Elisa: “Kickboksen is mijn uitlaatklep”

Hoi, ik ben Elisa. Ik ben 25 jaar oud en een echte Zwollenaar. Ik woon samen met mijn vriendin Lynn in de binnenstad van Zwolle. Ik studeer criminologie aan de universiteit van Leiden en heb daarnaast wisselende bijbaantjes.

Tot voor kort was ik een actief voetbalster. Ik heb onder  andere voor de regionale selectie en in de hoofdklasse gespeeld. Vijf jaar geleden heb ik met wat voetbalvriendinnen voor de grap bij Tabonon een proefles kickboksen gevolgd. De rest vond het wel grappig om te doen, maar ik was verkocht. Naast mijn voetbaltrainingen begon ik ook steeds meer kickboks lessen bij te wonen. Dit vond ik zo leuk, dat kickboksen uiteindelijk de overhand heeft genomen. Sinds dit jaar ben ik gestopt met voetballen en volledig overgestapt op het kickboksen.

Kickboksen is echt mijn uitlaatklep. Ik vind het heerlijk om helemaal tot het gaatje te gaan, om vervolgens gesloopt en wel op de bank te ploffen.  Op het Enfusion Gala van komende zaterdag ga ik mijn eerste wedstrijd vechten. Sinds ik hiervoor aan het trainen ben, heb ik gemerkt dat de voorbereiding voor een wedstrijd toch iets meer van je vergt. Ik moest echt meer gaan eten, drinken en slapen om alle intensieve trainingen vol te houden. Ook komen de kleine blessures om de hoek kijken, opeens krijg je overal last van. Gelukkig krijg ik vanuit Tabonon veel tips en steun waardoor ik nu weer fit ben. Ik heb ontzettend veel zin in mijn eerste wedstrijd op 16 september (ondanks dat het wel spannend blijft natuurlijk)!

Wat jullie nog niet van mij weten is dat ik gek ben op oude mensen (lees: opa’s en oma’s). Ik smelt als ik schattige omaatjes koffie zie leuten. Als er ooit een 65+ kickboksles wordt aangeboden, wil ik de trainster zijn!