mijn neef) me mee naar de sportschool, omdat ik graag kennis wilde maken met de wereld van de vechtsport. Uiteindelijk is het de liefde voor de sport  en de gezelligheid/sfeer van de groep, dat ik tot op de dag van vandaag ben blijven hangen.

To be the best of the best
Jaren later na veel ‘druk ‘ en natuurlijk wilskracht heb ik mijn eerste partij gevochten. Helaas verloren, maar na een korte depressie heeft het mij geïnspireerd om nog meer uit mezelf wil halen. To be the best of the best! (dromen mag altijd toch?) Voor mij is vechtsport belangrijk, het geeft me een lekker gevoel, zelfvertrouwen, fitheid, het is een toevluchtsoord en last but not least: discipline.

Mijn drang om anderen wat te leren heeft mij onder andere doen besluiten om trainer te worden. Ik wil de leden aandacht geven waar dat nodig is, als ik ze zie groeien word ik daar helemaal happy van. In mijn trainingen vind ik het belangrijk dat mensen zich veilig voelen, plezier hebben in wat ze doen en echt iets leren.

Kernwaarden
Alle kernwaarden van Tabonon zijn belangrijk, maar professionaliteit en kwaliteit passen wellicht het beste bij me. Door mijn jarenlange ervaring heb ik veel kennis van kickboksen opgedaan, die ik nu overdraag aan mijn leerlingen.  Naast professionaliteit, kwaliteit en veiligheid is een goede sfeer onmisbaar. Tabonon is mijn uitlaatklep, mijn hobby, ik heb daar veel meegemaakt. Van uitjes tot aan break-ups etc… En kom er nog altijd met veel plezier!

Tot slot werd mij gevraagd om iets te vertellen wat men nog niet van mij weet: Jullie zullen het vast niet geloven maar…. Ik was het braafste meisje van de klas.”