Alfred: Ervoor vechten, om te kunnen vechten

In januari ’18 hebben we al kort kennis gemaakt met Alfred (links op de foto). Wat is de reden dat we hem opnieuw hebben benaderd om deel te nemen aan een blog? Er is in een relatief korte tijd veel veranderd voor Alfred. Waar hij ons in zijn vorige blog meenam naar zijn eerste wedstrijd, heeft hij nu een punt gezet achter het vechten van wedstrijden voor Tabonon. Lees hier zijn verhaal.

‘’Een jaar verder, een jaar ouder, het gaat allemaal gewoon door. Ik ben reeds verhuisd naar Emmeloord en ben momenteel bezig met een opleiding voor meubelmaker. Het vergt veel technische kennis en nauwkeurigheid, maar dat past perfect bij mij. Mijn hele leven doe ik al werk waarbij ik mijn handen moet gebruiken.

Laatste wedstrijd

In de afgelopen tijd is er voor mij veel veranderd. Nu ik in Emmeloord woon is het niet meer haalbaar om nog vier a vijf keer per week te trainen bij Tabonon. Qua afstand is dat niet te doen. Doordat ik niet veel meer kan trainen, moet ik stoppen met wedstrijden vechten.
Mijn laatste wedstrijd was gepland in februari ’19. Deze wilde ik graag goed afsluiten, omdat het mijn laatste wedstrijd zou zijn. Echter bleek mijn tegenstander op de dag van de wedstrijd 4,5 kilo (!) te zwaar te zijn. Met dat gegeven mocht de wedstrijd helaas niet doorgaan.

Ik baalde enorm. Zelf benader ik een wedstrijd ontzettend professioneel. Dat zit in me, maar je vecht ook voor je sportschool. Voor Tabonon. Ik kan er daarom ook niet bij wat mijn tegenstander heeft gedaan. Dat vind ik enorm respectloos. Respectloos richting je tegenstander, je sportschool en de sport in het algemeen.

Het is voor mij uitgesloten om bijvoorbeeld in Emmeloord namens een andere club te gaan vechten. Ik mocht voor Tabonon uitkomen en dat blijf ik trouw. Zij hebben mij opgeleid tot de vechter die ik ben.

Tabonon missen

Voorheen kwam ik vier a vijf keer per week bij Tabonon. Dat zal vanaf heden nog maar één keer per week zijn. Op de woensdagavond. Dan geef ik nog twee uur training aan de jeugd. Ik ben trainer in opleiding bij Daphne. En daarna train ik dan nog een uur zelf. Als het kan met m’n maatje Sylvan. Wij zijn destijds samen begonnen bij Tabonon en kunnen goed met elkaar. We trainen graag samen en komen altijd bij elkaars wedstrijden kijken.

Je moet ervoor knokken. Dat heb in mijn leven altijd gemoeten en die les probeer ik over te brengen aan de jeugd. Haal er uit wat er in zit en stel jezelf doelen. Net zoals ik dat zelf deed toen ik nog wedstrijden vocht. Je moet ervoor vechten, om te kunnen vechten. Voor Tabonon. Osu.’’

Wil jij nou net als Alfred ook ervaren hoe het is om een vechtsport te doen? Dat kan! Geef je hier op voor een gratis proefles. Of neem deel aan de introductiecursus kickboksen. Klik hier voor meer informatie.