Coach Betty Tabonon

Even voorstellen: Betty deelt haar kennis en ervaring als coach bij Tabonon

Betty ter Steege (62) uit Wierden werkt in het dagelijks leven als adviseur, trainer en coach. Sinds kort is ze ook teamlid bij Tabonon, waar ze aan de slag gaat als coach ter aanvulling op onze PMT-ers.

“Hanieh had me aan het werk gezien als coach en was geïnteresseerd in mijn werk daarin. Ze vroeg me na enige tijd of ik als coach bij Tabonon wilde komen werken. Ik heb na wat nadenken besloten dat ik graag met mijn kennis en ervaring een bijdrage aan deze sportschool wilde leveren.

Coachen rode draad in het leven

Coachen heb ik altijd al gedaan in mijn werk. Ik heb in het onderwijs gezeten, waar je ook mensen coacht en begeleidt. Daarna heb ik gewerkt in een organisatie voor organisatie- en mensontwikkeling waar ik ook mijn coachende vaardigheden in kon zetten. Het is eigenlijk altijd al een rode draad geweest in mijn leven. Omdat ik kennis en jezelf ontwikkelen heel belangrijk vind, besloot ik daarom een opleiding tot coach te gaan volgen.

Kijken naar de toekomst

De basis van het coachen is oprecht geïnteresseerd zijn in mensen. Ik zie geen geloof, religie of afkomst. Ik zie alleen iemand met een coachvraag. Ik wil samen met die persoon zoeken wat er is in hem of haar wat maakt dat deze persoon deze coachvraag heeft: bijvoorbeeld waarom iemand overspannen is. Ik kijk daarbij niet naar het verleden, maar kijk juist naar de toekomst. Wat ik wil voor mensen is wat zij zelf willen. Samen proberen we daarmee hun vrijheid in het leven te vergroten.

Vechtsport en coaching mooie combinatie

Dat klinkt misschien abstract, maar dat is het eigenlijk niet. Er zijn altijd interne en externe factoren waarom iets gebeurt. Uiteindelijk zal iemand met behulp van coaching zelf zien waar hij of zij vastloopt. Ik loop juist naast die persoon en help hem of haar om zijn eigen antwoorden te laten ontdekken. Vechtsport is daarbij een mooie combinatie. Je lichaam en conditie betekenen ook veel voor je geestelijke welzijn en vice versa. Dat gaat hand in hand.

Thuisgevoel bij Tabonon

Ik train zelf niet bij Tabonon, maar ik zeg nooit nooit! Toen ik voor het eerst binnenkwam bij Tabonon had ik echt nog nooit een dergelijke sportschool gezien. Het ‘wow-moment’ dat ik kreeg toen ik hier voor het eerst binnen stapte, bevestigde mijn goede gevoel. Het kwam ook door de entourage: het had iets warms en voelde prettig. Ik ben nu een aantal keer bij Tabonon binnen geweest. Soms zijn er weinig mensen, andere keren zijn er veel mensen. Wat me opvalt is dat iedereen heel ‘eigen’ door de sportschool loopt. Je ziet dat mensen zich thuis voelen. Dat voelt goed.”

Geïnteresseerd in coaching?

Zit je in de knel, loop je ergens vast of heb je een vraag waar je niet uitkomt? Dan kun je bij Betty terecht. Je kunt haar bereiken via dit mailadres.