Emiel over kickboksen en pannenkoeken

Hoi,

Mijn naam is Emiel Hijnberg. Ik ben geboren in Amersfoort, getogen in Apeldoorn en sinds 2 jaar woon ik in Zwolle. Ik ben hier naar toe gekomen voor mijn studie. Dit jaar ben ik begonnen met afstuderen en in juni hoop ik mezelf sportdocent te mogen noemen.

De eerste keer
Ongeveer twee jaar geleden kwam ik via school bij Team Beast of the East in Apeldoorn voor een workshop kickboksen. Een half jaar later liep ik bij Tabonon naar binnen voor mijn eerst training. Ik was direct verkocht en vanaf begin af aan kwam ik 4 à 5 keer in de week trainen.  Ik ben dus nog niet zo lang actief binnen de vechtsport, wel hoop ik dit jaar nog mijn eerste wedstrijd te vechten. Zo zie je maar, als je veel traint kan het snel gaan..

Sinds kort geef ik ook kickbokstraining. Op vrijdag geef ik een beginners uur in Raalte en ik daarnaast geef een aantal privélessen. Het training geven bevalt me erg goed. Om een betere trainer te kunnen worden besloot ik de cursus LMA (Leraar Martial Arts) te volgen. Twee weken geleden zijn we van start gegaan met deze cursus. Het onderwerp van de eerste bijeenkomst was het geven van een proefles. We hebben een leuke groep cursisten die voor een groot deel van verschillende sportscholen komen. Iedereen heeft een andere kijk op de sport. Om de vier weken hebben we een bijeenkomst en ik heb nu alweer zin in de volgende keer.

Gemotiveerd
Vroeger toen ik nog een andere sport deed moest ik mezelf altijd motiveren om te gaan trainen, maar met kickboksen heb ik dat nooit. Dit komt denk ik grotendeels door de sport, maar ook door de unieke sfeer binnen onze sportschool. Ik vind het mooi dat we een groep zijn waar iedereen bij hoort en waar niemand overgeslagen of niet gezien wordt. Dit vind ik ook belangrijk tijdens mijn eigen trainingen. Ik probeer te zien waar iemand behoefte aan heeft en diegene daar beter in te maken. Als ik merk dat iemand aan het einde van de training wat geleerd heeft dan ga ik met een goed gevoel naar huis. Verder wil ik dat iedereen zich op zijn gemak voelt en op zijn eigen niveau kan trainen.

Pannekoek?
Iets wat maar weinig leden binnen de sportschool over mij weten, maar wat zeker niet vergeten mag worden, is dat ik de beste pannenkoeken van Zwolle maak. Er zijn vast meer mensen die dit claimen, maar deze mensen hebben nog nooit een pannenkoek van mij geproefd. Misschien komt er ooit nog eens een dag dat ik pannenkoeken ga bakken op de sportschool en dat je het zelf kan ervaren.

OSU

1 antwoord
  1. Philip Bouwmeeste
    Philip Bouwmeeste zegt:

    Hoi Emiel,leuk om je verhaal te lezen. Ik vind jou echt
    een visitekaartje en aanwinst voor de sportschool. Volgende maand
    succes met je debuut,osu!

Reacties zijn gesloten.