• MMA

  Er zijn bij Tabonon MMA lessen voor beginners, gevorderden en er is een wedstrijdgroep. Kom een keer kijken of vraag een proefles aan en doe mee.

  Meer Lezen
 • Personal Training

  Meer persoonlijke begeleiding, gerichter naar je doelen werken en je sneller ontwikkelen. Met een personal trainer werk je op een persoonlijke, gezonde manier aan je doelen en deel je je eigen trainingstijden in.

  Lees meer
 • Kickboksen

  Goed leren kickboksen doe je bij Tabonon. Er zijn iedere dag lessen voor beginners, gevorderden en op wedstrijdniveau. Kom eens kijken, of beter nog, neem een proefles

  Meer Lezen
 • Jeugd training

  Tabonon is de eerste kickboksschool in Nederland, die voor de jeugdleden examens aanbiedt. Het is iets moois voor ze om naartoe te trainen.

  Meer Lezen
 • Bootcamp

  Iedere zaterdagochtend, weer of geen weer, gaat de bootcamp groep los op diverse locaties in Zwolle. Lekker werken aan je conditie in de frisse ochtend dauw.

  Meer Lezen
 • Krachttraining

  Tijdens de krachttrainingen varieren we verschillende sportonderdelen tot een complete work-out. Een uitstekende manier om je explosiviteit en uithoudingsvermogen te ontwikkelen.

  Lees Meer
 • Yoga

  Yoga kan helpen om stress te verminderen, te (leren) ontspannen en om je beter te voelen in je eigen lijf. Tijdens de les doen we rekoefeningen, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen.

  Lees meer
 • Dames Training

  Twee keer per week is er een kickboks training voor de dames bij Tabonon. Je kunt je hier bij aansluiten als je wilt, er kan op alle niveau’s meegetraind worden.

  Meer Lezen

Grappling

Lessen door gespecialiseerde trainers

Grappling is een technische en veelzijdige sport die is ontstaan vanuit het Braziliaans Jiu Jitsu. Het grote verschil is dat bij Grappling geen Gi (pak) gedragen wordt. Mede hierdoor wordt de sport ook wel Nogi Jiu Jitsu genoemd. Hoewel de de focus voornamelijk ligt op het grondgevecht worden er ook takedowns getraind vanuit judo en worstelen.

De filosofie achter Grappling is dat een klein individu door het gebruik van de juist technieken kan winnen van een groter en sterker individu. Door steeds een betere positie te veroveren scoor je punten en vergroot je de kans dat je een klem of verwurging aanlegt. Dit laat je tegenstander afkloppen (‘tap-out’): het ultieme doel van Grappling.

De training

De grappling training in Zwolle is voor zowel beginners als gevorderden vanaf 16 jaar oud. Hierdoor ligt de focus voornamelijk op het aanleren van de basisposities. Je leert hoe je van positie naar positie verplaatst en hoe jij je ondertussen verdedigt. Ook komen er verschillende ‘submissions’ aan bod, zoals verwurgingen en armklemmen. De gevorderde leerling wordt voldoende uitgedaagd door de verschillende technieken die worden behandeld. Daarnaast is tijdens iedere training ruimte om te rollen (randori/sparren).
Naast de reguliere trainingen hebben we twee keer peer week een open mat training. Tijdens dit moment is iedereen welkom om lekker mee te trainen. Het is geen reguliere les waarin technieken worden aangeleerd, maar een ideaal moment om de eerder aangeleerde technieken te drillen of om iets nieuws te proberen.

Voor wie

Grappling is een sport voor jong en oud. Je leert functionele zelfverdediging, je hebt een lekkere work-out en je leert omgaan met stresssituaties. Daarnaast is het een erg sociale sport, waardoor je snel mensen leert kennen.
Wil je graag van één van onze leden horen hoe een training eruitziet? Ruben vertelt je graag meer.

Grappling Warrior Kids

Tijdens deze training leren kinderen van 6 tot 12 jaar spelenderwijs de technieken van het Grappling. De focus ligt niet alleen op techniek, maar ook op conditie en kracht door middel van oefeningen die speciaal op kinderen zijn afgestemd. Zelfvertrouwen, respect, weerbaarheid, discipline én samenwerken zijn belangrijke elementen tijdens de trainingen.

Gecertificeerde trainers

Binnen het  Braziliaans Jiu Jitsu wordt gebruik gemaakt van een banden-systeem. Al onze trainers hebben een blauwe of paarse band in BJJ of Nogi Jiu Jitsu. Ze geven allemaal op hun eigen manier les en hebben verschillende specialiteiten. Onze prioriteit tijdens de trainingen is veiligheid, daarna plezier en tot slot groei.
Eén van de trainers die Grappling geeft bij Tabonon is Carlo.

Gratis proefles

Nieuwsgierig of Grappling iets voor jou is? Doe mee met een gratis proefles. Al overtuigd? Meld je dan nu aan om lid te worden.