Kracht training Tabonon

Krachttrainer Piet wil iedereen moe maar voldaan van de mat af zien gaan.

Mijn naam is Piet Brink-Nielsen. Toen ik op mijn 19e naar Zwolle verhuisde, besloot ik na jaren van voetbal en krachttraining om in de nieuwe stad ook een nieuwe sport te proberen: Kickboksen. Vol enthousiasme en een tikkeltje zenuwachtig kwam ik bij Tabonon voor een proefles, in de hoop een sport gevonden te hebben waarmee ik mijn fysieke én mentale grenzen kon verleggen. Een uur later was ik helemaal om. Niet alleen was de sport geweldig, ook de warme sfeer binnen Tabonon sprak mij enorm aan. Toch wel een beetje in tegenstelling tot de verwachtingen die ik, net als veel anderen, had bij het karakter van een vechtsportschool. Niets bleek minder waar te zijn bij Tabonon.

Door mijn voorliefde voor krachttraining is er één les die ik naast het kickboksen vanaf dag 1 altijd gevolgd heb: Het krachtuur op vrijdagavond. Heerlijk om voor elk weekend nog één keer tot het uiterste te gaan. Begin dit jaar werd er een nieuwe trainer gezocht voor deze les. Ondanks dat ik nooit echt training heb gegeven, heb ik mij in het verleden wel flink verdiept in kracht- en conditietraining, en heb ik ook regelmatig trainings- en voedingsschema’s voor zowel mezelf als vrienden en familie opgesteld. Dit in de praktijk brengen voor een groep bij Tabonon leek mij dan ook een leuke uitdaging.

Zo gezegd, zo gedaan. Na jarenlang zelf lid actief te zijn geweest, bood ik aan om de krachttraining op vrijdagavond voortaan te gaan verzorgen. Inmiddels is het een paar maand later en geef ik de trainingen wekelijks met veel plezier. Vroeger ging ik voldaan het weekend in door zelf te trainen. Tegenwoordig is het mijn doel om een uur lang anderen te motiveren om hun grenzen te verleggen en waar nodig te begeleiden. Ik vind het het mooiste wanneer iedereen na de les net zo uitgeput en vooral voldaan van de mat loopt als ik altijd deed na weer een zware les. Wanneer dit lukt en je ziet dat leden hierdoor wekelijks blijven komen, geeft dat misschien nog wel de meeste voldoening van allemaal.