• MMA

  Er zijn bij Tabonon MMA lessen voor beginners, gevorderden en er is een wedstrijdgroep. Kom een keer kijken of vraag een proefles aan en doe mee.

  Meer Lezen
 • Personal Training

  Meer persoonlijke begeleiding, gerichter naar je doelen werken en je sneller ontwikkelen. Met een personal trainer werk je op een persoonlijke, gezonde manier aan je doelen en deel je je eigen trainingstijden in.

  Lees meer
 • Kickboksen

  Goed leren kickboksen doe je bij Tabonon. Er zijn iedere dag lessen voor beginners, gevorderden en op wedstrijdniveau. Kom eens kijken, of beter nog, neem een proefles

  Meer Lezen
 • Jeugd training

  Tabonon is de eerste kickboksschool in Nederland, die voor de jeugdleden examens aanbiedt. Het is iets moois voor ze om naartoe te trainen.

  Meer Lezen
 • Bootcamp

  Iedere zaterdagochtend, weer of geen weer, gaat de bootcamp groep los op diverse locaties in Zwolle. Lekker werken aan je conditie in de frisse ochtend dauw.

  Meer Lezen
 • Krachttraining

  Tijdens de krachttrainingen varieren we verschillende sportonderdelen tot een complete work-out. Een uitstekende manier om je explosiviteit en uithoudingsvermogen te ontwikkelen.

  Lees Meer
 • Yoga

  Yoga kan helpen om stress te verminderen, te (leren) ontspannen en om je beter te voelen in je eigen lijf. Tijdens de les doen we rekoefeningen, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen.

  Lees meer
 • Dames Training

  Twee keer per week is er een kickboks training voor de dames bij Tabonon. Je kunt je hier bij aansluiten als je wilt, er kan op alle niveau’s meegetraind worden.

  Meer Lezen

BJJ, Braziliaans Jiu Jitsu

Technisch en veelzijdig

Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) is een technische en veelzijdige sport en wordt beoefend in een Gi (pak).  Het is een zeer effectieve zelfverdedigingssport waarbij het voornamelijk draait om het grondgevecht. Hoewel ook werptechnieken uit judo of worstelen aan bod komen, ligt de focus voornamelijk op transities naar dominante controleposities, klemmen en verwurgingen op de grond. De filosofie achter BJJ is dat een klein individu door het gebruik van de juiste technieken kan winnen van een groter en sterker individu. Door steeds een betere positie te veroveren, scoor je punten en vergroot je de kans dat je een klem of verwurging aanlegt. Dit laat je tegenstander afkloppen (de ‘tap-out’) en zo bereik je het ultieme doel van BJJ. De sport is een goede aanvulling op Mixed Martial Arts om je grondspel te verbeteren.

De training

De BJJ-training in Zwolle is voor zowel beginners als gevorderden vanaf 16 jaar oud. Hierdoor ligt de focus voornamelijk op het aanleren van de basisposities. Je leert hoe je van positie naar positie verplaatst en hoe jij je ondertussen verdedigt. Ook komen er verschillende ‘submissions’ aan bod, zoals verwurgingen en armklemmen. De gevorderde leerling wordt voldoende uitgedaagd door de verschillende technieken die worden behandeld. Daarnaast is tijdens iedere training ruimte om te rollen (randori/sparren).

Voor wie

Braziliaans Jiu Jitsu is voor iedereen een fantastische sport. Je leert hoe jij jezelf op een functionele manier verdedigt, hebt een lekker work-out en leert omgaan met stresssituaties. De sport wordt beoefend door recreanten en mensen die wedstrijden vechten.

Gecertificeerde trainers

De training wordt gegeven door onze trainers Ali Reza en Ruben Drost onder de vlag van Mathieu Peters van Jiu Jitsu Factory (JJF).

Gratis proefles

Ben jij benieuwd naar deze veelzijdige sport? Kom langs voor een proefles Brazilian Jiu Jitsu in Zwolle of meld je aan en word lid.