Robin: Meteen een klik met kickboksen

Deze week maken we kennis met Robin (32). Trotse vader van twee kinderen en woonachtig in Dalfsen. Inmiddels is hij alweer zo’n tweeëneenhalf jaar actief lid bij Tabonon. Hij traint gemiddeld twee keer per week en heeft alle edities van de Matsuri meegedaan. Wat de reden is dat hij wilde gaan kickboksen? Lees het hier zelf.

‘’Ik heb eigenlijk altijd een interesse gehad voor vechtsport. Vroeger heb ik tot aan mijn twaalfde aan judo gedaan en ik mag het ook graag op tv kijken. Wat dat betreft is het best vreemd dat ik het nog maar tweeënhalf jaar aan het kickboksen ben. In de tussentijd heb ik nog voetbal en fitness gedaan, maar dat werkte niet voor mij.

Is Tabonon niks voor jou?

Voetbal werd vervangen door werken op zaterdag en bij de fitness verwaterde mijn goede insteek al snel. Als ik het alleen moet doen dan houd ik het minder goed vol. En bijkomend feit is dat ik fitness niet echt leuk vond. Ik wilde wel graag fitter worden, maar ik ging met het gevoel dat ik moest in plaats van dat ik mocht. Dus vaak was ik al snel thuis en was ik ook niet bepaald voldaan. De motivatie was er gewoon niet.

Toen hoorde ik via een vriend dat Tabonon misschien wel wat voor mij was. In eerste instantie twijfelde ik, omdat ik toch een negatief beeld had van zo’n soort sportschool. Ik besloot eerst op een avond te gaan kijken. Bij binnenkomst waren mijn vooroordelen meteen verdwenen! Geen macho’s en het was de gemoedelijke sfeer die met name mijn aandacht trok. Toen heb ik me aangemeld voor een proefles waarna ik me meteen heb ingeschreven.

Meteen een klik met kickboksen

Tot de dag van vandaag ga ik altijd met veel plezier naar Tabonon. Wat ik het leukste vind? Dat het een technische sport is waarbij je ook veel moet nadenken. Die combinatie maakt het vooral tof. Je moet je kop er goed bijhouden. Je hebt simpelweg geen tijd om ergens anders aan te denken.

Dat is ook prettig, want ik heb een vrij hectische baan. Dus het is gezond als ik mijn zinnen even kan verzetten. Ik heb er gewoon een klik mee. Dat je in groept traint is voor mij ook een voordeel, het motiveert (dat had ik bij fitness dus totaal niet). Als de trainer je niet tot het uiterste drijft, dan doet je maatje dat wel. Je wilt ook niet voor elkaar onder doen natuurlijk. Uiteraard vanuit wederzijds respect.”