De organisatie achter de Matsuri

Op 17 maart staat er weer een Matsuri op de agenda! Het is de tweede Matsuri die binnen de muren van Tabonon georganiseerd wordt. Net als vorig jaar stappen 60 van onze leden op deze dag de ring in om een partij tegen elkaar te vechten. Ook deze keer zal de gym weer vol zitten met familie, vrienden en kennissen om ze aan te moedigen. De wedstrijden worden door een professionele jury beoordeeld op punten en techniek, waarna alle deelnemers een beker krijgen. Een hele organisatie dus om klaar te spelen! Wie organiseren de Matsuri en waarom? Ze vertellen het je zelf!

Jeroen (links voor) is 41 jaar en kickbokst 2 jaar
Ik heb altijd de visie dat ik betrokken wil zijn bij de club waar ik sport. Ik wil er iets voor doen. Tabonon heeft veel betekend toen het wat minder goed met mij ging en nu wil ik iets terugdoen. Het mee helpen organiseren van de Matsuri is een stukje loyaliteit. En het is natuurlijk heel leuk.

Teus (links achter) is 57 jaar en doet 2,5 jaar MMA/Grappling
Ik vind het mooi om iedereen op een laagdrempelige manier de kans te geven om te voelen hoe het is om een wedstrijd te doen. Het ernaar toe trainen, de warming-up, de coaching, het in de ring staan en daarna de partij. Luisteren naar je coach en in de ring alles laten zien wat je geleerd hebt. Door de Matsuri krijgen mensen de kans om dit te ervaren, terwijl ze die kans anders niet hadden gepakt.

Mirthe (rechts achter), is 22 jaar en kickbokst 5 maanden|
Vanuit mijn stage help ik mee organiseren. Toen ik gevraagd werd of ik de Matsuri wilde helpen organiseren had ik al ja gezegd, voordat ik wist wat het eigenlijk was. Toen ik erachter kwam wat het was, leek het me ook heel leuk. Meehelpen in de organisatie van evenementen heb ik al vaker gedaan en vind ik erg leuk!

René (rechts voor) is 40 jaar en kickbokst 20 jaar
Vorig jaar was de Matsuri zó geslaagd dat we toen al hadden besloten dat we er nog een zouden gaan organiseren. Iedereen was toen laaiend enthousiast en dat was heel mooi om te zien. De Matsuri is voor iedereen, er is een echt jury. Je kunt hierdoor een wedstrijdje doen op uithoudingsvermogen en punten, zonder elkaar kapot te maken. Hiermee willen we iedereen een kans geven om een keer in de ring te stappen. Het is écht voor iedereen: het is voor leden die misschien vanwege hun werk geen echte wedstrijden kunnen vechten of voor mensen die dit weleens willen ervaren, maar die ambitie niet hebben. En het kan een opstap zijn voor mensen die echt wedstrijden willen gaan vechten. Ik vind het mooi om te helpen organiseren en verzorgen van dit evenement en van daaruit voor Tabonon een mooi evenement neer te zetten.

Wist je dat…?
Deze Matsuri verbonden is aan een prachtig goed doel? We willen aan de hand van dit evenement aandacht en daardoor geld ophalen voor Stichting Tegenkracht. Een stichting die kankerpatiënten sportbegeleiding op maat biedt. Binnenkort meer hierover op onze blog!

Meedoen met de Matsuri?
Wil je meedoen met de Matsuri? Schrijf je dan in bij een van onze gastvrouwen/heren en laat het je trainer weten! Deelname kost €5,-.