Road2Victory Volendam 15 juni 2019 Tabonon

Fight day: Tabonon op Road2Victory VI Volendam

Foto door Road2Victory

Afgelopen zaterdag stonden Lotte, Inge, Ahmad en Emiel in de ring tijdens het gala Road2Victory in Volendam. Je vindt hier een kort verslag van de wedstrijden die zij vochten.

Lotte
De avond begon met de partij van Lotte. Ze kwam heel sterk uit de hoek en won de eerste ronde. Ze maakte mooie hoeken en low-kicks en raakte haar tegenstander een paar keer goed. Ook de tweede ronde begon ze sterk, ze luisterde goed naar haar hoek. Halverwege de tweede miste Lotte een stoot, waardoor haar schouder uit de kom schoot. De scheidsrechter stopte hierdoor de partij. Lotte heeft heel goed gevochten, ze stond voor op punten. Op naar de volgende als haar schouder weer genezen is!

Inge
Inge had een hele sterke tegenstander met ervaring in MMA-wedstrijden en oud-UFC kampioen Germaine de Randamie in haar hoek. Het was een mooie partij die veel heen en weer ging. Er werd mooi gecombineerd en veel getrapt. Haar tegenstander raakte Inge een paar keer duidelijk op haar hoofd en hier scoorde ze veel punten mee, waardoor ze de partij uiteindelijk won. Goed gestreden Inge, on to the next!

Ahmad
Ahmad had een tegenstander die de C-Klasse kwam instromen vanuit een Chinese vechtsport. In de eerste ronde kreeg Ahmad 8 tellen, maar hij gaf bijna direct daarna zijn tegenstander 8 tellen. Het was duidelijk dat beide heren niet van plan waren met een puntenwinst naar huis te gaan en dit maakte de partij heel spannend. De tweede ronde ging gelijk op, met een kleine voorsprong voor Ahmads tegenstander. In de derde ronde begonnen beide heren weer explosief. Halverwege deze ronde liep Ahmad in een harde hoge trap waardoor hij K.O. ging. Hij heeft gestreden als een leeuw, maar ook dit hoort erbij. Op naar de volgende!

Emiel
Emiel vocht een rematch tegen zijn tegenstander uit Harkema, ongeveer 2 maanden geleden. Hiertegen had hij onbeslist gevochten die dag. Deze keer deed hij veel beter wat hij de vorige keer niet deed. Mooie trappen, sterke knieën en domineren in de clinch. Zijn tegenstander maakte meer stoten maar die kwamen voor 90% op Emiels dekking, terwijl Emiel het meeste ook daadwerkelijk raakte. Hij liet duidelijk zien dat hij had geleerd van de vorige partij en deed waarvoor hij getraind had. Het wegdraaien in de clinch en gebruik maken van afhouders en knieën gecombineerd met lange stoten was het plan. De dag voor de wedstrijd was deze strijder ziek thuis gebleven en dan toch zo’n partij neerzetten, dat is een hele prestatie. Gefeliciteerd Emiel! Osu!

Je kunt alle gala’s waar Tabonon-leden vechten live volgen via de livestream op ons Instagramaccount.

Dit verslag is geschreven door stagiaire en wedstrijdvechter Ricardo.

Vond je dit interessant? Kijk dan ook eens op onze blog voor nog meer interessante artikelen! 

Ben je nog geen lid bij ons, maar lijkt het jou ook te gek om eens in de ring te staan? Kom dan langs voor een gratis proefles.