Lize: Ik wil graag deel uitmaken van Tabonon

Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar niks is minder waar. Het fysieke aanspreekpunt voor vragen, advies over je bescherming of gewoon een gezellig praatje. Het is weer eens hoog tijd om in gesprek te gaan met een gastvrouw of –heer. Deze week gaan we kennis maken met Lize (16) uit Zwolle. Ze is gastvrouw op de locatie in West van Tabonon.

‘’Afgelopen februari ben ik gestopt met mijn opleiding Verpleegkunde. Het paste bij nader inzien toch niet helemaal bij me. Ik ben een ontzettend sportief type en kwam zo al snel uit bij een nieuwe studie. In september ga ik daarom starten met de opleiding Sport & Bewegen op het Deltion College in Zwolle.

Stage bij Tabonon

Mijn vader las een half jaar geleden een artikel in de krant over Tabonon. Hij vroeg aan me of dat niet wat voor mij was. Destijds zat ik nog op basketbal, maar ik had altijd al een soort van interesse voor vechtsport. Hoewel mijn beeld voornamelijk bestond uit harde, agressieve gasten besloot ik toch om een proefles te doen.

Mijn eerste training was een dames-uur. Dat voelde toch wat veiliger. Ik weet nog goed dat ik binnenkwam op locatie in Oost. De geur van zweet getuigde van een intensieve sportschool! Na mijn eerste training was ik meteen verkocht. Inmiddels train ik vaak wel vier keer per week bij Tabonon.

Met het oog op mijn nieuwe opleiding kwam ik met Hanieh in gesprek. Voor mijn opleiding dien ik zelf een stage plek te regelen en dat kon bij Tabonon. Hoewel dat pas in september begint, ben ik iedere dinsdagavond van 16.30 – 21.00 uur gastvrouw op de locatie in West.

Leuk om gastvrouw te zijn

Het bevalt me enorm goed om gastvrouw te zijn. Je doet veel verschillende dingen en hebt veel contact met mensen. Je zorgt ervoor dat mensen zich thuis voelen, maakt wat dingen schoon, zorgt voor de koffie & thee en bent het aanspreekpunt voor allerlei vragen. Het leukste vind ik om nieuwe leden te ontvangen. Dan mag ik ze uitleggen wat Tabonon is en wat we voor ze kunnen betekenen.

Het team van Tabonon doet er zo veel aan om er een succes van te maken. Ik ben een avondje per week gastvrouw. Dat is maar een heel klein ding van het geheel, maar ik wil daar graag deel van uitmaken. Vele handen maken licht werk en voor wat hoort wat. Bij Tabonon doen we het samen en dat spreekt me ontzettend aan. Daar wil toch iedereen deel van uitmaken?’’

Wil jij ook graag je steentje bijdragen bij Tabonon? Dat kan natuurlijk altijd. Voor iedereen is plek. Of dat nou als gastvrouw of wat anders is. Stuur gewoon een e-mail naar info@tabonon.nl of ga ik gesprek met de gastvrouw of -heer.