Jeanine: Doe gewoon wat je leuk vindt!

Gewoon doen wat je leukt vindt. Zo kan je de blog van deze week in een zin samenvatten. Dat klinkt natuurlijk vanzelfsprekend, maar doe je dat zelf ook altijd? We gaan vandaag kennismaken met Jeanine (48). Samen met haar man en twee kinderen is ze nagenoeg de buurvrouw van Tabonon. Wat haar verhaal is? Lees het zelf.

‘’In het dagelijks leven werk ik als communicatie adviseur en grafisch vormgever. Voor laatstgenoemde rol heb ik een paar jaar geleden nog een studie afgerond en twee jaar geleden ben ik voor mezelf begonnen. Ik werk met name in het culturele veld in de omgeving Zwolle en dat bevalt me enorm goed!

Kickboksen is ontspanning

Het gaat ontzettend goed met mijn werk. Dat maakt echter wel dat het me veel tijd kost en sporten er soms bij in schiet. Als je veel met je hoofd werkt dan is het fijn om afleiding te vinden in andere dingen. Zo heb ik meerdere dingen geprobeerd. Na een drukke dag even op de bank gaan liggen, je kent het wel. Of even een stuk gaan wandelen. En ga zo maar even door.

Geen van die dingen werkte echt voor mij. Tijdens een wandeling of een banksessie bleef ik dan toch wel aan het werk denken. Het werd tijd voor wat anders. Op Google zocht ik naar personal training (PT) kickboksen en zo kwam ik bij Tabonon terecht. Toen heb ik me eigenlijk meteen aangemeld voor een kennismakingsgesprek.

Zo’n twee maanden geleden liep ik bij Tabonon naar binnen en werd ik door Hanieh (eigenaresse) zeer vriendelijk ontvangen. De eerste twee a drie PT lessen heb ik van haar gehad en nu word ik door Roos één keer in de week getraind. Het is heerlijk trainen met Roos! Hoewel het fysiek ontzettend zwaar is, kan ik me volledig ontspannen. Ik word zo hard aan het werk gezet dat ik geen tijd heb om aan wat anders te denken. Overigens nooit geweten dat kickboksen zo’n technische sport is.

Doe wat je leuk vindt

Ik train pas net een paar weken, maar ik merk al veel verschillen bij mezelf. Mijn conditie is al een stuk beter en ik zit gewoon lekkerder in m’n vel. In mijn hoofd is het een stuk rustiger. De balans tussen werk en ontspanning is meer in evenwicht. Daar ben ik nu vooral mee bezig. Me beter voelen. Dat gaat goed, maar ik wil het liefst twee a drie keer per week trainen. Lekker kapot gaan en op een andere manier moe worden dan van het werk.

Toen ik twee jaar geleden voor mezelf begon en een studie startte zeiden veel mensen: ‘’Zou je dat wel doen? Je bent dan 45 geweest als je daar allemaal klaar mee bent. ’’Maar waarom zou je het niet gewoon doen als het je leukt lijkt? Als je het niet probeert dan weet je het ook nooit. Dat heb ik een paar weken geleden ook gedaan met kickboksen en daar heb ik geen seconde spijt van gehad. Dus voor iedereen die denkt dat het te laat is om wat anders te gaan doen: Doe gewoon wat je leukt vindt!’’

Wil jij nou net als Jeanine ook een personal training doen bij Tabonon? Klik dan hier voor meer informatie. Naast personal training kan je ook aan groepslessen op verschillende niveau’s. Kom je liever langs? Dat kan, want de deur staat bij Tabonon voor iedereen open!