‘Ik wilde ergens naar toe werken en zo kwam de Matsuri in mijn vizier!’

“Voor mijn werk bij de Landmacht heb ik de opleiding verpleegkunde moeten volgen. Tijdens deze opleiding zou ik 2,5 jaar niet op de kazerne komen. Om toch fit te blijven ben ik gaan fitnessen, maar ik merkte dat ik daar niet mijn voldoening uit kon halen. Ik wilde wat anders gaan doen. Mijn vrouw, Ellen, trainde bij een gym in Zwolle waar aan kickboksen gedaan werd, maar daar mistte ik iets. Daarom besloot ik langs West te rijden om een kijkje te nemen. Op dat moment waren ze nog druk bezig met verbouwen. Anneloes gaf mij een rondleiding en ik heb daarna besloten een proefles te nemen. Na de proefles was ik verkocht en ben niet meer weggegaan.”

Laagdrempeligheid

“Wat mij zo aanspreekt bij Tabonon is de saamhorigheid en gezelligheid. Ik kom op locatie Oost en West en merk op beide locaties dezelfde sfeer. Dat mistte ik bij de andere sportscholen. Iedereen verwelkomt je en laat weten hoe tof het er is. Aan de andere kant is Tabonon echt een plek met duidelijkheid en structuur. Die combinatie sprak mij heel erg aan.”

Matsuri

“Op een gegeven moment merkte ik dat ik er meer en meer plezier in kreeg. Ik begon te merken dat mijn conditie en kracht vooruit gingen. Daarom ging ik op zoek naar iets om naartoe te werken. Ik begon mijzelf ook af te vragen of een wedstrijd vechten wat voor mij zou zijn. Het traject naar een wedstrijd toe en de wedstrijd zelf maakte mij nieuwsgierig. Zo kreeg ik de Matsuri in het vizier en heb ik mij daar voor aangemeld. Het werken ernaar toe neem ik nu als meetpunt, zodat ik erachter kom of ik dit ook voor een echte wedstrijd zou doen. Dus ja, ik doe 7 maart mee!”

Thuis

“Ellen begon te merken dat ik met een goed gevoel thuiskwam en ik nodigde haar uit om eens te komen kijken. Ik wilde haar zeker niet weg hebben bij de andere gym, maar ook zij was op zoek naar meer. Om de sfeer van Tabonon te ervaren raadde ik haar aan om zonder mij een les te proberen, zo zou ze ook merken hoe laagdrempelig Tabonon is. Mijn vrouw probeerde een les van Anneloes en ze was meteen om. Wij trainen nu samen bij Tabonon en na een training proberen wij thuis nog eens de combinaties. Inmiddels is ze zwanger van ons tweede kind en heeft nog tot de helft van haar zwangerschap de trainingen gevolgd.”

Gastheerschap

“Bob vroeg mij of ik gastheer wilde worden van locatie West, want daar waren ze nog op zoek naar een gastheer. Met het drukke schema van thuis was het wat moeilijke te plannen, Ik zat met een studie en het gezin. Maar omdat we zelf niet uit Zwolle komen leek het mij een goede stap om een sociaal netwerk op te bouwen. Dus waarom ook niet?  Wat ik vooral leuk vind aan het gastheerschap is om nieuwe mensen over een drempel heen te helpen. Ze weten totaal niet wat ze kunnen verwachten en dan kun je ze mooi vertellen wat wij als Tabonon doen. Je ziet ze blij vertrekken en willen graag nog een keer komen. Dan heb ik mijn doel bereikt. Ik ben gastheer op de woensdag. Er is dan aardig wat jeugd aanwezig. Tijdens de les voeg ik mij bij de ouders om een praatje te maken en dan gaat het niet alleen over het kickboksen. Mede hierdoor zijn wij voor het kerstgala een drankje wezen doen bij Judith. Dat is de gezelligheid die er is en dat helpt ook bij de sociale aarding in Zwolle.”

Toekomst

“Ik ging van de kazerne naar de opleiding verpleegkunde die ik inmiddels met goed gevolg heb afgerond. Het was af en toe best pittig om een studie, gezin en het trainen te combineren. Vanaf eind maart ben ik weer terug op de kazerne en zal mede door de studie wat minder te zien zijn op de woensdag en bij de trainingen. Maar ik blijf zeker actief. Tabonon is voor mijn vrouw en mij echt ons ding geworden. We vertellen elkaar altijd enthousiast over de les. Ik probeer Tabonon ook wat  bekend te maken in de straat. Zo is mijn overbuurman begonnen met zijn kleine, die doen ouder-kind trainingen op zaterdag. Zelf traint hij ook op donderdag en wil hij nog meer lessen gaan volgen. Ook een andere buurman is erg nieuwsgierig geworden. Ik ben echt heel enthousiast en de sfeer is gewoon top.”

Hardloopgroep

“Ik bleef niet alleen door het kickboksen fit, ook door het hardlopen en fietsen. Ik had mij ingeschreven voor de Stadshagenrun. Bob had dat te horen gekregen en vroeg of ik daar iets voor wilde organiseren. Het was allemaal last-minute, maar we zijn met een goede groep daar heen gegaan. Van tevoren verzamelden we bij Daphny thuis om wat te eten en drinken. Iedereen was enthousiast en bood aan om te helpen. Het was een geslaagd evenement en Bob vroeg of ik hier verder in wilde gaan. Zo kunnen we in 2020 vaker zulke evenementen gaan doen. Dit levert natuurlijk een stuk saamhorigheid op tussen de verschillende locaties. Iedereen is welkom, er zijn geen verplichtingen en het is een extraatje om je training naar een hoger niveau te tillen.

Klinkt dit als een uitdaging voor jou en wil je eraan meedoen? Stuur een mail naar Jeroen: hardlopen2020@gmail.com