Het verhaal van Reinier, onze MMA / Grappling trainer

Vanaf jongs af aan heb ik veel gesport. In mijn jonge jaren vooral turnen en Judo en later basketbal. Vanaf een jaar of 12 moest ik gaan kiezen omdat het niet mogelijk was om zowel in de Judo selectie en basketbal selectie te zitten vanwege de bijbehorende trainingsverplichtingen. Ik heb toen gekozen voor basketbal en hiermee heb ik ook veel successen behaald (NL Kampioen onder de 18 en eredivisie onder de 21 gespeeld). Hierna wilde ik wat anders heb heb ik een paar jaar aan rugby gedaan. Toen ik in contact kwam met Pro-Wrestling vond ik dat ook erg leuk en heb ik Rugby ingeruild voor het worstelen. Dit was ook mijn eerste kennismaking met MMA omdat binnen de Pro-Wrestling wereld een boel oud MMA vechters actief zijn.

Nadat ik lang moest herstellen van een blessure en behoorlijk wat kilo’s was aangekomen wilde ik graag een sport doen waarbij ik wekelijks door een trainer werd gepushed. In eerste instantie was ik opzoek naar Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ), maar dit werd niet gegeven in Zwolle. Ik kwam online wel Tabonon tegen waar MMA wordt gegeven en ik dacht “dan moet ik dat maar proberen”. Natuurlijk keek ik op dat moment ook al naar de UFC en wist ik een beetje wat het zou gaan inhouden. Na de eerste training was ik direct verkocht!

Na een paar jaar trainen werd mij regelmatig gevraagd of ik een MMA les kon overnemen. In het dagelijks leven ben ik teamleider en het voor een groep staan is dus iets wat ik met veel plezier doe. Op een gegeven moment stopte de MMA trainer op de maandag en toen is mij gevraagd of ik deze les helemaal wilde overnemen. Het alternatief was dat deze les zou komen te vervallen. Natuurlijk heb ik toen besloten om de maandag MMA les als mijn les te gaan zien.

Inmiddels ben ik mij meer en meer gaan richten op het grondspel van MMA. BJJ blijf ik het mooiste aspect vinden en met name het NoGi Jiu Jitsu ook wel grappling genoemd, vind ik geweldig. Mede daarom probeer ik op regelmatige basis in Amsterdam te trainen bij 10th Planet Jiu Jitsu, zodat ik mijzelf blijf ontwikkelen op de grond en de opgedane kennis mee kan nemen naar Tabonon. De maandag MMA les is tegenwoordig dan ook echt een Grappling/Jiu Jitsu les.

De keus om bij Tabonon te trainen en trainingen te voorzien is redelijk simpel. Vanaf het begin werd ik goed opgevangen door de aanwezige teamleden van Tabonon. De sfeer is ongedwongen en iedereen is welkom om op zijn eigen niveau te trainen. Met name de humor van, en samenwerking met Dennis (Hoofdtrainer MMA) is fantastisch. Ook de ruimte binnen Tabonon om eigen ideeën te mogen uitvoeren is erg prettig en hierdoor blijft de motivatie om er elke maandag te staan erg hoog.

Er werd mij gevraagd naar mijn mooiste MMA foto. Dit is een makkelijke keus, want die hangt met een doorsnede van 1 meter op mijn eigen zolder-dojo! Foto genomen door mijn vader na het winnen van mijn eerste MMA partij op het Rings Tabonon Gala in Zwolle op 13 december 2015.

 

1 antwoord
  1. Ome Destructo
    Ome Destructo zegt:

    Reinier was in het worstelen beter bekend als David Aim, en veel promotors hadden hem graag nog als worstelaar willen houden.
    Maar hij toont zijn passie in elke sport en groeit steeds door, dit maakt hem ook een goede sportman.
    “De zoektocht naar de ware ik kan alleen gevonden worden door zelf te ondernemen”.

Reacties zijn gesloten.