Even voorstellen: trainer en LMA-student Marjolein

Marjolein Kloeze, 26, geeft elke vrijdagavond kickbokstraining bij Tabonon Raalte. Ondertussen werkt ze hard toe naar het behalen van haar diploma voor de Lerarenopleiding Martial Arts (LMA). “Ik vind het belangrijk om een diploma te halen zodat ik officieel bevoegd ben om les te geven.” Ze vertelt haar verhaal.

“Vechtsport heeft me altijd geïnteresseerd. Mijn eerste les proefde naar meer. Nu  kickboks ik zo’n vierenhalf jaar, waarvan één jaar binnen Tabonon. Als ik een sport doe, wil ik naar een wedstrijdniveau toe trainen. Ik heb de ambitie om zo snel mogelijk te groeien en het voor mij hoogst haalbare niveau te halen. Als ik ergens voor ga, wil ik het ook goed doen. Kickboksen ervaar ik als een intensieve en leerzame sport. Het is elke keer een uitdaging, zowel lichamelijk als psychisch. Ook zorgt het trainen met veel verschillende mensen voor veel schakelen en dat maakt dat ik steeds opnieuw uitgedaagd word.

Leraar Martial Arts opleiding: verbreding van kennis

Naast het trainen in Zwolle, geef ik elke vrijdagavond les in Raalte en steek ik veel tijd in mijn opleiding tot Leraar Martial Arts. Ik vind het belangrijk om een diploma te halen zodat ik officieel bevoegd ben om les te geven. Tijdens de opleiding leren we niet alleen over techniek en lesgeven, maar bijvoorbeeld ook over blessures en voeding. Het is een verdieping en verbreding van mijn kennis.

Goede techniek leren in de les

Ik ben in het lesgeven gerold doordat ik door een andere sportschool gevraagd was om het dames uur les te geven. Enthousiast nam ik dit aanbod aan. Ik trainde toen net een paar maand binnen Tabonon en kwam er  al snel achter dat ik liever onder één sportschool actief wilde zijn. Toen ik het voorstel van Hanieh kreeg om in Raalte les te gaan geven, was de keuze snel gemaakt.

Het uitvoeren van goede technieken vind ik belangrijk, hier ligt mijn focus dan ook tijdens mijn les. Ik wil dat de leerlingen iets leren én dat ze plezier hebben tijdens de training. Daarom zorg ik voor gevarieerde lessen, afgewisseld met kracht-, techniek- en conditietraining.

Kickboksen combineren met SPH

In de toekomst wil ik graag het kickboksen integreren met mijn werk als sociaal hulpverlener. Dit door specifieke lessen aan te bieden waarbij kickboks als middel wordt gebruikt voor persoonlijke progressie.