kickboksen-zwolle

Het verhaal van Levi van Loon

Levi van Loon, student Sport & Beweging, volgde de cursus ‘De kick van kickboksen’. Dolenthousiast was hij na het voltooien van de cursus en wij, wij vroegen hem natuurlijk het hemd van het lijf. Nouja, niet letterlijk dan he?! Lees verder om te ontdekken wat Levi er van vond! 

Wat is jouw ervaring met PMT?

Toen ik in het begin hoorde dat we ook PMT gingen doen dacht ik meteen “daar heb ik echt geen zin in!” , maar na een paar lessen PMT kickboksen vond ik het steeds leuker worden. Ik vond het erg leuk dat je door de oefeningen je groepsgenoten steeds beter leert kennen. Je leert echt met iedereen rekening te houden terwijl ik juist dacht tijdens de eerste les: “ik zou wel flink wat harde tikken krijgen.” Dit viel dus erg mee. Ook merkte ik dat ik steeds beter mijzelf kon aanpassen aan de ander. Een van de leukste oefeningen vond ik dat we de percentages mochten zeggen. Ik merkte dat ik het heel moeilijk vond om op een bepaalde hoeveelheid kracht te slaan. Vaak zaten er veel te grote gaten tussen de kracht van bijvoorbeeld 60 naar 70 procent. Ik vond deze lessen erg leerzaam en zeker leuker dan ik in het begin had gedacht.

Hoe heb je het kickboksen in LO-vorm ervaren?

Het kickboksen in de LO-vorm was erg zwaar, dit had ik eerst niet verwacht. Er was weinig rust en het tempo lag constant hoog. Dit zorgde er wel voor dat de tijd erg snel voorbijging. Ook was het erg leerzaam. De techniek is super lastig om goed uit te voeren. Vooral bij het sparren, dit vond ik echt het moeilijkst. Je moet op de juiste afstand staan om je tegenstander goed te raken, maar je moet ook precies toeslaan wanneer er een gaatje is in de verdediging. Je merkt pas dan, dat het een hele technische sport is; je moet overal meteen een antwoord op hebben. Je kunt namelijk niet een ‘mid kick’ uitvoeren zonder je hoofd te beschermen. Voor je het weet, krijg je anders een flinke tik terug! Ook de hoeveelheid van verschillende stoot- of kicktechnieken is gigantisch veel! Ik merkte dus al gauw dat ik te veel aan het nadenken was en dat dan vaak al het gaatje dicht was. Ik vond bij het LO-gedeelte de les het leukst waar we alle moeilijke technieken doornamen, zoals ‘spiningbackfist’, ‘tornado kick’ en ‘high knee’. Ik heb bij de LO-lessen veel over technieken geleerd dus het was zeker erg leerzaam!

Is kickboksen voor jou een aanrader?

Ik raad deze cursus zeker aan, zowel aan een LO-er als aan een PMT-er. Dit komt omdat ik het een mooie allround cursus vind. Het PMT-gedeelte heb je zeker wat aan als je een LO-er bent en ook andersom. Voor een PMT-er is het mooi dat je het kunt gebruiken op therapeutisch niveau, maar hiervoor moet je ook zeker wel de techniek beheersen. En als een LO-er is het ook mooi om de therapeutische kant te leren kennen. Deze kun je zeker gebruiken in je les! Je kunt de kinderen bijvoorbeeld leren om rekening met elkaar te houden, dit is te gebruiken bij moeilijke groepen. Als LO-er is het tenslotte mooi om de kinderen verschillende technieken aan te leren.

Ben jij geinteresseerd in het volgen van de XX cursus? Spreek ons aan in de sportschool of neem contact op om te vragen naar de mogelijkheden!