Rick: Door kickboksen weet ik beter de balans te vinden

Niet alleen ouders geven het goede voorbeeld. Soms zijn de rollen gedraaid en dat bewijst het verhaal van Rick (38) uit Raalte. Waar hij voorheen nooit echt bezig was met sport, voelt hij zich nu naar eigen zeggen schuldig als hij ‘maar’ één keer per week aan het kickboksen is. Ook nieuwsgierig geworden? Lees hier het verhaal van Rick.

‘’Samen met mijn vriendin en drie kinderen woon ik in Raalte. Ik verdien mijn brood met een eigen makelaarskantoor, ALEX woon- & bedrijfsmakelaars in Zwolle. Een jaar of vier geleden ben ik voor mezelf begonnen en het ondernemer zijn bevalt me ontzettend goed! De eerste twee jaar waren erg pittig, maar inmiddels durf ik te stellen dat alles nu in balans is.

Kickboksen op zolder

In een vaag verleden heb ik al eens een proefles gedaan bij een andere sportschool dan Tabonon. Daar had ik uiteindelijk geen klik, maar ik had wel alle spullen gekocht. Dat past wel bij mij, want als ik ergens aan begin moet het goed zijn. Al die spullen lagen al een eeuwigheid bij ons op zolder en de kinderen speelden daar wel eens mee. En op een dag wilde mijn dochter graag op kickboksen.

Daar is ze in november ’18 mee begonnen op de locatie in Raalte van Tabonon. Ik ging natuurlijk mee om te kijken, want dat vond ik wel gaaf! En het duurde maar even. Een paar dagen later had ik mezelf ook ingeschreven. Meteen nieuwe spullen aangeschaft en twintig PT-lessen gekocht. Als ik ergens aan begin..

Hoofd leeg, lichaam leeg

Inmiddels train ik alweer ruim zes maanden en ik vind het heerlijk. Iedere week doe ik één uur PT in Zwolle en daarnaast nog een groepsles in Raalte. Nooit gedacht dat ik een sport zo leuk zou vinden. Daar moet mijn vriendin ook nog aan wennen. Laatst zei ze nog tegen mij dat ze me niet herkende op het gebied van sport!

Het is fijn om op een leuke manier fit te worden. Zowel lichamelijk als geestelijk. Mijn baan is vrij hectisch en dan is het fijn om even stoom af te blazen. Hoofd leeg, lichaam leeg en de volgende dag weer lekker fris starten. Die bewustwording heeft me enorm goed gedaan. Het zorgt voor meer balans in mijn leven.

Ik hoor mezelf nog zeggen dat ik nooit een wedstrijd wilde gaan doen. Maar toch lijkt me de Matsuri wel een mooi evenement om naartoe te werken. Echt een meetmoment om te kijken waar ik sta. Soms denk ik dat ik wel wat combinaties beheers. Echter, als ik dat aan het sparren ben is het toch wel erg moeilijk. Ik moet nog leren om het spel te spelen. Gewoon veel uren maken, ervan genieten en wellicht zie je me ooit in de ring staan bij de Matsuri. Osu.’’