Donovan is kickbokstrainer bij Tabonon Zwolle MMA & Kickboksen

Onze nieuwste trainer Donovan: ‘Verliefd op kickboksen’

Donovan van Aerde (29, midden op de foto) is sinds afgelopen week officieel onderdeel van het Tabonon-team als trainer. Lesgeven is zijn passie die hij voornamelijk uitoefent door het wedstrijd- en gevorderdenuur training te geven. “Ik dacht altijd dat ik verliefd was op boksen. Maar toen ik begon met kickboksen, werd ik nog verliefder.” Hij vertelt zijn verhaal.

“Lesgeven is echt mijn passie, het geeft zo veel voldoening. Driekwart jaar geleden begon ik met trainen bij Tabonon. Ik gaf toen zelf training bij Boksvereniging Assen en kwam er al snel achter dat Tabonon een bokstrainer zocht. Daarna ging het balletje rollen. Inmiddels geef ik bij Tabonon training aan de wedstrijdgroep en op woensdagochtend geef ik een les in Zwolle voor iedereen. Daarnaast ga ik binnenkort ook kickboksles geven in Raalte en ik help mee met de workshops die Tabonon geeft. Ik ben dan ook gestopt met lesgeven bij de Boksvereniging Assen, zodat ik mijn tijd bij Tabonon kan besteden. Wel heb ik sinds een paar maanden mijn eigen gym in Assen, waar ik 2 keer per week zo’n 20 kids kickboksles geef. Dat is zó leuk om te doen!

Complete vechter worden

Toen ik 20 was fitneste ik iedere dag, vaak zelfs twee keer per dag. Na een tijdje werd dat een beetje saai, dat trekken en duwen aan die ijzers altijd. Vroeger stoeide en ‘vocht’ ik veel met mijn 2 broers. Daarnaast deed ik judo. Toen ik dan ook wat anders wilde doen dan fitness, ben ik gaan boksen. Ik was meteen verliefd! Het was superleuk om te doen.

Jaren heb ik gebokst, maar toen ik daar beter in werd voelde het niet compleet. Ik kon goed boksen, maar ik kon niet trappen. Ik wilde een completere vechter worden, dus ben ik toen gaan kickboksen. Ik dacht altijd dat ik verliefd was op boksen, maar toen ik ging kickboksen werd ik nóg veel verliefder. Eigenlijk ben ik toen een beetje ‘vreemd gegaan’ op het boksen.

Discipline brengt je verder

Als trainer vind ik het heel belangrijk dat je met respect met elkaar omgaat. Daarnaast ben ik wat meer van de old-school stijl training geven. Vroeger luisterde de leerling altijd naar de sensai en deed de leerling wat de sensai zei. Ik vind dat nog steeds belangrijk. Als een leerling dan ook denkt ‘ik kan niet meer’ en de sensai zegt ‘doorgaan’, dan ga je door! Dat soort discipline brengt je verder. Je neemt het ook mee in je dagelijks leven, daardoor kom je ook sterker in je schoenen te staan.

Iedereen aan zijn eigen doel werken

Ook vind ik het heel belangrijk om hard te trainen: Leuke combinaties maken en goed aan de conditie werken. Iedereen komt naar een training met een ander doel. Ik vind dat iedereen in mijn trainingen plezier moet hebben, maar ondertussen aan zijn eigen doel kan werken en dat doel kan behalen. Je moet in een training krijgen waar je voor komt, of dat nou wedstrijdvechter worden is of je gewoon aan je conditie wilt werken of misschien af wilt vallen.

Gezellig kletsen doen we ná de training

Bij Tabonon is het heel gezellig. Van de 10 mensen blijven er 9 na de training nog even zitten kletsen. Sfeer vind ik heel belangrijk in een sportschool: je moet je er thuis voelen en met plezier heen gaan, want je komt er vaak. Maar kletsen doen we na de training. Tijdens de training wil ik dat mijn leerlingen 110% geven.”

4 antwoorden
 1. Debrah van Aerde
  Debrah van Aerde zegt:

  Supertrots op mijn zoon… vanaf dat hij kon lopen, is hij altijd in beweging geweest met sport.Vanaf zijn 4e begon hij met zwemmen, voetbal, judo en turnen. Later is daar het boksen en kickboksen bijgekomen. De liefde en passie voor sport zit in zijn bloed. Supertrots en blij dat hij deze weg heeft gevonden en zijn liefde voor kickboksen kan overbrengen op anderen.

 2. Laura
  Laura zegt:

  Mooi artikel over een bijzonder persoon dat weet ik uit eigen ervaring . Iemand die zich zelf heeft gebracht waar die nu is en daar mag die heel erg trots op zijn ! Goede trainer voor zowel jong als oud man en vrouw .. Zeker op zijn plek bij een dynamisch en veelzijdig mooie sportschool als tabanon !

 3. Pascal
  Pascal zegt:

  Supergozer!
  Mijn zoon van 12 heeft een kleine 2 jaar boksles van hem gehad bij bv Assen. Vroeg hem bij wedstrijden ook altijd in zijn hoek. Sociale man met een groot hart voor kids ook! Gelukkig hoeft Staz hem niet te missen want die is naast zijn boksen nu ook gaan kickboksen bij Donovan.

 4. Afzal
  Afzal zegt:

  Donovan heeft mijn zoontje een tijdje lesgegeven, mijn zoon is sinds zijn lessen snel vooruit gegaan zowel fysiek als mentaal.! Hoe hij met kinderen omgaat is gewoon geweldig.
  Ik denk echt dat hij een aanwinst is voor tabonon.
  👊🏽💪🏽

Reacties zijn gesloten.