Tabonon biedt als service ook fysiotherapie aan.

Onze fysio Judith: “Samen tot resultaat komen”

Bij sporten komen soms helaas ook blessures kijken. Daarvoor staat onze 32-jarige fysiotherapeut Judith elke woensdagavond voor je klaar in Tabonon Dieze. “Mijn visie als fysiotherapeut sluit goed aan bij Tabonon: samen tot een resultaat komen”. Ze vertelt haar verhaal.

“Ooit zag ik een film waarin iemand aan de hand van fysiotherapie opnieuw moest leren lopen. Dat wilde ik ook gaan doen, dus ben ik gestart met de opleiding fysiotherapie. Ik werk inmiddels al 10 jaar als fysio. Afgelopen jaar kwam ik met Hanieh in gesprek en zij bleek een goede fysiotherapeut te zoeken. De afgelopen jaren heb ik met veel plezier gewerkt in sport en topsport, dus interesse in een samenwerking met een kickboksschool was er wel. Daarnaast werk ik op zo’n 3 minuten fietsafstand van Tabonon. Daardoor kunnen we dus twee kanten op: ik kan bij Tabonon mensen zien en ze eventueel doorsturen naar de praktijk als dat nodig is.

Nieuw in het kickboksen

Kickboksen kende ik nog helemaal niet goed toen ik Hanieh ontmoette. Had je me vorig jaar verteld dat Rico Verhoeven de nieuwe spits van Feyenoord was, dan had ik dit zonder twijfel geloofd. Daarom besloot ik eerst een proefles kickboksen te doen. Eerst vond ik het eng; hoe zou ik erop reageren? Maar ik vind het wel zo leuk! Je bent helemaal kapot aan het einde van de les, dat je voelt van ‘ik kan helemaal niks meer’. Ik vind dat heel lekker, met andere sporten kende ik dat gevoel niet zo.

Het leuke aan die eerste training was dat iedereen zich meteen voorstelde, dat dat normaal was. Het maakte dat ik me meteen welkom voelde. Er hangt een goede sfeer binnen de sportschool.

Onderdeel van het team

Na mijn proefles heb ik met Hanieh de afspraak gemaakt om me aan Tabonon te verbinden als fysio. Groot voordeel van deze samenwerking is dat de sporter vaak (aangepast) kan doortrainen, en conditie en kracht dus op niveau blijven. De goede sfeer binnen de sportschool maakt dat ik er echt trots op ben om onderdeel te zijn van het Tabononteam!

Samen naar een resultaat

Mijn visie sluit aan bij die van Tabonon. Bij een klacht probeer ik altijd eerst de klacht goed in kaart te brengen. Verschillende aspecten kunnen verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van een blessure en eventueel het uitblijven van natuurlijk herstel van deze blessure. Als eenmaal de mogelijke oorzaak achterhaald is, kunnen we verder naar herstel. Uitgangspunt voor de behandeling is de hulpvraag van de cliënt en de kracht van het lichaam zichzelf te herstellen. De cliënt is zelf verantwoordelijk voor zijn/haar herstel. Ik help daarbij, waardoor we samen tot een resultaat komen. Ik vind het belangrijk dat een cliënt zich daarbij op z’n gemak voelt.

Afwisseling en specialisatie

Dagelijks werk ik met verschillende soorten mensen en klachten. Van het begeleiden van de karateselectie in Frankrijk tijdens de Europese Kampioenschappen, tot een voetballer die na een lange enkelblessure weer minuten mag maken in een wedstrijd en de dame met heupklachten die vooral graag weer pijnvrij haar poedel wil kunnen uitlaten.

Geen klacht en cliënt zijn hetzelfde dus. Juist die afwisseling maakt dat ik het vak na 10 jaar nog steeds ontzettend leuk vind. Om klanten nog beter te kunnen helpen, ben ik 2 jaar geleden gestart met de opleiding tot manueel therapeut. Deze opleiding hoop ik juni 2018 af te ronden. Naast manueel therapie maak ik in de praktijk ook gebruik van Dry Needling en medical taping. En ook het mentale aspect speelt een belangrijke rol in het slagen van een revalidatie. Zit iemand bijvoorbeeld wel goed in zijn vel?

Fysio nodig?

Elke woensdag is er een inloopuur bij Tabonon Dieze. Daar kan ik mensen met blessures tips geven om bijvoorbeeld wel, niet of anders te gaan trainen of oefeningen te gaan doen. Dat is een service van Tabonon en dus gratis. Mocht het nodig zijn om toch fysiotherapeutisch behandeld te worden, dan kan dit worden opgepakt bij mij in de praktijk (vergoeding hiervan is afhankelijk van je aanvullende verzekering).”

Heb je ergens last van en wil je advies van Judith? Je bent welkom op het inloopuur, elke woensdag om 20.00 uur! Meld je wel eerst even aan door haar een berichtje te sturen. Dan weet je zeker dat je niet voor niks komt!

De gouden tip van Judith!

Wil je blessures voorkomen? De gouden tip van Judith is spierversterking!

“Om blessures te voorkomen, heb je kracht en een goede stabiliteit rond je gewrichten nodig. Dat bereik je door je spieren te versterken en te werken aan coördinatie.
Tijdens sporten zorgen je spieren voor de beweging en de bijbehorende coördinatie. Je hebt goed getrainde spieren nodig om dit gecontroleerd te kunnen uitvoeren. Spierversterking zorg voor meer kracht en een goede stabiliteit rond je gewrichten. Door een gerichte en evenwichtige training blijven spiergroepen in balans. Je traint niet alleen gerichte spiergroepen, maar werkt aan een totale lichaamstraining: naast je spieren train je ook je ligamenten, pezen en gewrichtskapsels. Hierdoor kun je bewegingen goed opvangen.

Ook houd je het sporten waarschijnlijk steeds langer vol. Spiervezels leren door het doen van krachtoefeningen beter samen te werken. Tot slot ondersteunt het je uithoudingsvermogen, waardoor je niet alleen de kans op blessures verkleint, maar ook je sportprestatie verbetert.”