Ellen over haar eerste kickbokspartij: “Ik ben er klaar voor!”

Op zaterdag 10 juni is het North VS The Rest gala in Drachten. Vanuit Tabonon doen 3 jeugdleden, 1 MMA vechter en 2 kickboksers mee. Ellen van de Hoek is een van hen. Voor haar wordt dit haar eerste kickbokspartij. Super spannend natuurlijk. Ze vertelt over hoe ze zich heeft voorbereid en wat deze wedstrijd voor haar betekent.

“Zaterdag is voor mij een grote dag. Ik kijk er ontzettend naar uit om mijn eerste wedstrijd te vechten, maar ik ben ook blij als deze periode van voorbereiding achter de rug is. Mensen die wedstrijden hebben gevochten zeggen vaak dat het een ultieme kick geeft. Dat geloof ik zeker en ik denk dat die kick te maken heeft met het complete plaatje. Want voordat je de ring in kunt stappen, heb je daar ontzettend veel voor moeten doen en laten.

Ik zal eerlijk zijn, de weg naar deze wedstrijd toe vond ik best wel een rollercoaster. Het ene moment liep ik over van zelfvertrouwen en kon ik niet wachten tot het zover was en het volgende moment vroeg ik mezelf af waar ik aan was begonnen. Omdat ik met wat kilootjes extra was teruggekomen van onze reis door Thailand begin dit jaar, moest ik 5 kilo afvallen. Dus ik moest goed op mijn eten letten en daarnaast trainde ik ontzettend veel en hard. Hierdoor was ik vaak moe. Na een zware training was het regelmatig zo dat ik niets liever wilde dan weer gaan slapen. Ook al was het nog maar midden op de dag. Om goed te kunnen herstellen is voldoende rust belangrijk, dus je kunt je voorstellen dat mijn sociale leven de laatste weken niet bepaald van spontaniteit uit elkaar barste.

Maar goed, ik weet waar ik het voor doe en zoals ik al zei heb ik er ook enorm veel zin in. Ik denk dat ik al wel een jaar of twee aan het twijfelen ben of ik een wedstrijd zal gaan vechten of niet. Maar eind vorig jaar besloot ik dat ik het eeuwig zonde zou vinden wanneer ik over een jaar of tien zou moeten zeggen: “Eerder heb ik ook veel getraind, maar ik durfde nooit de stap te zetten om een wedstrijd te vechten..“ Dus ik wil dit gewoon minimaal één keer gedaan hebben.

Zoals jullie misschien weten was ik eigenlijk altijd vooral in de MMA trainingen te vinden. Kickboksen vind ik ook leuk om te doen, maar MMA is voor mij het complete plaatje. Ik vind het gaaf dat er zoveel mogelijkheden zijn en dat het vanwege het grote technische aspect van de sport niet uitmaakt dat de ander veel sterker is dan jij. In eerste instantie wilde ik dan ook graag een MMA partij vechten. Maar met de wetenschap dat maar weinig meiden deze sport beoefenen en dat de kans op de tegenstander daardoor kleiner was, heb ik aangegeven dat ik eventueel ook wel wilde kickboksen. En zo gebeurde het, een MMA tegenstander was niet te vinden maar er was wel iemand voor een kickbokspartij. De laatste weken heb ik dus mijn focus verlegd naar het kickboksen. Gelukkig trainde ik al langere tijd 1x per week samen met Wim en had hij er al voor gezorgd dat de basis er redelijk lag. Maar toch was het sparren wel even wennen in het begin. De trappen vlogen me om de oren! Dat was ik vanuit de MMA groep niet gewend. Verder hebben we vooral gewerkt aan mijn houding en aan mijn traptechniek.

In deze periode van voorbereiding heb ik gemerkt hoe groot het teamgevoel bij Tabonon is. Er zijn zoveel mensen die speciaal voor mij naar de sportschool zijn gekomen om met me te trainen. Trainers, sparringsmaatjes en niet te vergeten alle leden die belangstelling tonen en met me meeleven. Super gaaf!

Zaterdag gaat het dan eindelijk gebeuren. Ik ben er klaar voor. Samen met de trainers heb ik er alles aan gedaan om me zo goed mogelijk voor te bereiden. Ik ben heel benieuwd hoe het uiteindelijk verloopt, maar ik heb er alle vertrouwen in.”