De gastvrouwen van Raalte stellen zich voor

In Raalte werken 5 gastvrouwen en 4 van hen komen uit een voor ons bekende familie, namelijk de familie Van Vilsteren. En dan hebben we het natuurlijk over de familie van Daphne en Tim. Yvonne is de moeder van, Nadieh is het zusje van, Irma is de tante van en Marloes is het nichtje van. En naast deze vier ‘Van Vilsterens’ is er nog Elise Groote Wolthaar, zij is met Tabonon in aanraking gekomen via haar nichtje Aniek, wat weer –je raadt het al- een vriendin is van Daphne. De dames stellen zich aan jullie voor.

Yvonne
Ik ben Yvonne van Vilsteren- Overmars, 61 jaar, ik woon in Raalte en na 42 jaar trouwe dienst in de zorg ben ik met pre pensioen. Onze zoon Tim was de eerste van onze familie die ging trainen bij Tabonon. Vervolgens zijn we allemaal besmet geraakt. Zelf doe ik met veel plezier mee aan de bootcamptraining op zaterdag. Ik vind het namelijk heerlijk om buiten te trainen.

Toen de locatie in Raalte geopend werd en Daphne daar een belangrijke rol ging vervullen, kon ik er niet meer onderuit om gastvrouw te worden, haha! In mijn rol als gastvrouw vind ik het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt. Tabonon betekent voor mij saamhorigheid en het tonen van respect voor iedereen.

Nadieh
Ik ben Nadieh van Vilsteren, 22 jaar oud en ik woon in Raalte. Ik werk gedeeltelijk in de kapsalon en hier volg ik momenteel een vervolgopleiding voor. Toen mijn zus en broer bij Tabonon trainden en hier zo enthousiast over waren, werd ik ook nieuwsgierig. Inmiddels train ik zelf zo’n 5 jaar. Vechtsport is belangrijk voor mij omdat ik er mijn energie in kwijt kan.

Omdat ik iets voor de sportschool wilde betekenen ben ik gastvrouw geworden. In deze rol vind ik het belangrijk om sociaal te zijn voor leden en collega’s. Tabonon betekent voor mij gezelligheid, veiligheid en respectvol met elkaar omgaan. Dat laatste vind ik het belangrijkste omdat ik het zo mooi vind dat iedereen je waardeert zoals je bent.

Mijn grote voorbeelden zijn Daphne en Hanieh, omdat ik veel van ze kan leren en omdat ze beiden sterk in hun schoenen staan.

Irma
Ik ben Irma van Vilsteren- Overmars, 57 jaar en ik werk bij Intersport Schutte. Toen de locatie van Tabonon in Raalte geopend werd heb ik geholpen bij het klussen en de opstart en daarna ben ik gebleven! Ik ben gastvrouw geworden omdat ik graag iets wilde betekenen voor het team en een glimlach kost niets. Als ik het mensen het naar hun zin kan maken doordat ze na de training de kans krijgen om nog gezellig wat te drinken en te kletsen, heb ik mijn doel bereikt.

Het trainen bij Tabonon vind ik heel leuk. Ik vind het fijn dat het niet alleen kickboksen is, maar ook kracht- en conditietraining. Zeker nu ik wat ouder word, merk ik dat dat goed voor me is. Tabonon voelt als een grote familie. De gezelligheid die er is vind ik belangrijk, het leven is al serieus genoeg.

Mijn voorbeeld in de vechtsport is Daphne, ik bewonder haar motivatie en gedrevenheid!

Marloes
Ik ben Marloes van Vilsteren, ben 30 jaar en woon in Raalte. Toen Tabonon nog in Holtenbroek zat ben ik daar begonnen met het volgen van privé-trainingen bij Hanieh. Daarna heb ik ook meegetraind bij het dames uur. Helaas moest ik hiermee stoppen vanwege gezondheidsproblemen. Mijn voorbeeld in de vechtsport is Hanieh, zij heeft mij geholpen om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Toen Tabonon een locatie in Raalte opende ben ik daar weer gastvrouw geworden. Dit had ik ook al eens een jaar gedaan in Zwolle. Ik wil graag de nieuwe leden ontvangen en verwelkomen. Het is gezellig om te doen en daarnaast vind ik het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Het team is heel hecht en iedereen is welkom.

Je vraagt me om iets te vertellen wat men nog niet van me weet. Ehm, nou.. Ik ben nog vrijgezel en nog opzoek naar een leuke vent! Dus die mag zich melden, haha!

Elise
Mijn naam is Elise Groote Wolthaar, ik ben 23 jaar oud en ik woon in Raalte. Ik ben werkzaam bij Brugman keukens en badkamers. Via mijn nichtje Aniek, een vriendin van Daphne, ben ik in aanraking gekomen met vechtsport. Inmiddels ben ik 4 jaar actief in de sport, maar ik ben er wel een jaartje tussenuit geweest. Vechtsport is voor mij belangrijk vanwege de veiligheid en omdat ik er een puur stukje emotie in kwijt kan.

Om de gezelligheid ook buiten het trainen voort te kunnen zetten voor mijn mede sporters, ben ik gastvrouw geworden. In het zijn van gastvrouw vind ik spontaniteit het belangrijkste.

Tabonon betekent voor mij veiligheid, respect en emotie. Veiligheid, oftewel respect voor een ander, is voor mijn de belangrijkste kernwaarde van Tabonon. Omdat je tijdens de training je agressie kwijt kunt zonder respect te verliezen voor je mede sporters.

Daphne is mijn voorbeeld in de vechtsport omdat zij een sterke, maar ook een vrolijke en spontane kickbokser is, waar ik nog veel van leer. Iets wat jullie nog niet van mij wisten? Ik ben een echt familie mens.

Op de foto van links naar rechts: Marloes, Yvonne, Irma, Elise en Nadieh.