Thomas: Kickboksen is stiekem een denksport

Als je maar met plezier die kant op gaat! Dan houd je alles goed vol. Of het nou je werk, hobby of iets anders is. Daar is Thomas (32) altijd mee bezig en dat lukt hem ook vrij aardig. Waar hij dan met name naar op zoek is? Afwisseling en uitdaging. Zowel in zijn werk als in privé. Hoe dat er ongeveer uitziet? Lees het hier zelf.

‘’Van oorsprong kom ik uit Enschede en ik woon sinds 2010 samen met mijn vrouw in Zwolle. We hebben een zoontje van twee en in het dagelijks leven werk ik bij KPN in Amsterdam. Daar werk ik inmiddels al weer veertien jaar trouwens. Dat zit wel enige nuance in, want daar heb ik iedere twee a drie jaar een andere functie gedaan. Als ik op een gegeven moment het trucje doorheb, ben ik toe aan wat anders.

Meteen verkocht aan kickboksen

Ik herinner me nog goed dat ik in januari 2018 een nieuwjaarsborrel had met een vriend van me. Je kent het wel, die gesprekken over sporten en goede voornemens. Mijn maat zei dat hij samen met zijn zwager aan het kickboksen was bij Tabonon en dat ik echt een keer mee moest gaan.

In die periode was ik veel aan het hardlopen. Dat deed ik zo’n twee keer per week met als hoogtepunt de Strongmanrun in Hellendoorn. Toch leek het me wel leuk om een keer te gaan kickboksen. Even een keer wat anders dan een duursport. En hardlopen doe je in je eentje, waarbij je bijna geen andere mensen spreekt. Die gezelligheid miste ik een beetje.

Zo kwam ik op een zekere dinsdagavond binnen bij Tabonon in Oost. Bij binnenkomst stelde iedereen zich netjes voor. De sfeer was heel open en vriendelijk herinner ik me nog. Tijdens de training ging ik helemaal stuk. Wat was dat intensief zeg, heerlijk! We gingen toen ook meteen sparren. Dat gaf me echt een ontzettende kick en ik was meteen verkocht. Ik vind het oprecht jammer dat ik pas anderhalf jaar geleden ben begonnen met kickboksen. Had ik echt eerder moeten doen.

Stiekem een denksport

Iedere week probeer ik twee a drie keer te trainen bij Tabonon. In ieder geval één keer een techniek training en daarnaast vaak pads- en/of zaktraining. Die afwisseling maakt het voor mij leuk, omdat je aandacht schenkt aan verschillende elementen. De verschillende trainingen vullen elkaar mooi aan, waarbij alles weer samenkomt tijdens het sparren.

Mensen zeggen wel eens dat je je hoofd zo lekker leeg kan maken bij kickboksen. Dat is ook wel zo, maar stiekem vind ik het ook een denksport. Je moet wel scherp zijn, goed op je techniek letten en je tegenstander in de gaten houden. Het voordeel daarvan is, dat je nergens anders aan kunt denken. Anders kom je er wel achter natuurlijk.

Op termijn zou ik graag willen doorstromen naar de gevorderde trainingen. Momenteel train ik nog bij de beginners, maar dat zou een mooie volgende stap zijn. Zo blijf ik mezelf uitdagen wat maakt dat ik m’n grenzen kan verleggen en beter word. Wellicht dat ik in de toekomst mee ga doen met de Matsuri, maar daar is het nu nog te vroeg voor. Zolang ik maar met plezier die kant op blijf gaan komt dat waarschijnlijk vanzelf. Osu.’’

Ben jij nou ook wat toe aan wat anders? Doe je al jaren hetzelfde en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Komen dan een keer langs bij een van de drie locaties van Tabonon. De deur staat altijd voor je open en als je wilt kan je deelnemen aan een gratis proefles. Meld je hier meteen aan!