Kickboksen Tabonon Zwolle

“Werken bij Tabonon is iedere dag een cadeautje”

Daar zat ik dan, 6 jaar geleden, op een bankje te wachten op Tim en te kijken hoe zijn les verliep. Ja Tim, mijn broertje. Wij reden bijna elke avond samen vanuit Raalte naar Zwolle om te sporten. Tabonon zat toen nog in Holterbroek. Hanif kwam naast mij zitten en begon met mij te kletsen over de sport. Ondertussen had ook Hanieh zich in het gesprek gemengd en begon mij over te halen om eens een les mee te doen.

Toentertijd werkte ik naast mijn studie maatschappelijk werk & dienstverlening aan Hogeschool Windesheim bij Profitgym als spinning en bodypump instructrice. Doordat ik daar moest stoppen in verband met mijn stage bij de Reclassering, wat vervolgens ook mijn werk werd, was ik opzoek naar een nieuwe sport. Sport is namelijk mijn grootse hobby. Dus daar ging ik dan; op naar mijn eerste kickboksles. Het hele uur heb ik met Bjorn getraind. Ik was direct verkocht! Niet alleen door de sport, maar ook door sfeer, kwaliteit en veiligheid. Deze kernwaarden hoop ik vandaag de dag ook terug te laten komen in mijn trainingen: op een veilige manier hard werken en iets leren, met een lach op je gezicht.

Al snel ging ik Anneloes helpen bij het geven van workshops. Het allerleukste vond ik om de kinderen les te geven. Het duurde daarom niet lang voordat ik zelf les ging geven aan de jeugd. Daarnaast mocht ik de bootcamptrainer opleiding volgen en ben ik gestart met het geven van de bootcamp lessen.

Kickboksen Tabonon Zwolle

Ondertussen liep ik stage bij Anneloes. Ik begon als gastvrouw en later werd ik trainer. Ik trainde bijna elke avond, ik nam privélessen bij Hanieh en ging met haar mee naar de Calo waar zij de profileringcursus kickboksen gaf. Mijn doel was om een goede trainer te worden en om wedstrijden te vechten. Beide doelen waren na twee jaar bereikt. Ik gaf vijf uur in de week training en mocht mijn eerste wedstrijd vechten. Wat was dat gaaf zeg! Ik bekeek ruim 20x de filmpjes van mijn wedstrijd om te weten te komen wat ik niet goed deed, zodat ik een half jaar later weer de ring in mocht.

Kickboksen Tabonon Zwolle

Vervolgens verhuisde ik naar Amsterdam, ging ik rechten studeren en begon ik met de opleiding Leraar Material Arts. Toentertijd wilde ik graag bij de politie of het Openbaar Ministerie werken. Ondertussen bleef ik tussen Amsterdam en Zwolle reizen. Eerlijk gezegd was ik meer in Zwolle dan in Amsterdam. Toen Hanieh mij vroeg of ik bij Tabonon wilde werken heb ik niet lang na hoeven nadenken. Van je hobby je werk maken, binnen een bedrijf werken waar je in je kracht wordt gezet en werkzaamheden mag uitvoeren die jij leuk vindt, dat is toch te gek?  Inmiddels geef ik nog meer trainingen en privélessen, daarnaast coördineer ik de workshops, kinderfeestjes en de stagiaires. Ook ben ik eindverantwoordelijke voor de locatie Raalte, jeugd, gastvrouwen/heren, bestellingen en pak ik de telefoon op als je naar Tabonon belt. Genoeg te doen dus!

Mijzelf ontwikkelen en nieuwe doelen stellen vind ik belangrijk. Daarom ga ik in oktober weer een nieuwe opleiding volgen om een betere trainer te worden. Elke dag is het een cadeautje om werkzaamheden binnen Tabonon uit te voeren. Het grootste cadeau wat ik gekregen heb? Dat ik eindverantwoordelijke mocht worden voor de locatie Raalte!