Kickboksen in Zwolle en Raalte bij Tabonon

Het verhaal van Karin

Ik heb sport nooit leuk gevonden. Sterker nog, ik had een hekel aan sport. Als kind probeerde ik dansen, judo en ballet maar vond uiteindelijk mijn hobby in het saxofoon spelen. Na mijn puberteit, en eenmaal gestopt met de sax, wilde ik toch wel graag wat sportiever bezig zijn. Eigenlijk alleen omdat mijn conditie niet zo goed was en omdat ik niet te snel wilde aankomen.
Ik probeerde fitness, zumba, spinning, zwemmen.. Maar ik had nergens plezier in, het voelde allemaal als moeten. De jaren erna werd al mijn tijd en energie in beslag genomen door het stichten van een gezin. In 2008 werd mijn zoon geboren, in 2010 mijn dochter. In 2011 verhuisden wij van Amersfoort terug naar Zwolle, waar we beide vandaan komen.

Twee kinderen verder en nog steeds niet sportief, maar wél 10 kilo te zwaar. Ik was het zat en wilde mijn lijf terug, mijn conditie verbeteren, mijn energie kwijt kunnen en ergens passie voor krijgen, zodat ik het deze keer wel vol zou houden.
Met een peuter en een kleuter thuis leek het me heerlijk als ik lekker zou kunnen afreageren. Vroeger dacht ik wel eens aan kickboksen, maar het kwam er nooit van. Terug in Zwolle ben ik gaan zoeken op internet en stuitte zodoende op Tabonon. Ik ben langsgegaan voor een proefles en -zoals velen bij ons- nooit meer weggegaan. Ik werd hartelijk ontvangen, mensen kwamen uit zichzelf naar me toe om zich voor te stellen, de lessen waren laagdrempelig en de sfeer was top. Ik had geen conditie en kon niks aan vechtsport, maar dit was geen probleem!

Na 2 jaar trainen werd mij gevraagd of ik 1 avond per week gastvrouw wilde worden. Na een tijdje als gastvrouw te hebben gewerkt ben ik tevens de ledenadministratie erbij gaan doen, en kreeg ik ook de vraag of ik interesse zou hebben in het lesgeven van de jeugd. Ondertussen was ik samen met eigenaresse Hanieh achter de schermen ook bezig met het opzetten van een locatie in Stadshagen. Een logische stap was dat ik in Stadshagen jeugdlessen zou gaan verzorgen. Ik ben gaan meelopen met een aantal trainers en heb zodoende het lesgeven geleerd. Er kwam al snel een recreanten uur bij, en na 1,5 jaar lesgeven, ben ik gestart met de rijkserkende CIOS opleiding voor Leraar Martial Arts. Deze rondde ik succesvol af in december 2015.

Naast de ledenadministratie, het reilen en zeilen van Tabonon Stadshagen en het geven van recreantenlessen, jeugdlessen en privélessen, ben ik onlangs begonnen met het opzetten van een stuk voeding binnen Tabonon. Zelf ben ik van ver gekomen en inmiddels helemaal happy met wat ik bereikt heb door training en voeding te combineren. Het één gaat niet zonder het ander als je een doel voor ogen hebt en hier wil ik onze leden graag in adviseren en begeleiden. Achter de schermen ben ik erg druk met het opzetten hiervan, tevens ben ik gestart met de opleiding tot Gewichtsconsulent bij CIVAS, en ga ik daarnaast de opleiding Functioneel Voeden bij Chivo doen.