Victor: Eerste keer kickboksen was best spannend!

Hoe kom je nou vanuit Leiderdorp bij Tabonon in Zwolle terecht? Daar gaan we het deze week onder andere over hebben met Victor (31). Deze sportieve kerel mag in zijn vrije tijd graag sporten en kwam via zijn geliefde in aanraking met kickboksen én Tabonon. Ook nieuwsgierig geworden? Lees hier zijn verhaal.

‘’In mijn vrije tijd doe ik voornamelijk duursporten. Zwemmen, hardlopen en met name wielrennen. Daar zoek ik graag het avontuur in op. Zo heb ik in 2017 deelgenomen aan ‘The Ride’. Daarbij heb ik samen met vrienden in acht dagen zo’n 1.300 km gefietst vanuit Italië naar Nederland. Een ander sportief hoogtepunt heb in 2018 in Azië beleefd. Daar heb ik op eigen initiatief Taiwan rondgefietst. Dat was een avontuur van zeventien dagen waarin ik een afstand van zo’n 2.000 km heb afgelegd.

Eerste keer Tabonon

Het is niet zo dat ik iedere week vanuit Leiderdorp naar Zwolle kom om te kickboksen. Dat zit toch iets anders. Mijn vriendin Trudy is trainster bij Tabonon en zodoende heb ik kennis mogen maken met kickboksen. Als we in Zwolle zijn gaan we wel eens samen trainen.

Toch vond ik het de eerste keer wel erg spannend. Ik had nog geen ervaring met vechtsport en wist niet goed wat ik kon verwachten. Bij binnenkomst maakte ik kennis met een open, vriendelijke sfeer. Dat deed me enorm goed! Iedereen stelde zich netjes voor en Trudy en ik deden samen een pads- en conditie training.

Ik wilde me natuurlijk wel bewijzen aan Trudy en ik hield me goed staande al zeg ik het zelf! De tweede keer dat we samen naar Tabonon gingen deed zij het uur voor gevorderden. Ze had blijkbaar wel genoeg vertrouwen in me dat ze me alleen naar het uur voor beginners durfde te laten gaan. Zo konden we allebei op ons eigen niveau trainen.

Introductiecursus kickboksen

Na twee trainingen heb ik me op een gegeven moment ingeschreven voor de introductiecursus kickboksen. Hierbij krijg je in twee weken tijd, vier trainingen die goed op elkaar aansluiten. Je maakt kennis met kickboksen en ook met Tabonon. Dan heb ik het bijvoorbeeld over de gebruiken en gedragsregels van Tabonon. Uiteraard leer je ook hoe het is om een vechtsport te doen en welke technieken daar bij komen kijken.

Als je nieuwsgierig bent is het een leuke, toegankelijke manier om kennis te maken met kickboksen. En je kunt via deze weg gemakkelijk aansluiten bij de reguliere trainingen van Tabonon. Je wordt op een goede manier voorbereid. De lessen zijn professioneel en er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Ik ben positief verrast door het beeld dat ik nu van Tabonon en vechtsport heb. Het is echt een aanrader!”

Wil jij nou net als Victor verder kennis maken met kickboksen en met Tabonon? Geef je dan hier op voor het introductieprogramma kickboksen. Hier maak je samen met andere mensen kennis met alle gebruiken en basistechnieken.