Even voorstellen: trainer en LMA-student Marjolein

Marjolein Kloeze, (1991), geeft elke vrijdag ochtend en avond kickbokstraining bij Tabonon West en Raalte. In 2018 heeft ze haar diploma voor de Lerarenopleiding Martial Arts (LMA) behaald. Ze vertelt haar verhaal.

“Vechtsport heeft me altijd geïnteresseerd. Mijn eerste les proefde naar meer. Ik kickboks sinds 2012 en sinds januari 2017 binnen Tabonon.

Kickboksen ervaar ik als een intensieve en leerzame sport. Het is elke keer een uitdaging, zowel fysiek als mentaal.  Het trainen met verschillende mensen houdt de uitdaging er in.

Goede techniek leren in de les

Ik ben in het lesgeven gerold doordat ik door een andere sportschool gevraagd was om het dames uur les te geven. Enthousiast nam ik dit aanbod aan. Ik trainde toen net een paar maand binnen Tabonon en kwam er  al snel achter dat ik liever onder één sportschool actief wilde zijn. Toen ik het voorstel van Hanieh kreeg om in Raalte les te gaan geven, was de keuze snel gemaakt. Ik ben vrijwel direct begonnen aan de leraren opleiding zodat ik daarna gediplomeerd aan de slag kon.

Het uitvoeren van goede technieken vind ik belangrijk, hier ligt mijn focus dan ook tijdens mijn les. Ik wil dat de leerlingen iets leren én dat ze plezier hebben tijdens de training. Daarom zorg ik voor gevarieerde lessen, afgewisseld met kracht-, techniek- en conditietraining.

Kickboksen combineren met sociaal werk

Kickboksen valt ook erg mooi te integreren met mijn werk als sociaal hulpverlener. Specifieke lessen waarbij kickboks als middel wordt gebruikt voor persoonlijke progressie. Dit wordt aangeboden middels workshops of periodieke lessen in het rooster. Hier zet ik me met enthousiasme voor in.