Jasmijn: Van lid, tot gastvrouw tot trainer

Het is inmiddels 9 jaar geleden dat mijn zus Anneloes mij  probeerde over te halen om een keer mee te doen met een kickbokstraining. Ik was 19 jaar oud en had al verschillende sporten geprobeerd, maar niets sloeg echt aan. “Gewoon één lesje meedoen” zei Anneloes, “als je het niets vindt dan kom je gewoon nooit meer”. Ik deed een lesje mee…. en vond het toch mijn eigen verbazing hartstikke leuk!

Ik was moe gemaakt, had plezier gehad en nieuwe dingen geleerd. Meteen werd ik lid en ging ik drie keer per week trainen. Het ging steeds beter en ik mocht  al snel meedoen met de gevorderden- en de wedstrijdgroep.  Voor zowel het harde trainen als de gezelligheid bevond ik me vaak bij Tabonon, ook nam ik taakjes op me zoals schoonmaken en het zijn van gastvrouw.

Tabonon was toen gevestigd in een oude school in Holtenbroek . Ik deed de pabo opleiding en daarom sprak de jeugdles mij erg aan. Ik werd hulptrainer bij de jeugd en gaf daarnaast proefles aan de nieuwe mensen tijdens de gewone uren. Na een tijdje verhuisden we naar de nieuwe en grotere locatie aan de Floresstraat. Hier werden de taken van de gastvrouw uitgebreider en zij waren minder gericht op het kickboksen zelf. Zelf wilde ik juist graag meer doen met het kickboksen, daarom stopte ik als gastvrouw en ging ik helpen bij de trainingen van de jeugd en de dames.

Op dit moment doe ik de NOC-NSF opleiding tot kickbokstrainer waarin ik ontzettend veel leer en uiteindelijk mijn trainersdiploma hoop te halen. Het leuke is dat degene die me heeft overgehaald om te komen trainen, Anneloes dus, mij nu opleidt tot trainer. Ik geef 9 uur per week les op de locaties in Dieze en Stadshagen. Hieronder zitten 7 jeugdtrainingen en 1 dames- en 1 recreanten training.

De sfeer bij Tabonon onder zowel de leden als de collega’s spreekt mij erg aan. Iedereen is gelijk en er is een sociale ontspannen sfeer. Ik denk dat dit vooral de reden is dat ik hier al 9 jaar ben. Ik weet zeker dat er nog vele jaren gaan komen!

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.