Sylvan: Tabonon is een team

Inmiddels traint Sylvan (32) al ruim vier jaar bij Tabonon. Zijn eerste kickboks-lessen herinnert hij zich nog goed. De sfeer, de trainers, alles klopte. Er was meteen een klik. Door doelen te stellen ontwikkelt hij zich goed. Waar hij vier jaar geleden voor het eerst zijn bandage omdeed, heeft hij een paar weken geleden zijn eerste partij gevochten én gewonnen! Wat is de reden dat hij altijd een doel nodig heeft? Lees hier het verhaal van Sylvan.

‘’Uitzonderingen nagelaten, maar ik ben bij bijna iedere dag bij Tabonon te vinden. Naast mijn werk vind ik het ook heerlijk om ook andere dingen te doen. Ik vind afwisseling erg fijn. In mijn werk ben ik bijvoorbeeld deels docent en deels onderzoeker. Zo ben ik altijd actief met mijn vak bezig, waardoor ik mezelf blijf ontwikkelen. Dat neem ik weer mee als ik voor de klas sta. Dan kan ik mijn kennis en ervaringen weer overbrengen op een ander.

Tabonon is een team

De verschillende trainers hebben hun eigen specialiteiten. Waar de één goed is op het gebied van techniek, heeft de ander weer extra aandacht voor kracht en conditie. Dat is precies de afwisseling die het voor mij leuk maakt. In een fijne sfeer trainen we samen om beter te worden. Hoewel kickboksen een individuele sport is, heerst er bij Tabonon wel een groot teamgevoel vind ik.

Je traint op je eigen niveau en dat zorgt ervoor dat je veel kunt leren. Met mijn ervaring vind ik het ook leuk om anderen te helpen. Dat is ook een van de redenen dat ik docent ben geworden. Veel mentale dingen uit het kickboksen kan ik ook weer gebruiken in mijn vak. Wat doe je in een wedstrijd als het even niet gaat? Stop je of ga je door? Dat is iets waar studenten ook vaak mee worstelen. Als het moeilijk is, haak je dan af of stop je er extra energie in waardoor je het wel haalt? Daar help ik mijn studenten graag mee, zodat zij hun doelen kunnen halen.

Doelgericht

Ik wil altijd het beste uit mezelf halen. Dat heb ik altijd al gehad. Als iemand tegen me zegt dat ik iets niet kan, wil ik het tegendeel bewijzen. Ik wil het met name aan mezelf bewijzen. Op het moment dat ik mijn doel dan heb gehaald, geeft me dat veel vertrouwen. Net als bij mijn wedstrijd laatst. Vier jaar geleden had ik niet de intentie om wedstrijden te gaan doen. Ik begon gewoon aan mijn techniek en conditie te werken. Daarna ging ik naar de spar-uren en heb ik me ingeschreven voor de Matsuri. Toen ik dat had meegemaakt wist ik wat mijn volgende doel ging worden. Een échte wedstrijd.

Tijdens mijn wedstrijd stond ik vol zelfvertrouwen in de ring. Door de sfeer bij Tabonon kon ik het beste uit mezelf halen tijdens de trainingen. Ik was enorm goed voorbereid. Dat heb ik samen met iedereen van Tabonon gedaan. Deze wedstrijd mocht ik voor Tabonon vechten en mijn overwinning draag ik op aan iedereen op die wat voor mij heeft betekend. Osu.’’

Wil jij ook in een fijne omgeving werken aan jouw persoonlijke doelen? Dat kan! Tabonon heeft een ruim lesaanbod. Dat maakt het mogelijk om gericht aan jouw doel te werken. Wil je eens kennis maken met Tabonon? Meld je dan hier aan voor een gratis proefles op één van de drie locaties in Zwolle of Raalte.