Lennart: “Altijd opzoek naar een nieuw doel”

Sinds mijn kennismaking met het sporten heb ik mijzelf altijd een doel gegeven. Zo stapte ik ruim 16 jaar geleden voor de eerste keer op de judomat van ASV Dronten met het doel om de gele band te halen. Na het behalen van deze kleur stond mijn volgende doel al voor de deur. De kleur oranje, groen, blauw en bruine volgden in een rap tempo. Na het meedoen aan verschillende toernooien was het dan ook tijd voor de kleur zwart. Hiervoor was ik dagelijks te vinden op de mat om te trainen en oefenen voor de examens. Uiteindelijk haalde ik ook mijn zwarte band en ben ik opzoek gegaan naar een volgend doel.

Via internet maakte ik kennis met de sport Mixed Martial Arts. Waar het judo ophoud met armklemmen en omstrengeling gaat het MMA ver deze grenzen over. Ik zag een boel nieuwe technieken en veel meer mogelijkheden met nieuwe uitdagingen en doelen. Tijd voor een proefles!

Na de eerste MMA training van Dennis Vlaskamp op de oude Tabonon lokatie was ik gelijk verliefd op de sport. Ik schreef mij in, en keek vervolgens elke dag uit naar de trainingen van woensdag en zondag. Omdat ik woon in Dronten kocht ik een vouwfiets, zodat ik gelijk vanuit de trein op de fiets kon stappen om niet te laat te komen. Door de slechte treinaansluiting koste het mij rond de drie en een half uur om één uur te mogen sporten. Maar de tijd en het 15 kilometer fietsen op een kleine gammele vouwfiets maakte mij niks uit.

Nu het doel van MMA trainen ook behaald was, was het tijd voor een nieuw doel: Het vechten van een MMA wedstrijd. Tabonon Zwolle heeft ervoor gezorgd dat ik dit doel meerdere keren heb mogen bereiken. Ondanks dat ik alleen in de ring of kooi sta, voelt het alsof het gehele team naast mij staat. Door het warme welkom, de goede begeleiding en de inzet van zowel de trainers als de leden kan ik knokken wat ik waard ben.

Ik volg momenteel de opleiding tot Martial Arts trainer via Tabonon en zou graag in de toekomst mijn eigen lessen willen verzorgen. Er staat weer een nieuw doel op de lijst!

1 antwoord
  1. Yvie
    Yvie zegt:

    Mooi stuk Lennart. Buiten de ring ben je vrolijk, enthousiast, sociaal. Maar tijdens de trainingen, ben je een doorzetter, knokker en leergierig. Jij zal zekers jouw nieuwe doel behalen. Succes topper 🍀

Reacties zijn gesloten.