Het verhaal van Marco: “Ik wil me blijven ontwikkelen”

Hij is er nog niet eens zo gek lang, maar inmiddels al niet meer bij ons weg te denken: Marco Rijsenbrij. Bij Tabonon kun je hem tegenkomen als trainer in opleiding, gastheer of gewoon als trainingsmaatje op de mat. En fanatiek dat hij is..! Wil je meer over hem te weten komen? Lees dan zijn verhaal hieronder.

“Ik wil me graag blijven ontwikkelen, of dat nu met sport is, m’n zakelijke leven of privé…”

Mijn naam is Marco Rijsenbrij, ik ben 44 jaar oud en gezegend met een lieve vrouw en twee geweldige kids: Robin  van 12 en Rosalie  van 13. Rosalie rijdt fanatiek paard waar ze heel veel plezier in heeft en Robin voetbalt al een jaar of 7 en kickbokst de laatste 2,5 jaar ook fanatiek bij Tabonon. Kortom, er wordt veel gesport bij de familie Rijsenbrij. Zowel door de kids als de ouders!

Sport is voor mij altijd een uitlaatklep geweest. Lekker bezig zijn en de rest om je heen even helemaal los kunnen laten, dat is geeft me een echte kick. Dit kick kan ik uit overigens alle sporten halen. Hoewel voetbal, vechtsport en krachttraining voor mij de belangrijkste sporten zijn.

Hanieh Kamran, de gedreven eigenaresse van Tabonon, ken ik al vele jaren. Ruim 15 jaar geleden leerden we elkaar kennen via de sportschool (uiteraard). In de jaren die volgden is Hanieh’s droom, haar eigen vechtsportschool , stap voor stap werkelijkheid geworden en heb ik alles via de zijlijn getracht te volgen. Toch duurde het best lang voordat ik zelf de handschoenen weer aantrok. Sterker nog, het was mijn zoon die mij inspireerde doordat hij begon met kickboksen. Dus ineens waren er twee leden van de familie Rijsenbrij actief bij Tabonon. En hoe snel het kan gaan; met enige trots kan ik zeggen dat ik onlangs zelfs m’n eerste lessen heb gegeven daarbij werd ondersteund door… mijn eigen zoon, hoe gaaf is dat?! Ik ben Hanieh zeer dankbaar dat ze mij in de Tabonon cultuur heeft opgenomen en me heeft geholpen om nieuwe, onbekende stappen te nemen.

Ik wil me graag op alle vlakken blijven ontwikkelen en daar draagt Tabonon voor een belangrijk deel aan bij. En dan doel ik niet eens op ontwikkeling in de sport, maar bovenal is het leven volgens de “Tabonon principes” ook een heerlijke motivatie om op een goede respectvolle manier in het leven te staan en met elkaar om te gaan.

Het credo “vechtsportschool voor iedereen” spreekt me erg aan. Iedere keer als ik op de sportschool kom vind ik het weer bijzonder om te zien hoeveel verschillende mensen er trainen. De  allerjongsten die vooral gewoon lekker aan het bewegen zijn, de tieners die weer in een hele andere levensfase zitten, de fanatieke mannen en ook opvallend veel dames die in de eigen specifieke damesuren trainen maar ook probleemloos integreren in de gemixte uren. Ook heb ik diepe bewondering voor een 67-jarig lid die meerdere keren per week super fanatiek traint en zich daarbij moeiteloos aanpast aan het niveau van degene waarmee hij kickbokst, of dat nu beginners of gevorderden zijn.

Het mooie is dat ik al die mensen iedere keer weer bij Tabonon mag ontmoeten. Daar word ik nu blij van! Ik hoop dan ook dat ik de komende jaren de kans en de ruimte krijg om me hier bij Tabonon verder te kunnen ontwikkelen in de mooie sport kickboksen en een positieve bijdrage kan leveren door mijn ontwikkeling als trainer en bovenal als mens.

Zelf zie ik daarbij vooral mogelijkheden in de grote groep geïnteresseerden, want kickboksen is momenteel absoluut hot! De kansen liggen daarbij om iedereen zich nog beter op zijn of haar gemak te laten voelen en een ieder te kunnen bieden waarnaar hij of zij naar op zoek is, of dit nu lekker bezig zijn is met recreatief sporten cq kickboksen of dat je de allerbeste wilt worden.. Om het nog maar eens te herhalen : TABONON, vechtsportschool voor iedereen!

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.