BJJ bij Tabonon: trainer Barry stelt zich voor

Goed nieuws! Vanaf januari starten we met Brazilian Jiu Jitsu (BJJ) bij Tabonon in Zwolle! Vanaf 2019 staan elke woensdag twee kersverse trainers onder de vlag van Oliver Geddes voor jou klaar om je deze prachtige sport te leren. We stellen deze twee nieuwe trainers alvast aan je voor, te beginnen met Barry van Dorssen.

 

barry1

“Ik ben Barry van Dorssen en woon in Groningen. In het dagelijks leven werk ik bij Gemeente Hoogeveen en De Wolden. Sinds 2010 beoefen ik BJJ. Daarmee begon ik bij een team in Portugal, waar ik destijds elk jaar kwam. Daarna ben ik ook in Groningen begonnen met trainen.

Persoonlijke groei door Brazilian Jiu Jitsu

Inmiddels heb ik een bruine band en is het mijn doel om bij Tabonon deze mooie sport ook verder uit te dragen naar anderen. Maar daarbij hoort ook zeker het helpen van anderen in hun persoonlijke groei, zowel op als buiten de mat. BJJ is wat mij betreft namelijk een enorm mooi middel om mensen te helpen in hun persoonlijke groei. Ik ben er dan ook trots op dat ik mijn bijdrage heb mogen leveren aan vele beoefenaars, die persoonlijk gegroeid zijn in de tijd dat ze bij mij trainen.

Een veilig leerklimaat creëren

Wat mensen kunnen verwachten in mijn les? Dat zou je eigenlijk aan mijn huidige leerlingen moeten vragen… Maar goed, naast mijn kennisoverdracht van de sport probeer ik altijd een veilig leerklimaat te creëren. Dit doe ik door een gemoedelijke sfeer op de mat te hebben tijdens mijn lessen. Ik krijg dat gelukkig ook van terug van nieuwelingen, dat die gemoedelijke sfeer er is. In een sport In een sport waarin men fysiek met elkaar het ‘gevecht’ aangaat, moet je mijns inziens als trainer wel de omstandigheid creëren dat men zich veilig voelt. Daarmee creëer je wat mij betreft een optimale leeromgeving, waarin leerlingen zich kunnen ontwikkelen en kunnen groeien. Want daar draait het uiteindelijk om!”

Brazilian Jiu Jitsu bij Tabonon

De lessen Brazilian Jiu Jitsu worden vanaf 2019 elke woensdag van 19.00 – 20.30 uur gegeven. De lessen zijn voor alle niveaus.

Gratis proefles Brazilian Jiu Jitsu/BJJ in Zwolle

Ben jij benieuwd en wil jij BJJ eens een keertje uitproberen? Meld je dan nu aan voor een proefles Brazilian Jiu Jitsu in Zwolle! Liever een van onze andere sporten zoals kickboksen, yoga of mma proberen? Dat kan natuurlijk ook!